default-header

pacemaker en frozen sholder

Home Forums Pacemaker pacemaker en frozen sholder

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #78942 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  hallo ,hier een berichtje van mij ,inmiddels na diverse onderzoeken ,hebben ze nu eindelijk gevonden wat ik heb,ik had toch zon last van mijn arm,omdat ie aan het verkleuren is,het wordt steeds erger,ondanks de zwemtherapie,moet natuurlijk ophouden met de therapie omdat ze mij gaan operen,maar ze weten nu wat het is,het is dystrofie,nu gaan ze a.s.vrijdag,mijn pacemaker er weer uit halen,en kweekjes afnemen,en de pacemaker aan de andere kant zetten,om mijn arm rust te geven,moet natuurlijk nu wel een paar dagen blijven,was verschrikkelijk nieuws,doe niets als huilen ,waarom moet mij dit overkomen,de pacemaker zit er net 4mnd in,julllie begrijpen wel dat ik hier van baal,mijn cardioloog had dit nog nooit meegemaakt,maar ja ik zit er mooi mee,ik denk zelf dat het teveel is geweest,eerst schouderoperatie,daarna hartstilstand en dan aan dezelfde kant de pacemaker,maar ik ben wel blij dat ie het gevonden heeft ook omdat ik zo vasthoudend ben geweest natuurlijk ,en dat ik me niet zomaar laat wegsturen,dat schilt ook ,en dat de cardioloog bleef zoeken natuurlijk,nou a.s.vrijdag gaat het weer gebeuren ,ben vreselijk gestrest,dat snappen jullie wel ,kan bijna niet slapen,heb nu ook slaaptabletten gehad,verder had ik ook nog een vraag je ,ze hebben me vorige week gewogen ,toen woog ik 75kg ,en nu weeg ik 77,das toch wel veel he ,2kg in een week tijd?en ik eet normaal ,verder ook last van kortademigheid en last van dikke voeten,maar daar zullen ze toch wel rekening mee houden,en ook last van oorsuizen sinds ik de pm heb ,nou wie weet er een antwoord,groetjes brigitte

  #83846 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  De gezondheidszorg stelt stap voor stap niets meer voor in nederland ,KLINK wil meer dat de huisarts problemen oplost , dus niet gelijk naar de specialist . Als je een ingewikkelde storing aan je HR ketel heb , dan la je dat toch ook niet herstellen door een klusser. De huisarts is een alrounder . Steeds meer mensen ondergaan een bodyscan bij de buren DUITSLAND . En ze hebben gelijk . Ik zelf voelde dat er iets niet in orde was met mijn hart , huisarts hier in NL stelde voor een fietsproefje wacht tijd enkele weken , ik dacht ik rij naar mijn buurland DUITSLAND . Calsiumscore gedaan en ja hoor je vernauwingen met mijn eigen ogen gezien , direckt de andere dag 2 stents geplaatst , nachtje blijven , en de volgende dag terug naar NL. Een dag later naar de huis arts , die kon het niet meer volgen . Ze kunnen meer dingen hier in NL niet volgen . Je moet voor je zelf opkomen anders ga je naar de knoppen .

  #83847 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Hallo Hanses,

  Ja, je moet voor jezelf opkomen en alert blijven, in zoverre ga ik met je mee, maar wat die z.g. total-bodyscan in Duitsland betreft, heb ik zo mijn bedenkingen.
  Ik woon aan de Ned-Duitse grens op minder dan 10km van een ziekenhuis die dit soort scan’s doen. Toen dat net opkwam leek me dat de ideale oplossing om alle soorten van ziektes te voorkomen en vroegtijdig op te sporen. Alleen de kosten (toch zo’n 1500 euro) weerhielden mij ervan, om dit “zo maar” te spenderen terwijl jezelf geen klachten hebt.

  Toen kwam mijn verzekeraar met een zogeheten Preventiekompas ofwel “De nationale gezondheidscheck” speciaal voor Senioren. Ik slaagde met stip en kreeg een excellent goede uitslag: Ik leefde gezond en was in zeer vitale conditie. Ik blij natuurlijk, 1 jaar later hartproblemen en was er bijna niet meer geweest.

  Tijdens mijn ziekenhuisverblijf lag er bij mij op kamer een leeftijdsgenoot, plotselinge hartpatient die wachtte op een operatie voor stents en omleidingen. Hij was een paar maand eerder geholpen aan een hernia. Voordat deze hernia was vastgesteld, had hij die “total-bodyscan” laten doen in dat Duitse ziekenhuis hier net over de grens, omdat hij vond dat hij in NL niet snel genoeg geholpen werd naar zijn zin.

  Wel werd aldaar de diagnose v/d hernia vastgesteld, maar niets gesignaleerd over dichtslibbende kransslagaderen, danwel hartproblemen. Nog erger was, dat hij vervolgens met de uitslag v/h onderzoek naar het ziekenhuis in NL toog, voor een operatie. Deze uitslag werd alhier NIET geaccepteerd, hij moest netjes weer op zijn beurt wachten voor onderzoek en vervolgens de operatie. “ik heb er dus niets aan gehad, zo was zijn conclusie”.

  Vandaar dat ik dit soort van preventie-onderzoek ( terwijl jezelf nog geen klachten hebt)
  zowel van Ned. als van Duitse zijde met een grote korrel zout neem, want:

  wat is de waarde van zo’n onderzoek?”

  hoe was het ook weer?

  “in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst”

  groeten,
  Theo

  #83848 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Bij een total bodyscan vindt er geen calsium score meting plaats . Ditis een apart onderzoek . Kent u de uitspraak voorkomen is beter als genezen . De gezondheidszorg in nederland is niet doortastend .Meten is weten.. Ik vindt investeren in je eigen wezen niet bezwaarlijk , gewoon een keer niet met vakantie . Zelf medewerkers van CZ zorgverzekeringen vinden de zorg in NL maar zozo . Trouwens uw Preventiekompas stelde dus ook niets voor , daar heeft u ook niets aan gehad. Als u een calsium score meting had laten uitvoeren had u de vernauwingen bij uzelf kunnen zien zitten op een monitor. Nederlanse artsen worden allergies als ze horen dat je in Duitsland ben geweest voor een preventieve scan .

  #83849 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  even voor de helderheid. In mijn geval was er geen sprake van een vernauwing, dat verhaal betrof mijn kamergenoot. Mijn hartproblemen bestonden uit een hartritmestoornis. Bij mijn weten (nog) niet van te voren te zien.

  Mijn betoog was dan ook: preventie-onderzoeken scheppen zekere verwachtingen, maar geven geen garantie. En dat geldt in Duitsland evenzeer als in Nederland.

  #83850 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Preventie onderzoeken scheppen duidelijkheid over de status van je lichaam op dat moment . Bij de jaarlijkse apk autokeuring gaat de auto op de brug en wordt van onder bekeken . Men stelt dan vast wat de problemen zijn .die er op dat moment zijn . En kunnen dan worden verholpen . De enige zekerheid in dit leven is dat wij tot stof zullen wederkeren .

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: pacemaker en frozen sholder
Je informatie: