default-header

azM opent cardiologisch diagnostisch centrum in Heerlen

Home Forums AZM Maastricht azM opent cardiologisch diagnostisch centrum in Heerlen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #78759 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  azM opent cardiologisch diagnostisch centrum in Heerlen

  Maastricht, 26 november 2008 – Het azM opent in januari 2009 een cardiologisch diagnostisch centrum in Heerlen voor de inwoners van Parkstad. Dat meldt het azM vandaag.

  Huisartsen uit oostelijk Zuid-Limburg kunnen patiënten met klachten als pijn op de borst, kortademigheid en hartkloppingen doorverwijzen voor diverse cardiologische onderzoeken die binnen één dagdeel plaatsvinden. Zodoende kan direct een diagnose worden gesteld. Meteen aansluitend vindt een gesprek plaats met een cardioloog, die de diagnose bespreekt en een voorstel doet voor verdere behandeling. Momenteel vinden besprekingen plaats over diverse goed bereikbare locaties, waaruit een definitieve keuze wordt gemaakt.

  Veel van de patiënten van het Hart- en Vaatcentrum van het Maastrichtse ziekenhuis komen uit Parkstad. Het azM ziet dit centrum als een vooruitgeschoven post van het academisch ziekenhuis in Maastricht, van waaruit de academische kennis en ervaring beter bereikbaar wordt voor zijn patiënten in Parkstad om zodoende de service aan deze groep te verbeteren en deze zorg dichtbij huis aan te kunnen aanbieden.

  Uniek
  Het Maastrichtse cardiologische initiatief is volgens het azM uniek. Het is voor academische centra namelijk vaak lastig om een goede combinatie te vinden tussen het verlenen van top academische zorg en een optimale service. Met dit hybride concept is het azM van mening de juiste combinatie te hebben gevonden.

  Missie
  Daarnaast past het initiatief bij de ambities die het azM eerder formuleerde om een Euregionale toppositie te willen innemen op het gebied van o.a. hart- en vaatziektes. In dat kader wil de organisatie ook een brug slaan tussen academische zorg en reguliere zorg. In Limburg, en met name oostelijk Zuid-Limburg is de incidentie van hart- en vaatziekten extreem hoog. Het Hart en Vaatcentrum van het azM ziet het als haar missie om dit aantal terug te dringen. Verder neemt het azM met dit initiatief het voortouw in een proces van intensivering van de samenwerking tussen de diverse (Eu-)regionale zorgaanbieders. In een regio met meerdere grote ziekenhuizen en een krimpend aantal inwoners, is samenwerking een voorwaarde om ook op termijn de patiënt topzorg te kunnen blijven aanbieden. Op dit moment worden besprekingen gevoerd met het Atrium ziekenhuis in Heerlen gericht op participatie in het nieuwe centrum.

  #82674 Reageer

  Helaas is het ziekenhuis Heerlen niet zo blij met dit initiatief, zoals vanmorgen in de krant stond. Zij zeggen dat het azM geen overleg met hen heeft gepleegd.
  Het Atrium ziekenhuis in Heerlen vindt dat zij zelf voldoende zorg kunnen geven.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: azM opent cardiologisch diagnostisch centrum in Heerlen
Je informatie: