default-header

Eerst voeding, dan medicijnen

Home Forums Supplementen Eerst voeding, dan medicijnen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #80450 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Dat is de titel van een lezing door Gert Schuitemaker in juli 2014.
  Zie:
  https://www.youtube.com/watch?v=lzfAPhhSa0M&feature=youtu.be

  Tekst bij deze video op youtube: >>>>

  Bij een gemiddeld bezoek aan uw arts wordt u al snel met verschillende soorten medicijnen naar huis gestuurd. Maar heeft hij het ook maar één minuut over uw voeding gehad? Een huisarts wordt in Nederland meestal gezien als een deskundige op het gebied van voeding. En dat terwijl de gemiddelde arts in zijn gehele studie slechts 25 uren met voeding bezig is geweest. Nog geen week dus.

  Volgens dr. Gert Schuitemaker heeft dit vergaande implicaties voor de Nederlandse gezondheidszorg en voor de volksgezondheid. Een betere aanpak van het voedingspatroon gaat samen met een aanzienlijke daling van sterfte als gevolg van de typische welvaartsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en zelfs kanker. Ziekten die alsmaar meer toenemen. Daarnaast is inmiddels berekend dat de schatkist 7 miljard euro zou besparen wanneer alle Nederlanders voldoende vitamine D binnenkrijgen. Wist u dat? Waarschijnlijk niet. Maar het betreft wel uw gezondheid!

  Een andere invalshoek die vaak wordt vergeten is de invloed van voeding en voedingssupplementen op bijvoorbeeld het gedrag. Onderzoek heeft laten zien dat vooral bij jeugdigen, in gevangenissen in de Verenigde Staten, Engeland en óók in Nederland, voedingssupplementen asociaal gedrag en geweldsovertredingen met tientallen procenten laten afnemen. Ook wat preventie en behandeling van de genoemde welvaartsziekten betreft is er veel wetenschappelijk onderzoek dat laat zien dat voedingssupplementen hierbij een zeer belangrijke rol spelen.

  Schuitemaker heeft kritiek op de medische- en voedingswetenschap en is daarbij ook kritisch over de pers en de politiek vanwege het feit dat dergelijke informatie niet of onvoldoende bij de Nederlander terechtkomt. Zijn onderbouwing is dat zowel de gezondheidszorg als de politiek te veel in de greep zijn van de farmaceutische industrie. Ziekte is geld, gezondheid levert niets op. Hij trekt een parallel naar de situatie in de financiële wereld. Daar gaat het om geld en niet langer om mensen. In de gezondheidszorg hoort het om uw gezondheid te gaan en niet om uw ziek zijn.

  U krijgt tijdens de lezing simpele maar bijzondere tips te horen die voeding en voedingssupplementen u kunnen bieden die u zelden hoort bij uw bezoek aan de arts.

  Dr. Gert Schuitemaker is apotheker en promoveerde op onderzoek betreffende burn-out en hart- en vaatziekten. Al tijdens zijn studie ging hij zich interesseren voor voeding, omdat hij tot de conclusie was gekomen dat Nederlanders simpelweg veel te veel (dure) medicijnen slikken. Hij had de overtuiging dat voeding en voedingssupplementen een betere oplossing vormen. Namelijk een die de oorzaak aanpakt en niet wacht tot iemand ziek is geworden. Hij houdt zich fulltime bezig met het informeren van professionals en het publiek vanuit het Ortho Institute middels boeken, cursussen, tijdschriften, columns in diverse bladen en het organiseren van congressen. Hij is hoofdredacteur van het vaktijdschrift ORTHOmagazine en het publiekstijdschrift Fit met Voeding.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Eerst voeding, dan medicijnen
Je informatie: