default-header

reparatie van bicuspide aortaklep

Home Forums Hartkleppen reparatie van bicuspide aortaklep

 • Dit onderwerp bevat 63 reacties, 9 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren geleden door Dorien.
15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 64)
 • Auteur
  Berichten
 • #78939 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal.

  Ik heb de afgelopen drie weken in het ziekenhuis gelegen omdat ik besmet was met een bepaalde bacterie. deze bacterie zou hebben gezorgd voor een ontsteking aan mijn hart. Ik heb een behorlijke ruis in mijn hart dus de conclusie was vrij snel getrokken. Zes weken anti-biotica in het ziekenhuis en ik zou er weer helemaal bovenop komen. Na nader onderzoek bleek dat deze bacterie niet mijn hart heeft aangetast en viel het allemaal mee. Echter na enkele echo’s( via de slokdarm, wat een narigheid) bleek ik een lekkende artoklep te hebben. Deze klep bleek uit 2 klepbladen te bestaan. Iets wat al zo vanaf mijn geboorte zo is geweest. De klep is dusdanig lek dat ik nog dit jaar moet worden geopereerd. Viel me allemaal errug rauw op mijn dak omdat ik nog nooit in het ziekenhus heb gelegen en ook nog nooit een teken heb gehad van mijn lichaam dat er iets in mijn hart niet goed zou zijn. Ik ben nu weer thuis en heb over 2 wekn een afspraak met mijn cardioloog om te bespreken hoe het nu verder moet allemaal.
  Ik heb mezelf al behoorlijk ingelezen omdat ik graag alles wil weten! Ik heb her en der gelezen over de reparatie aan bicuspide aortakleppen en ben eigenlijk benieuwd wanneer ze dat doen en wat de bevindingen hiervan zijn. Verder heb ik gehoord dat ze tegenwoordig ook kleppen kunnen vervangen door ene heel klein sneetje en dat ze dan tussen je ribben door je hartklep kunnen vervangen. Is er iemand die me daar iets meer over kan vertellen, of ervaring mee heeft?
  Ik wil zooo graag alles weten omdat het toch iets van onzekerheid kan wegnemen over de toekomst omdat ik het alleaal errug eng vind!
  Ik woon allen met mijn zoontje van 6 en hoop zo dat alles weer zo word als het was!

  Maar goed, ik hoop dat iemand me meer kan vertellen!

  Groetjes!

  Koen

  #84028 Reageer
  IM51
  Deelnemer

  Beste Koen;
  ik las jouw bericht zojuist. Ik heb ook een bicuspide aortaklep + aneurysma in aorta (4,5 cm). De bicuspide aortaklep blijkt ook nog eens ernstig vernauwd. Wel vreemd, want ik ervaar nauwelijks problemen. Ik word 28 augustus geopereerd in Nieuwegein, krijgt nieuw stukje aorta + nieuwe aortaklep. Ik heb de chirurg tijdens het intake gesprek gevraagd naar opereren via klein sneetje tussen de ribben door. Hij gaf als antwoord dat ze dit weliswaar al doen, maar alleen bij mensen die door hoge leeftijd of ernstige gezondheidsproblemen een openhartoperatie niet aankunnen. Het blijkt dat ze via openhartoperatie de klep beter kunnen vastzetten. Ik zie dat jouw bericht al ca 2 maanden oud is, dus ik hoop dat je het ergste inmiddels achter de rug hebt. Sterkte!
  Hartelijke groet, Ine

  #84029 Reageer
  sanneke
  Deelnemer

  Beste Koen, , bij mij gaan ze langs een kleine insnede tussen de ribben mijn mitralisklep herstellen op vervangen naar het schijnt is dit ook een goeie methode maar je moet wel een chirurg hebben die daar in gespecialiseerd is,, De ingreep gebeurd de 25 ste augustus dus niet lang meer wachten he! ,
  Hartegroetjes sanneke,

  #84033 Reageer
  Preutje
  Deelnemer

  hallo,

  bedankt voor jullie reactie. Ik ben nog niet geholpen, ik weet net dat ik volgende week word geholpen in het ziekenhuis in zwolle. Het wachten duurt lang hoor. Ik zal blij zijn als het allemaal achter rug is…..Ik weet nog niet wat ze gaan doen. Of ze mijn aorta klep gaan repareren of dat ze deze gaan vervangen. Dat word bekeken op het moment dat ze me aan het opereren zijn.
  Ben wel zenuwachtig hoor maar aan de andere kant ben ik er ook wel aan toe. Het rustig aan doen en de hele tijd maar opletten met wat je doet is op een gegeven moment ook wel een keer leuk geweest….Maar goed we zullen zien!

  Ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat verder.
  Sanneke en Ine allebei heel veel succes met jullie ingrepen!
  Ik heb me voorgenomen om 1 ding te doen en dat is positief te blijven wat er ook gebeurd!

  Groetjes!

  Koen

  #84038 Reageer
  IM51
  Deelnemer

  Sanne en Koen,

  ik wens jullie (en mijzelf uiteraard) een vlotte en kundige operatie toe en uiteraard een supersnel herstel. Ik denk dat we alledrie gespannen zijn en dat dat ook heel normaal is. Maar wat moet dat moet, dus laten we er maar met een positieve insteek aan beginnen en ons verheugen op een betere conditie als straks al het leed geleden is!

  Hartelijke groet,
  Ine

  #84041 Reageer
  Preutje
  Deelnemer

  hallo!

  bedankt voor de reactie, ik heb gisteren te horen gekregen dat ik vrijdag 28 augustus word geopereerd. Spannend! Maar er komt wel een einde aan het wachten!

  Groetjes! En een spoedig herstel!

  Koen

  #84042 Reageer
  IM51
  Deelnemer

  dan lig je tegelijk met mij “onder het mes” en gedeelde smart is halve smart toch ?!….

  Sterkte Ine

  #84051 Reageer
  sanneke
  Deelnemer

  Hallo Harte vrienden,
  Ik word nu dinsdag 25 augustus geopereerd, ook ik voel me wel zenuwachtig hoor! Maar ben blij dat aan het wachten een einde komt hoor! Zodus zijn we volgende week alle drie onder het mes, Ik wens jullie alsook mezelf veel sterkte, en hopen dat alles goed mag verlopen voor iedereen,
  Vele Lieve Hartegroetjes , van Sanneke,

  #84056 Reageer
  IM51
  Deelnemer

  Wauw Sanneke, je bent de eerste van ons drie (het lijkt wel een wedstrijd…).
  HEEL VEEL SUCCES en ik hoop dat je supersnel weer op de been bent.
  Tot mails,
  Hartegroet, Ine

  #84068 Reageer
  IM51
  Deelnemer

  Om half zes werd ik gebeld door Nieuwegein ziekenhuis dat mijn operatie ivm spoedgeval is uitgesteld tot volgende week dinsdag (1 sept). Echt balen, ik was er klaar voor om overmorgen naar het ziekenhuis te gaan, nu begint het gestress opnieuw. Hoop wel dat het dan 1 sept. doorgaat, maar zekerheid kunnen ze nooit geven… Groetjes, Ine

  #84071 Reageer
  bulldogsrotterdam
  Gast

  Dat is inderdaad balen….heb zoiets ook mee gemaakt…ben je helemaal gereed..mag je weer naar huis…maar goed..ik dacht…zolang ik maar niet het spoedgeval dan maar niet ben…je kan het altijd nog positief bekijken even…maar leuk is het niet..;)

  #84077 Reageer
  beavanek
  Deelnemer

  Hallo allemaal,

  Ik heb heel erg behoefte om te reageren. Ons zoontje Colin (20 september wordt hij 5) kan ieder moment opgeroepen worden voor een operatie. Bij zijn geboorte is geconstateerd dat hij een ernstige vernauwing had bij zijn aortaklep en via een hartcatheterisatie is dat enigszins opgeheven. Daar ontstond helaas wel een behoorlijke lekkage bij en die is nu dusdanig dat hij geopereerd moet worden. Van het wachten worden we echt gek. We weten het nu sinds 7 juli en de chirurg heeft gezegd dat hij Colin binnen 3 maanden wil opereren in het WKZ Utrecht. Probleem is dat zijn aortaklep qua doorsnee nog te klein is voor een kunstklep. Dan zijn er 2 mogelijkheden, reparatie of de Ross operatie waarbij ze de longslagaderklep weghalen en plaatsen bij de aortaklep en bij de longslagader komt dan een kunstklep. Gezien het feit dat op lange termijn dan toch weer lekkage ontstaat en dan alsnog vervangen moet worden en je dus 2 kunstkleppen hebt gaat zijn voorkeur uit naar reparatie. Om dit moment schat hij de kans van slagen op 50/50. Hij wil daarom zodra Colin onder narcose is eerst een slokdarmecho maken en dan bepalen wat hij gaat doen. Erg heftig allemaal, daarom begrijp ik ook zo goed hoe jullie je voelen. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen de komende weken en ben ergens blij voor jullie dat het wachten voorbij is. Groetjes Bea van Ek:dry:

  #84078 Reageer
  beavanek
  Deelnemer

  Beste Ine,

  Dit is echt balen, dat wachten en er tegen aanhikken is vreselijk ik leef helemaal met je mee.

  Hartegroet Bea (moeder van Colin)

  #84079 Reageer
  Preutje
  Deelnemer

  Hallo allemaal,

  Ik wil allereerst bea heel veel sterkte wensen in de tijden die komen gaan, ik heb zelf een zoontje van 7 en moet er niet aan denken dat je zoiets overkomt.
  Blijf positief zeg ik altijd maar(en dat zal soms echt niet meevallen), daar help je jezelf het beste mee.

  Ik zou komende vrijdag geopereerd worden aan mijn aortaklep in het ziekenhuis in zwolle. Ik werd dus net gebeld…….er zijn geen bedden meer beschikbaar op de ic. Dus mijn operatie kan niet doorgaan. Heb ik de hele week voor niks zo lopen tobben. Ik word morgen gebeld en dan krijg ik een nieuwe datum door.

  Sterkte allemaal en ik zal proberen om hier te blijven schrijven!

  Koen

  #84080 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Goh wat vervelend zeg dat het zolang is uitgesteld:(
  Kan je alleen maar sterkte wensen en lieve hartegroetjes
  Cesarina

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 64)
Reageer op: reparatie van bicuspide aortaklep
Je informatie: