default-header

Alternatieve geneeswijzen een luxe (BTW)artikel?

Home Forums Alternatieve behandelingen Alternatieve geneeswijzen een luxe (BTW)artikel?

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79940 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  2012 © Ellorene Westerhout / Inspirell.nl

  [quote]Met het plan van de regering om CAM-artsen te belasten met meer btw wordt er een volgende stap gezet in het buitensluiten van andere benaderingen dan de reguliere. Artsen die alternatieve geneeswijzen toepassen moeten per 1 januari 2013 meer BTW gaan afdragen dan hun reguliere collega’s.
  De Tweede Kamer heeft in het Lente-akkoord besloten dat alternatieve geneeswijzen een luxe artikel is. We hebben het hier over volledig en officieel opgeleide artsen die opgenomen zijn in het BIG-register. Dit register onderscheidt geen soorten arts.

  Er zijn nogal wat artsen die gecombineerd werken, dus regulier èn alternatief geïntegreerd toepassen in hun praktijk, waarmee ze een breder aanbod aan hun patiënten bieden dan hun reguliere collega’s. Zij zullen de alternatieve behandelingen apart moeten gaan administreren en dat brengt vanzelfsprekend extra kosten met zich mee.
  Er zijn ook artsen die uitsluitend alternatief werken, bv. homeopathen, naturopathen, acupuncturisten, manueel therapeuten, etc. Men noemt beide groepen complementair werkende artsen. CAM staat overigens voor Complementary and Alternative Medicine [/quote]

  [quote]CAM-artsen staan te boek als kritische artsen. Ze maken zich zorgen over de giftigheid en bijwerkingen van veel medicijnen, die een belangrijke oorzaak vormen van sterfte en ziekenhuisopnamen. En een medische vuistregel is dat je geen schade berokkent.[/quote]

  Het gehele artikel van dr Westerhout is hier te lezen:
  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/alternatieve-geneeswijzen-een-luxe-artikel/

  Er is een petitie gaande tegen de BTW heffing op alternatieve geneeskunde :
  zie:
  http://petities.nl/petitie/btw-nee-stop-btw-heffing-cam-artsen

  BTW? Nee! Stop BTW-heffing CAM-artsen

  met ingang van 1 januari 2013 wil de overheid CAM-artsen (complementair werkende artsen – bijvoorbeeld Artsen voor Homeopathische geneeskunde, Antroposofische geneeskunde, Natuurgeneeskunde, OrthoManuele Geneeskunde, Neuraaltherapie of Acupunctuur) btw laten heffen op hun behandelingen. Dat is ons inziens een onjuiste beslissing, want CAM-artsen zijn net als alle andere artsen gehouden om te werken volgens de richtlijnen van de KNMG en doen voor ten minste 90% van hun tijd hetzelfde werk als reguliere artsen.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Alternatieve geneeswijzen een luxe (BTW)artikel?
Je informatie: