default-header

conditie gaat achteruit …

Home Forums Revalidatie conditie gaat achteruit …

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #81142 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Spannend zo’n ondeerzoek, het zou volgens mij al veel heleen als er precies verteld wordt tijdens de behandeling wat er gebeurt en wat men gaat doen (vraag ik b.v. altijd ook aan mijn tandarts en dat neemt de angst toch wel voor een deel weg).
  Laat je nog wat weten als je de uitslag hebt.

  #78566 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo,

  Ben aan de 4de week hartrevalidatie begonnen. Heb de indruk dat hoe meer ik doe hoe meer ik achteruit ga. Kortademigheid bij inspanning die maar niet verbetert, verschrikkelijk moe, slecht slapen. Volgende week moet ik normaal bij de dokter ivm resultaten scintigrafie hart bij inspanning. Ik hoorde van de kinesiste dat ik maar aan 110 polsslag zit bij maximale inspanningstest ( fiets). Ze vond dat te laag. Verder zei ze nog niet over de resultaten. Heb de kortademigheid al aangekaart bij de kinesiste maar veel zegt ze hier niet over. Kan sinds een week niet zo goed meer plat liggen in mijn bed wegens niet zo goed ademen en pijn in de borststreek. Ik denk dan altijd dat het wel zenuwen moeten zijn en durf er dan ook niet over te praten met de huisarts. Wil me niet aanstellen. Ik heb geen angst om me in te spannen, bij pijn op de borst probeer ik mijn gedachten te verzetten of neem een pijnstiller. Helemaal weg gaat het niet maar betert wel een beetje. Ik denk niet dat het hartfalen want heb geen gezwollen benen enz. Iemand hier ervaring mee? Moet ik meer geduld hebben ivm conditie?

  #90517 Reageer
  brandy
  Deelnemer

  Hoi Lindy,

  Ik heb dit dus ook al jaren aangegeven bij alle specialisten, dat ik geen conditie op kan bouwen, geen energie heb, en nu blijkt dat ik chronotrope incompetentie heb, m.a.w. mijn hartslag loopt niet op bij inspanning..
  En die pijn op de borst zou natuurlijk wel kunnen komen van zuurstoftekort,…
  Alle reden om dus wèl aan de bel te trekken, en dit meteen te bespreken met je huisarts, of cardioloog, DOEN NU!
  Liever een keer voor niks naar de arts dan dat je rond blijft lopen met serieuze klachten, toch?
  groetjes brandy

  #90518 Reageer
  Lindy
  Deelnemer

  bedankt voor de info Brandy. Zal alles toch eens aankaarten bij de dokter, we zien wel.

  Groetjes, Lindy

  #81644 Reageer
  Jeftha
  Gast

  Ik ben inmiddels bezig met revalidatie in de achtste maand na mijn hartoperatie (3 omleidingen). Ik herken jouw klachten. kortademigheid, snel moe, hartslag die niet oploopt met de inspanningen en daar remmend op werkt. Pijn op de borst krijgen bij inspanning door zuurstofgebrek.
  Inmiddels is een deel van mijn medicatie verminderd, in plaats van drie pillen solatol per dag, krijg ik er nu twee Gevolg daarvan is dat de kortademigheid verdwenen is, dat de hartslag iets meer kon oplopen en dat daardoor de conditieverbetering op gang is gekomen. De beta blockers hebben mede ten doel de hartslag NIET (te ver) te laten oplopen zodat het hart niet op hol kan slaan. De cardioloog moet in samenspraak met de patiënt daarin het juiste evenwicht zien te vinden.
  Er werd mij gezegd dat totale revalidatie 6 tot 24 maanden zou duren. Inmiddels begrijp ik dat het voor mij wel 24 maanden zal worden. Ik heb in eerste instantie de 6 weken fysio-fitness bij de afdeling cardio-fysiotherapie in het ziekenhuis gekregen en daarna heb ik 2 maanden fysio-fitness in het gezondheidscentrum bij de fysiotherapeut gedaan. Vervolgens heb ik nu 3 maanden fitness en sport bij de hartpatiëntenvereniging gedaan. Dit laatste echter beviel me niet voor 100%. In tegenstelling tot het voorgestelde, leiding door met hartproblemen bekende fysiotherapeuten, was de werkelijkheid dat sommige leiders geen opleiding hadden, bewegingstherapeut waren of gewoon stagiare, onder toezicht van een ervaren CIOS sportleraar.
  Nu ga ik weer terug naar de fysio-fitness in het zorgcentrum, hetgeen veel meer to the point is dan van de hartpatiënten vereniging hier.
  Jouw problemen zijn dus bekend en er zijn oplossingen voor. Voorwaarde is dat je adequate begeleiding hebt en vooral dat je geduld hebt. Vooral in de eerste weken denken we vaak dat het nooit meer goed komt, maar als je 7 maanden verder bent, dan zul je zien dat je toch beetje bij beetje vooruitgang boekt!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: conditie gaat achteruit …
Je informatie: