default-header

Europees Laboratorium voor nutrienten in Bunnik

Home Forums Vitamines Europees Laboratorium voor nutrienten in Bunnik

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79285 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik heb dit lab (het ELN) al eerder genoemd in een paar berichten, maar misschien is het handig even in een apart bericht een link te geven naar de website van dit lab voor degenen die willen weten hoe het met hun nutrienten-status is gesteld (en hoe dat gedaan kan worden).

  http://www.europeanlaboratory.nl/

  Alvast Informatie van het lab zelf:

  Het Europees Laboratorium voor Nutriënten (ELN) is een laboratorium gespecialiseerd in het vaststellen van de voedingstoestand van patiënten en van (ogenschijnlijk) gezonde personen. Het ELN werkt hiertoe samen met artsen, ziekenhuizen en wetenschappelijke instituten over de hele wereld.

  (Essentiële) voedingsstoffen, zoals vitaminen, (spoor)elementen, aminozuren en (essentiële) vetzuren zijn belangrijke factoren in de biochemie van het lichaam. Veel vitaminen en (spoor)elementen vervullen bijvoorbeeld een rol als co-factor van specifieke enzymen. Bij onvoldoende aanwezigheid van zo’n co-factor kunnen de omzettingen waarvoor deze enzymen nodig zijn niet goed verlopen, waardoor lichaamsprocessen verstoord raken en uiteindelijk klachten/ziekte zullen ontstaan.

  Het aanvragen van testen

  Voor behandeling van verstoringen in de stofwisseling is kennis nodig van het metabolisme van het lichaam. Daarom neemt het ELN alleen testaanvragen in behandeling die gedaan zijn op verzoek van een arts of andere deskundige.

  Voor het aanvragen van testen kunt u ons opdrachtformulier gebruiken. Op dit formulier staat achter elke test vermeld welk materiaal nodig is. Voor bloedafname kunt u bij het ELN terecht op de op het formulier vermelde priktijden. Testkits kunnen worden aangevraagd via het aanvraagformulier testmateriaal, dat u vindt onder het menu labtesten. De testresultaten worden naar de behandelaar gestuurd.

  Informeert u voor vergoeding van de testen bij uw verzekeraar.

  Het ELN werkt samen met Medisch Centrum Rhijnauwen (MCR). Voor testen die via dit instituut worden aangevraagd is onder bepaalde voorwaarden vergoeding mogelijk voor personen die in Nederland wonen. U moet dan het opdrachtformulier van het MCR gebruiken.

  Website van het Medisch Centrum Rhijnauwen in Bunnik:

  Adressen van Natuurartsen die aangesloten zijn bij de ABNG:

  http://www.abng.nl/adressen/htm.html

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Europees Laboratorium voor nutrienten in Bunnik
Je informatie: