default-header

Diabetes 2 kan genezen door juiste voeding

Home Forums Diabetes Diabetes 2 kan genezen door juiste voeding

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #79594 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik heb al op buitenlandse sites eerder gelezen dat mensen van hun diabetes waren genezen door bv een tijd alleen of vooral rauwe voeding te eten….. ik vond nu net deze info in het Nederlands….

  Citaat:
  [quote]Voor het eerst ‘ongeneeslijke’ diabetes II genezen

  Nu, voor het eerst (als we Ray Kurzweil niet meerekenen, die een vergelijkbaar koolhydraatarm dieet volgde) zijn artsen er in geslaagd om diabetes II te genezen. Zonder medicijnen nog wel.
  Het geheim: acht weken dieet met extreem weinig calorieën. Naar blijkt, stopt een dieet met extreem weinig koolhydraten, bestaande uit groenten en dieetdranken met in totaal ongeveer zeshonderd calorieën per dag, de diabetesverschijnselen permanent. De artsen denken dat dit komt omdat de vetafzettingen in de alvleesklier door de tijdelijke hongersnood worden afgebroken. Daardoor kan de insulineproductie door de alvleesklier weer in het lichaam worden afgezet.[/quote]
  […]
  [quote]Al na een week waren de bloedsuikergehaltes van de diabetici voor het ontbijt normaal, aldus de onderzoekers.[/quote]

  Verder lezen kan hier:

  Natuurlijke produkten die helpen om bloedsuikerwaarden te reguleren zijn oa de aroniabes en bitter melon (zie elders in het forum)..

  Groet,
  Lisa.

  Laat voedsel uw medicijn zijn (Hippocrates)…

  #87355 Reageer
  Lisa
  Gast

  Zie ook het bericht in het nieuws van hartgenoten.nl (9 juli 2011).

  http://www.hartgenoten.nl/nieuws/extreem-calorie-arm-dieet-kan-diabetes-type-2-genezen

  #87357 Reageer
  Lisa
  Gast

  Nog een pagina over diabetes genezen, door middel van 30 dagen rauwe voeding. Op de pagina staan ook een kort filmpje (een trailer) en lezersreacties (ook ervaringen).

  http://www.afvallen-weblog.nl/raw-for-30-days-genezing-van-diabetes-lijkt-mogelijk/

  De hele documentaire: [i]Simply raw:reversing diabetes in 30 days[/i] is hier te zien:
  http://topdocumentaryfilms.com/simply-raw-reversing-diabetes-in-30-days/

  Groetjes, Lisa

  #88745 Reageer
  Poggibonsi
  Deelnemer

  Er wordt gesuggereerd dat de alvleesklier door vervetting minder werkzaam is en dat, als je maar flink koolhydraatarm eten de vervetting verdwijnt en dus de diabetes 2 zal genezen.
  Ik vind dit nogal kort door de bocht.
  Diabetes type 2 wordt onder andere veroorzaakt door de afgenomen capaciteit van de alvleesklier om voldoende insuline te produceren. Als je veel eet (dwz veel koolhydraten inneemt) heb je veel insuline nodig en die kan niet meer geleverd worden.
  Denk aan een accu die door veelvuldig gebruik in capaciteit achteruit gaat.
  Hoe zwaarder je deze accu belast, hoe sneller hij versleten is. De accu blijft vooralsnog goed geschikt voor lichte belastingen, maar verbetert niet meer. Door anders en dus verstandiger te eten wordt de insuline behoefte lager. Maar dat betekent niet dat men genezen is, maar dat men zich aanpast aan de verminderde insulinecapaciteit.
  Die capaciteit wordt over het algemeen niet beter.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Diabetes 2 kan genezen door juiste voeding
Je informatie: