default-header

hartfalenpoli en hartfalenverpleegkundige…

Home Forums Hartfalen hartfalenpoli en hartfalenverpleegkundige…

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #79224 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  ik hoorde in den begin vaak dat mensen naar de hartfalenpoli gingen…dit om wat meer steun te krijgen..en vragen op antwoorden..zo begreep ik..
  nu had ik al een hele tijd terug aan mijn cardioloog gevraagd..of ik hiervoor ook in aanmerking kwam…maar volgens hem ben ik nog “goed” genoeg…en pas als ik aan vochtbeperking en dieet vast zit..dan pas heb ik er baat bij… :unsure:

  Maar is dat zo??..heb het idee dat hij alles maar weg wuift waar ik mee kom.. :S

  och..dat mijn pompfunctie EF 20 is…en doordat ik nog redelijk fulltime werk…maar daarnaast wel flink bij moet trekken in het weekend….houden we maar voor lief…
  ok..misschien gaat het nog wel redelijk goed met mij…maar ik wil soms wel eens ook mijn ei kwijt..en ik heb het idee..en gevoel dat hij dat maar onzin vind..

  en let wel..ik ben echt geen type wat overal bij neer gaat zitten..maar wil graag het naadje van de kous weten…liever de hele waarheid..dan een halve leugen..
  en zo is het wel zo’n beetje…want met een halve leugen/waarheid…hadden ze mij na mijn tweede operatie verzekerd dat mijn hart wel vooruit zou gaan…maar ja..1 jaar na de operatie toen ik opperde om de test te doen om te kijken of ik al vooruit ging..toen werd er ineens gezegd dat ik daar maar niet vanuit moest gaan..ehh???… :silly:

  en dan ineens is het nooit zo gezegd….pfffffff…en daar word ik zo moe van…
  dat gekeutel erom heen…maak mij aub niet blij met een dood musje….want daar word ik hels van…. :angry:

  maar goed…om even weer terug te komen. :S ..Wanneer….mag je..of heb je recht op een consultatie bij de hartfalenpoli??…

  #85555 Reageer
  Elsje
  Gast

  Hoi!

  Lijkt me dat je genoeg reden hebt met zo’n EF om naar de hartfalenpoli te mogen. Ze hebben ook tips hoe je je energie kunt verdelen, etc. Kortom, toch nog maar eens op aandringen, of anders via de website van je ziekenhuis zelf contact zoeken met de hf-poli, en zeg gewoon dat je behoefte hebt aan wat begeleiding, en of je hier gebruik van kunt maken. Beste verpleegkundige die je dan laat zitten! 😉

  Succes, en groetjes, Elsje.

  #85556 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  ik moet 31 maart toch naar het ziekenhuis…en gaat het er weer over hebben…
  zelfs om mijn energie te verdelen moest ik zelf uitknobbelen t…of je krijgt zo’n dooddoener….”je merk zelf wel wanneer het niet gaat”……
  pff..nou..dan kan ik ook dokter worden…met dat soort antwoorden..
  ben ik nou 1 van de weinige die zo weinig info krijgt??..

  #85558 Reageer
  Elsje
  Gast

  Nou, Marjolein, jij bent zeker niet de enige die weinig info krijgt. Ik ben zelf voor mijn gevoel in Nieuwegein een beetje het bos ingestuurd met weinig info, na een helaas mislukte tricuspidalisklepreparatie. Jammer, want technisch gezien heb ik nog steeds een zeer hoge pet op van Nieuwegein, maar het menselijke en communicatie is ver te zoeken. Toch ligt dit denk ik niet speciaal aan Nieuwegein, maar aan het hele Nederlandse systeem in de gezondheidszorg. Ik loop nu i.v.m. een Second Opinion in Antwerpen, en het is een wereld van verschil! Er wordt veel efficienter gewerkt, onderzoeken kunnen direct of een dag of week later, diagnoses worden veel sneller medegedeeld, uitgebreid de tijd voor patienten( heb bij 3 verschillende artsen een uur lang vragen kunnen stellen, die in alle rust en vooral eerlijk beantwoord werden), etc. Dat wat me te wachten staat is een zeer heftige beslissing, maar er wordt tenminste niet om de hete brij heengedraait zoals in Nederland!
  Ook ik ben iemand die allles wil weten, veel opzoekt op internet, en dan wil je gewoon de waarheid horen, ook al is die soms hard.

  Groetjes, Elsje.

  #85559 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Precies..wil ook graag weten waar ik aan toe bent..en wat ik kan verwachten..
  tell me the true….ik vind dat beter dan een verhaal er om heen..daar word ik nu moe van..
  maar goed..ga weer een poging wagen…
  heb bij mijn verzekering ook een vraag uit gezet aan de deskundige…dus ben benieuwd waar die mee komt…kan er verder weinig van vinden…over de minimale eisen of zoiets..dat ga je dan bedenken toch??..

  nee..socialisatie is iets wat de artsen in nederland nodig erbij moeten leren..een apart vak voor hun studie..echt…want daar willen de meesten niet goed in scoren…
  je hoort uitzonderingen..maar die zijn te tellen denk ik zo…

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: hartfalenpoli en hartfalenverpleegkundige…
Je informatie: