default-header

Bruin zeewier helpt bij afvallen

Home Forums Gewicht Bruin zeewier helpt bij afvallen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #79194 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Een berichtje uit 2006 over bruin zeewier:

  De Japanse misosoep, die wordt gemaakt van bruin zeewier, helpt wellicht bij het kwijtraken van enkele overtollige kilootjes. De Japanse professor Kazuo Miyashita, van de faculteit Viswetenschappen van de Hokkaido Universiteit, zegt zeker te weten dat bruin zeewier een geweldige vetverbrander is.

  Miyashita probeerde een door hem ontwikkeld zeewierdieet uit op muizen en zag hoe de diertjes vijf tot tien procent van hun gewicht kwijt raakten. De wetenschappelijke onderbouwing voor het gewichtsverlies is als volgt. Het bruine pigment van het zeewier stimuleert een proteïne die er weervoor zorgt dat vet wordt omgezet in energie.

  Deze verbranding zorgt er volgens Miyashita voor dat niet alleen muizen, maar ook mensen door het eten van misosoep flink kunnen afvallen.

  http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/nieuws/175/bruin-zeewier-helpt-bij-afvallen

  #85355 Reageer
  Lisa
  Gast

  Zeewier tegen overgewicht

  Wetenschappers hebben vermoedelijk een onverwachts wapen in de strijd tegen overgewicht gevonden: bruin zeewier.

  De onderzoekers ontdekten dat wanneer zij ratten fucoxanthin gaven (een kleurstof in bruin zeewier), zij tot 10 procent van hun lichaamsgewicht verloren. En dan vooral rondom de buik.

  Nu hopen zij dat fucoxanthin kan worden verwerkt in een supplement of medicijn, met als doel schadelijk vet aan te pakken. De kleurstof zit zeer vast gehecht aan de proteinen in zeewier, waardoor het moeilijk is deze stof in zijn natuurlijke vorm te winnen.

  De onderzoekers denken dat het wellicht nog drie tot vijf jaar kan duren voordat een dergelijke pil met fucoxanthin beschikbaar komt. Het effect van fucoxanthin is getest bij meer dan 200 ratten en muizen.
  Bij de dieren met overgewicht bleek de stof de aanmaak van het proteine UCP1 te stimuleren, wat het vet doet afbreken. En dan vooral het vet rondom de taille, wat volgens onderzoek bij een teveel ervan het risico van diabetes en hart- en vaatziekten doet toenemen. Daarnaast blijkt de kleurstof de lever aan te zetten tot de

  Lees verder op:

  http://www.diabetesjournaal.nl/therapien-en-behandelingen/zeewier-tegen-overgewicht.html

  september 2006

  Het is nu 2010:
  ik kwam bruin zeewier (fucoxanthin) kort geleden toevallig tegen op internet:
  het is al gewoon te koop als natuurlijk supplement, ook in combinatie met granaatappelzaad-olie (althans in het buitenland….).

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Bruin zeewier helpt bij afvallen
Je informatie: