default-header

Een blikje hartaanval: energiedrankjes

Home Forums Bloedcirculatie Een blikje hartaanval: energiedrankjes

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78891 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  De zogeheten ‘energiedrankjes’, zoals Red Bull en Rockst*r, beweren de mentale en fysieke prestaties te verhogen, maar uit recent onderzoek blijkt dat ze misschien meer kwaad dan goed doen.

  Het populaire energiedrankje Red Bull wordt aangeprezen met de slogan ‘geeft je vleuuuugels’. Dat zouden wel eens engelenvleugels kunnen blijken, want het drankje geeft ook het risico van een hartaanval of beroerte een flinke impuls.

  Zo bleek uit een Australische onderzoek onder dertig studenten in de leeftijd van 20 tot 24 jaar, dat al na één suikervrij blikje van 250 ml Red Bull de ‘kleverigheid’ van de bloedplaatjes toenam, waardoor het risico van stolselvorming toeneemt1.

  In de krant The Australian werd hoofdonderzoeker Scott Willoughby geciteerd die deze resultaten alarmerend noemde: ‘Een uur na het drinken van Red Bull was [het hartvaatstelsel van de proefpersonen] niet meer normaal, maar abnormaal op een manier zoals we die kennen van een patiënt met een hartvaatziekte.’

  Zijn advies aan iedereen die een hartvaatziekte in de voorgeschiedenis heeft, is dan ook zich twee keer te bedenken voordat hij of zij het cafeïnehoudende energiedrankje nuttigt, aangezien het potentieel dodelijke gevolgen kan hebben.

  Bron: medischdossier.org, april 2009

  Wat mij opviel:
  Het kleverige makende effect op bloed zag men dus bij de SUIKERVRIJE drankjes (en de vraag is dus: welke potentieel schadelijke zoetstoffen zitten er in die geteste drankjes?).

  Een suikervrij energiedrankje drinken en tegelijk ook mobiel bellen is dan helemaal Russisch roulette spelen (de straling van een mobieltje maakt namelijk het bloed ook kleveriger: zie het artikel elders in dit circulatie-forum).

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Een blikje hartaanval: energiedrankjes
Je informatie: