default-header

Selokeen

Home Forums Medicijnen Selokeen

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #78825 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  beste allemaal,

  Korte tijd geleden kreeg ik Selokeen voorgeschreven van de cardioloog, ik kreeg deze onder de naam van de werkzame stof bij de apotheek (ik neem aan dat dat niet uitmaakt).
  Zijn er mensen die ervaringen hebben met deze medicijnen en mij kunnen vertellen hoelang het ongeveer duurt voordat deze medicijnen mogelijk gaan werken?

  Alvast bedankt vor jullie antwoord.

  #83167 Reageer
  Tolletje
  Deelnemer

  Het hangt er van af, wat voor selokeen je hebt.
  Je hebt n.l. twee soorten, de zoc en de tartraat. Normaal heb je de zoc en dat houd in, dat die langzaam in de bloedbaan komt en dus ook lang werkt. De werking moet je toch wel binnen een dag merken.
  De tartraat is een snelwerkende, maar wordt maar weinig voorgeschreven voor zo ver ik weet. Ik heb ze wel in huis, maar alleen voor acute situaties, als mijn hart op hol slaat. Dan mag ik voor ik de huisartsenpost belt, eerst kijken of dit helpt en zo niet, met die wetenschap bellen. Maar ja, daar gaat een stuk ervaring aan vooraf, jammer genoeg.
  Ik hoop, dat je het snapt.
  Een hartengroet van Geertje

  #83169 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Selokeen gebruik ik sinds bij mij een pacemaker geplaatst is, ruim 1 jaar geleden.
  De Selokeen moet bij mij voorkomen, dat – bij inspanning, zoals sporten, traplopen of klimmen – mijn hartslag te ver oploopt, op hol slaat en niet meer tot bedaren is te brengen.
  (heeft me bijna m’n leven gekost).

  Vervelende bijwerking (vind ik ) dat de Selokeen mij teveel afremt bij inspanning. Bij iedere inspanning (traplopen, wandelen etc. ) moet ik me vooraf matigen, ben anders heel snel buiten adem. Overige bijwerkingen: overmatige transpiratie bij inspanning (had ik vroeger nooit), koude handen en voeten etc., maar dat vind ik allemaal minder erg.

  Tot voor kort verstrekte mij de apotheek niet de echte Selokeen, maar een substituut: Metoprolol Succinaat, volgens hun hetzelfde; alhoewel op mijn recept stond: “selokeen”
  Gezien mijn ervaringen ge-eist (en gekregen) om de echte Selokeen, en gebruik die nu sinds 2 maand. Mijn doel was: vergelijking, om te zien of “de echte” minder bijwerking heeft dan het vervangende medicijn. Heb dit nog niet kunnen testen, aangezien ik de hele winter al zit met ernstige rugklachten. Dankzij fysio-fitness al 2x over geweest, en nu voor de 3e keer terug. Ja, dat is balen. Zowel de echte selokeen als de metoprolol, vallen beide onder de noemer: betablokkers, dus beide hebben die afremmende werking.

  Die extra vermoeidheid uit je vorig verhaal, en dan geen antwoord te krijgen waar dat door komt, herken ik helemaal. Heeft ook bij mij heel lang geduurd, voor dat men er achter was, wat de oorzaak was. Wel na 3x spoedopnames vanwege een hartritmestoornis, en zoals gezegd, bij de laatste was het kantje boord. En dat terwijl 1 maand tevoren nog de diagnose was gesteld: fietsproef geeft aan: een conditie van 18% boven uw leeftijdsnorm, dus de 1e 5 jaar nog niks aan de hand (!) “die extra vermoeidheid?” “ach meneer, u bent geen jonge hond meer, we worden allemaal een dagje ouder”. Ik ben nu wel bij dat ik duidelijkheid heb.

  Kijk voor de selokeen ook eens op: meldpuntmedicijnen.nl
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en wens je verder veel succes.

  veel groeten,
  Theo

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Selokeen
Je informatie: