default-header

Verapamil en Metoprolol

Home Forums Medicijnen Verapamil en Metoprolol

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • #81111 Reageer
  bettydekeijzer
  Deelnemer

  ik heb net je verhaal gelezen en voel met je mee.de hartritmestoornis herken ik, want ik heb daar ook regelmatig last van zonder flauw te vallen. mijn hart schiet dan naar een zeer hoge hartslag/minuut al twee keer in korte tijd aan het infuus gelegen en een aantal onderzoeken gehad, maar ook ik weet niet waar het vandaan komt. ben inmiddels al een paar keer op controle geweest bij de cardioloog en slik voor te hoge bloeddruk en voor het hartritme medicijnen, maar ik blijf behoorlijk onzeker en raak in paniek bij een aanval of wanneer ik denk dat het hart weer op hol schiet.het be -invloed de kwaliteit van leven behoorlijk.Ik denk niet dat je hier veel wijzer van bent geworden,maar ik voel wel met je mee.

  #81112 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Hallo Diva,
  Je spreekt over “versnelde hartkloppingen”. Die herken ik. Ik kreeg destijds het advies, om bij het voorkomen hiervan z.s.m. naar de Eerste Hulp van een ziekenhuis te gaan om dit vast te leggen op een hartfilmpje. Alleen dan kunnen ze zien wat er aan de hand is. Ook ik ben uitgebreid onderzocht, fietsproef en Holter en naar huis gestuurd met de boodschap: de eerste 5 jaar nog niet aan de hand. Een maandje later,bij hevige ritmestoornis heb ik toch met spoed een pacemaker gekregen. Dit bevalt prima. Sindsdien (nu 15 maand) geen ritmestoornissen meer voorgekomen. Logisch dat je jezelf onzeker voelt, had ik toen ook, maar probeer er mee om te gaan. Maak je niet druk (makkelijk gezegd, ik weet het) maar blijf alert. Zodra je iets voelt, even gas terugnemen en bij blijvend (te) hoge hartslag, direct naar de Eerste Hulp.
  Veel succes met alles.
  groeten
  Theo

  #81113 Reageer
  Diva
  Gast

  Hallo Theo
  Dank je wel voor je reactie.
  Zoals ik al vermelde in mijn verhaal heb ik nu een Reveal geplaatst gekregen. Deze registreerd ook mijn hartslag wanneer deze op hol slaat. Ik hoef nu dus niet gelijk meer naar de Eerste hulp of de ambulance te bellen , ze hopen het af te kunnen lezen van de reveal en daar is het nu op wachten…..
  Ik ben ook beslist niet van plan om het mijn leven te laten beinvloeden hoor en doe gewoon de dingen die ik wil doen dus…Wanneer ik het aan voel komen maak ik wel pas op de plaats maar ga na die tijd wel gewoon weer door maar toch ben je er wel onbewust of bewust elke dag mee bezig en aangezien dat niet in mijn aard ligt, heb ik daar af en toe wel moeite mee. Ik wil er niet steeds mee bezig zijn , niet voor mijzelf maar ook niet voor mijn gezin.

  #81114 Reageer
  niske86
  Deelnemer

  Hoi Diva,

  helaas herken ik veel in jou verhaal.

  bij mij begonnen deze symptomen om mijn 15e, de huisarts heeft altijd gedacht dat het van de stress kwam van school enzo.

  sinds een halfjaar weet ik dat ik een hartritmestoornis heb(ben nu 22).

  bij mij hebben ze in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis te Amsterdam deze weggebrand.
  dit dmw van een catheterisatie en ablatie (avrnt).

  ze hebben twee hartritmestoornissen weggebrand. ik voel aanzienlijk verschil. de operatie is bij mij niet gelukt, omdat ze tijdens de operatie erachter kwamen dat ik nog een aandoening heb die ze nog nooit hebben gezien, maar dat is weer een anders verhaal.

  mijn hart sloeg/slaat ook vaak op hol, ik viel daarna flauw omdat ik tijdelijk tekort aan zuurstof had.
  ook bij mij konden ze het niet goed vastleggen op film. heb toen 3weken een holterkastje gehad, waarop ze 1 vaag filmpje hadden. maar aan zo een filmpje hebben ze genoeg om te kijken of ze gaan opereren of niet.
  tijdens de operatie konden ze echt alles heel zuiver zien.

  ik hoop dat ik wat vragen heb kunnen beantwoorden!

  in ieder geval heel veel sterkte

  #81115 Reageer
  sakari
  Deelnemer

  Hallotjes meid,
  Ook ik moet sinds twee weken een Reveal dragen, de wond wil trouwens niet genezen….maar ze hebben tegen mij niet gezegt dat ik de Reveal naar vier keer gebruiken moet laten uitlezen, ik heb gewoon een afspraak op 8 mei en dan wordt alles nagekeken.
  Wat je ritmestoornissen betreft, ze zijn gedeedelijk herkenbaar voor mij, alleen ik heb dit afwisselend, de ene keer nekt mij een te snelle hartslag en de andere keer heb ik een te lage hartslag…..dus ik ben benieuwd….
  Ik weet van lotgenoten dat het soms een lange zoektocht kan worden tot men een reden voor de stooringen heeft gevonden….
  Ik hoop dat je snel uitkomst kan krijgen…
  lieve groeten,
  Astrid

  #81116 Reageer
  Diva
  Gast

  Hoi Astrid,

  Ik heb ook een afspraak staan hoor , voor eind April maar mocht ik voor die tijd al 3 opnames hebben gemaakt dan mag ik eerder terug komen…

  Wat vervelend dat de wond niet dicht wil gaan bij je. Bij mij is ie al wel mooi dicht alleen zit het knoopje van de hechting er nog wel aan maar die zal er vast eerdaags wel afvallen.

  Val jij ook wel eens flauw bij het op hol slaan van je hart? Hebben ze bij jou al wen enig idee waar het vandaan komt , waardoor het veroorzaakt wordt?

  Groetjes,Diva

  #81117 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Hallo Diva,

  Ik herken wel het een en ander van je verhaal.
  Nu bijna drie jaar geleden sloeg mijn hart tijdens een stukje fietsen op hol. Ik kreeg een vreemd gevoel, voelde me duizelig worden, en werd ongeveer een minuut later, en honderd meter verder wakker. Ik lag half in de berm, en half op de weg. Een man zei dat hij blij was dat ik mijn ogen weer open deed, want hij wist niet wat te doen.
  Hij had de hulpdiensten gebeld, en ik ben vervolgens in het ziekenhuis opgenomen.
  Daar een echo, hartkatheterisatie en een inspanningstest gedaan. Enkele weken later nog een holteronderzoek Het resultaat: niks kunnen vinden, kransslagaders schoon, ga vooral verder met je leven.
  Ruim twee jaar later, hartstilstand langs een sportveld, reanimatie, ziekenhuisopname, onderzoeken (weer, hartkatheterisatie, echo, en een MRI-scan ). Resultaat zeer ernstige hartritmestoornissen. Probeer eens te google-en op CPVT ( b.v. Sportcor), wellicht dat het je verder helpt.

  Erik, 44 jaar

  #81118 Reageer
  Diva
  Gast

  Hoi Erik,

  Ik heb het op gezocht en ik moet zeggen dat ik het juist krijg wanneer ik in rust ben. Ik heb ook fietsproefen gedaan en me flink in gespannen maar niets…
  Telkens wanneer ik na inspanning ga zitten dán krijg ik vaak die overslagen of zelfs hartkloppingen en raak ik soms dus ook weg.
  Daarom is het denk ik ook zo moeilijk om het bij mij “op te vangen” of “vast te leggen” op hartfilm..

  Heel veel sterkte trouwens hoor..!

  #81119 Reageer
  Diva
  Gast

  Gisteren heb ik mijn derde opname moeten maken, hartkloppingen met uitbreken van zweet en licht in mijn hoofd wordend, met mijn REVEAL en vanmorgen kon ik gelijk al in het ziekenhuis terecht om mijn Reveal uit te laten lezen en ja hoor, daar stond een fikse hartritmestoornis op met hartslagen van 180 per minuut. Voor mijn doen nog redelijk “rustig” maar ik ben toch blij dat ze het nu eindelijk hebben kunnen registreren.
  Ook waren er stoornissen te zien die ik zelf niet eens gevoeld heb.
  Volgende week moet ik naar de cardioloog en nog maals mijn Reveal uit laten lezen. Ik ben heel benieuwd wat de arts er van vindt….
  Aan de ene kant ben ik blij dat ze nu eindelijk wat op hebben kunnen vangen maar tegelijkertijd ben ik ook bang voor de uitslag en wat de gevolgen zullen zijn..

  #81120 Reageer
  Diva
  Gast

  We zijn inmiddels weer een paar weken verder.
  Ondertussen ben ik weer bij de Cardioloog geweest en het lijkt erop dat de stoornis door de AV-knoop wordt veroorzaakt.
  Ik heb hier medicatie voor gekregen maar werd daar 3 dagen later zo ziek door, zodat ik weer met een ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht. Ben daar helemaal onderzocht, zelfs door de scan geweest ivm hersenschudding die ik op gelopen heb in DECEMBER 2008! Gelukkig was daar niets op te zien maar ik wordt nog wel opgeroepen voor een MRI-scan..
  Intussen heb ik dus geen medicatie meer en moet ik gewoon weer wachten tot ik in Juli weer naar de Cardioloog moet óf na 3 opnames met mijn Reveal.
  Op dit moment gaat het redelijk met me. Ik heb inmiddels 1 opname gemaakt en gisteren voor het eerst sinds weken weer een eind gewandeld. Fietsen doe ik nog steeds elke dag.
  Het is maar weer afwachten hoe het verder zal gaan…… :0

  #78561 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo,
  Ik heb een vraag en ik hoop dat er iemand een antwoord op kan geven, want ik maak mij nogal zorgen. Volgens mijn eigen Cardioloog in het ziekenhuis
  kan ik Verapamil Retard 120mg en Metoprololtartraat 25mg tegelijkertijd gebruiken. Aangezien dit 2 verschillende hart medicijnen betreft ben ik toch nog uit
  nieuwsgierigheid op internet gaan kijken. Hier vind ik juist alleen maar informatie dat je deze medicatie absoluut niet samen mag gebruiken! Ik ben nu
  eigenlijk op zoek naar een second opinion.. wellicht dat er mensen hier zijn die deze medicatie ook zonder problemen tegelijkertijd gebruiken? Alvast bedankt voor uw reactie!

  Met vriendelijke groet,
  Mevr. Bosch

  #92940 Reageer
  Roland
  Gast

  Beste mevrouw Bosch,

  Ik heb u een privéberichtje gestuurd.

  Groet,
  Annemarie

  #92941 Reageer
  Marilene
  Gast

  Hallo Wen:)

  Dit soort medicatie gebruik ik niet tegelijkertijd

  Maar heb zo langzamerhand geleerd om dit over de dag te verdelen.

  Misschien staan er nog belangrijke aanwijzingen in de bijsluiter.
  En bij twijfel? de apotheek of de huisarts bellen.

  hartegroetjes

  #93286 Reageer
  Steffie
  Gast

  Hallo, ik gebruik precies dezelfde medicijnen en heb er geen last van ondervonden.
  Als het boezemfibrileren weer opkomt mag ik als dat na een half uurtje niet over is nog een halve verapamil nemen.
  Groet
  Steffie

  #93287 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  In de officiële bijsluiter staat alleen maar dat het de werking of bijwerking kan versterken en niet dat de combi niet mag.
  http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h19936.pdf

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
Reageer op: Verapamil en Metoprolol
Je informatie: