default-header

Roken schaadt gezondheid niet-rokende partner

Home Forums Roken Roken schaadt gezondheid niet-rokende partner

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #78662 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  SAN DIEGO – Niet-rokende partners van mannen of vrouwen die roken hebben een 42 procent grotere kans om een hersenbloeding te krijgen dan personen van wie de partner niet rookt. Voor vroegere rokers die met een roker samenleven, is die kans 72 procent groter.

  Dat blijkt uit onderzoek dat dinsdag is gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine, meldde het ANP op dinsdag 29 juli. Het onderzoek is gebaseerd op een studie onder 16.225 Amerikanen boven vijftig jaar. De onderzoekers volgden hen na de eerste ondervraging gemiddeld meer dan negen jaar.

  Uit het onderzoek bleek dat het voor het risico op een hersenbloeding niet uitmaakt of de partner nooit heeft gerookt of met roken is gestopt. Mensen die nooit een sigaret hebben opgestoken en met iemand zijn getrouwd die met roken is gestopt, hebben bijna evenveel kans op een hersenbloeding als mensen die samenleven met een man of vrouw die ook nooit heeft gerookt.

  #81528 Reageer
  Elsje
  Deelnemer

  Beste,

  Uw cardioloog had het u vast verteld als u extra risico loopt, maar hij heeft aangegeven het even rustig aan te doen, en geen zware inspanningen als marathon lopen te verrichten. Dit zou normaal gesproken voldoende moeten zijn. In principe kun je lange tijd voorruit met een lekkende hartklep, zeker de relatief korte periode van onderzoeken en wachten op een eventuele operatie. Als u jaren rond zou lopen met een lekkende hartklep (wat ik overigens ruim 20 jaar gedaan heb, en nu weer doe), kan het hart slijtage gaan vertonen in de vorm van hartfalen. Het is wel zo dat een lekkende hartklep een trigger kan zijn van hartritmestoornissen, zoals u al ervaren hebt tijdens het gamen. U bent daar nu wat gevoeliger voor. Doe gewoon even wat rustiger aan, en wat de komende onderzoeken af.

  Succes, en sterkte!

  Elsje.

  #81529 Reageer
  Elsje
  Deelnemer

  PS: De klachten die u omschrijft, zoals kortademigheid, duizeligheid en druk op de borst passen bij een lekkende hartklep. Doe gewoon wat rustiger aan. Na een eventuele operatie zult u hier als het goed is vanaf zijn.

  Elsje.

  #81527 Reageer
  Hartpatient500
  Deelnemer

  Dank Elsje voor je antwoord!
  Ik ga het zeker rustig aan doen .

  #81526 Reageer
  Marilene
  Deelnemer

  Elsje heeft helemaal gelijk!

  Trouwens Elsje? Heb door computer problemen een nieuwe naam nu hier moeten maken.

  Het was Cesarina….maar is nu Marilene.
  Liefs

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Roken schaadt gezondheid niet-rokende partner
Je informatie: