default-header

Bestuurders in zorg sneuvelen bij de bosjes

Home Forums Algemeen Bestuurders in zorg sneuvelen bij de bosjes

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #78649 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  MAARSSEN – De eerste helft van dit jaar zijn in de top van de zorg meer bestuurders ontslagen dan in heel 2007, zo meldt het tijdschrift Zorgvisie in het jongste nummer dat vrijdag 25 juli uitkomt. In totaal hebben 48 bestuurders tegen hun zin hun biezen moeten pakken in de eerste zes maanden van dit jaar. In heel 2007 waren dat er 32, aldus de NVZD, de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg. De cijfers gaan over leden van de NVZD. Er zijn ook ontslagen bestuurders die zich niet bij deze vereniging melden.
  De thuiszorg springt er boven uit. Dat komt vooral door de invoering van de WMO, de wet maatschappelijke ondersteuning, waardoor veel thuiszorgorganisaties in de problemen raakten. Soms stapten zelfs complete raden van bestuur op.
  Maar ook veel ziekenhuisdirecteuren hielden het voor gezien. Sinds 2003 moesten 58 directeuren van 33 ziekenhuizen de deur achter zich dicht trekken, aldus de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Gemiddeld blijft een bestuurder momenteel drie jaar aan.
  Conclusie: marktwerking, bezuinigingen, kritische consumenten en negatieve publiciteit maken het de bestuurder niet gemakkelijk.

  #81766 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Ze roepen het ook vaak genoeg over zichzelf af. Vorige week was ik bij mijn oma in Sommelsdijk. Zij zit daar in een bejaarden/zorg instelling. In een klein huisje, waar ze dan ook haar eten etc.krijgt. Tegenwoordig hoor je haar veel klagen over het eten dat ze krijgt. Ze zegt dan; eerder was het eten hier veel beter, toen hadden ze nog veel centen, maar nu is er niks meer over.
  Dat in gedachten houdend liep ik buiten een prachtige nieuwe Porsche tegemoet, van de baas blijkbaar… niet een simpele hoor, een carreraS (ping ping,kasse)
  Beetje verkeerd als je het mij vraagt.

  #81770 Reageer
  Jan van Overveld
  Deelnemer

  Zoals voor zovelen in de zorg gaat deze vlieger weer op. Ze zouden zich allemaal de ogen uit hun hoofd moeten schamen. Dat ze toch in het bedrijfsleven gaan werken en zich niet verrijken aan hulpbehoevenden of aan zieken. Datzelfde gaat natuurlijk ook op voor ziekenhuisbesturen en aanverwanten. Daar worden vaak nog hogere salarissen en bonussen uitgekeerd. Het is een schande !!

  #81886 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  NU in het nieuws, de brief van directielid Lars Nieuwenhoff van het Slingeland ziekenhuis. De specialisten hebben blijkbaar de jackpot. Grappige genoeg meldt hij hoeveel zij verdienen, maar zijn eigen loontje, dat blijft nog even giswerk. 200.000?
  zie nieuws [url]http://www.hartgenoten.nl/20080911463/nieuws/directeur-ziekenhuis[/url]

  #81887 Reageer
  Tolletje
  Deelnemer

  En natuurlijk vertrekken zij allemaal met gouden handjes en worden er echt niet slechter van. Dus weer een nieuwe bestuurder en weer een hogere kostenpost en weer zoveel verplegenden er uit.

  #81462 Reageer
  Roland
  Gast

  Hoi Arianne,

  Wat een vervelende situatie. Heeft de cardioloog in Rotterdam uitgelegd waarom hij geen ablatie wil doen?

  Groetjes,
  Annemarie

  #81463 Reageer
  Anoniem
  Gast

  Hoi Annemarie
  De arts zei alleen maar ik doe het niet sta er niet achter,zware operatie klaar.
  Heel vervelend voor mijn want ik loop er nu mee.
  Maar bedankt voor je berichtje

  #81464 Reageer
  hond
  Deelnemer

  hallo arianne wat vervelend allemaal kun je niet een secconopinie aanvragen naar helemaal een ander ziekenhuis,ik heb het zelf ook gedaan via de huisarts maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb,want er bleek veel meer aan de hand te zijn,volgens die andere cardioloog,ik heb een icd gekregen,maar ik ben blij dat ik die heb anders was ik er niet meer geweest. groetjes gera en sterkte

  #81465 Reageer
  Anoniem
  Gast

  Hoi gera
  Ik heb een reveal, en ben daar ook blij mee,want tenslotte die registreerd alles.
  Die arts in Erasmus zou alleen ablatie maar doen,meer niet.
  Ik wacht nu af tot ik weer op controle terug moet,al duur dat nog wel eventjes.
  Gr. Arianne

  #81466 Reageer
  zomaar
  Gast

  Schandalig. Ableren is veel beter dan allerlei gif slikken. Mijn ablatie is mislukt maar wordt wel opnieuw gedaan in Nieuwegein. Ik werd van zowel Sotalol als Amiodaron doodziek. Ik heb nu niet vergoede medicijnen (multaq) en nu gaat het redelijk goed. Wat een arrogantie van die zorgvekeraars, net of die cardioversies gratis zijn. Met sotalol moest ik elke week gecardioverteerd. Ik was al inboedel bij de eerste harthulp. En van Amiodaron werd ik letterlijk kotsmisselijk. Gewoon naar je arts en naar een fatsoenlijke cardioloog doorverwijzen. Bijv. Wijffels in Nieuwegein. bovendien is een ablatie geen laatste optie! Ze kunnen meer, maar dat is ook meer invasief.

  #81467 Reageer
  zomaar
  Gast

  Watnou zware operatie? ik was na 1 dag thuis en kon bijna alles weer. Je kunt beter een ablatie moeten dan je been breken kwa hinder.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
Reageer op: Bestuurders in zorg sneuvelen bij de bosjes
Je informatie: