default-header

Vioxx slachtoffers naar de rechter

Home Forums Medicijnen Vioxx slachtoffers naar de rechter

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #78744 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Nederlandse Vioxx-gebruikers naar rechter

  Een aanzienlijke groep Nederlandse slachtoffers van het zeer schadelijk gebleken geneesmiddel Vioxx stapt vandaag naar de Haarlemse rechter voor schadevergoeding.

  De nabestaanden en overlevenden van deze pijnstiller willen dat het Amerikaans-Nederlandse farmaceutische bedrijf Merck/MSD financieel aansprakelijk wordt gesteld voor dit wereldwijde geneesmiddelenschandaal. Een menselijk drama, waarbij vele honderden gebruikers stierven en duizenden blijvend beschadigd raakten. De meeste slachtoffers vielen in de VS.

  Hartinfarcten

  Vioxx, aanvankelijk bedoeld om pijn bij reumapatienten te bestrijden, hetgeen overwegend succesvol gebeurde, veroorzaakte echter ook hartinfarcten en beroerten.

  Bovendien leidde het middel tot de acute dood van een fors aantal gebruikers. In Nederland stierf zeker een gebruiker en werden vijftien anderen getroffen door hartaanvallen en CVA’s

  In verband met de ernstige bijwerkingen haalde de producent van Vioxx, het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck & Co. Inc., het middel in september 2004 onder grote druk wereldwijd van de markt en vernietigde het.

  Advocaat mr. Danielle Zwartjens van het bureau Beer Advocaten in Amsterdam stelt dat de Nederlandse slachtoffers hun vorderingen aanvankelijk hadden neergelegd bij de Amerikaanse rechter.
  Deze heeft echter geoordeeld dat niet-Amerikaanse slachtoffers hun claims moeten indienen bij hun eigen rechter. Dat gebeurt vandaag. De Nederlandse slachtoffers vragen de rechter nu dit middel officieel tot ’een gebrekkig product’ te verklaren en producent-distributeur Merck & Co/MSD financieel aansprakelijk te stellen.”

  Bron: http://www.farmaactueel.nl/index.php?id=7875

  #82542 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Het gaat ook nooit zoals het moet met medicijnen. Ook hier geldt weer, medicijn erger dan de kwaal? Ik denk het wel.
  Het is natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen die dit medicijn gebruikten (er ook baat bij hadden) te horen krijgen dat ze er mee moeten stoppen….

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Vioxx slachtoffers naar de rechter
Je informatie: