default-header

Bieten

Home Forums Groenten Bieten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78688 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Bietensap goed voor bloeddruk

  Een halve liter bietensap per dag is goed voor de bloeddruk. Dit blijkt uit Brits onderzoek. Het belangrijkste ingrediënt dat hiervoor zorgt is nitraat dat vaak voorkomt in groene bladgroente.

  Bloeddruk
  Wetenschappers ontdekten dat de bloeddruk van gezonde vrijwilligers een uur na consumptie van bietensap daalde. Deze blijft dalen tot 24 uur na het nuttigen van een halve liter van de drank. Onderzoekers van de London School of Medicine en de Peninsula Medical School zien in het sap een goedkope manier om een hoge bloeddruk te behandelen.

  Nitraat
  Als de nitraat in het sap in aanraking komt met het speeksel dan wordt dit door een bacterie op de tong omgezet in nitriet. Dit moet worden doorgeslikt waardoor het als nitrietoxide of als gewoon nitriet in de bloedbaan komt. De piek in de daling van de bloeddruk komt overeen met de verschijning van hoge gehaltes nitriet in de bloedcirculatie. Ongeveer 25% van de volwassen wereldbevolking heeft een te hoge bloeddruk, dat percentage zal volgens schattingen in 2025 groeien naar 29%.

  Bron: vmt.nl , 11 febr 2008

  Hier is meer te lezen over het onderzoek:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2008/02/080205123825.htm

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Bieten
Je informatie: