default-header

mechanische klep en gehoorapparaat

Home Forums Hartkleppen mechanische klep en gehoorapparaat

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #79688 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  mijn vaag is eigenlijk kan ik straks leven met dat getik in combinatie met een gehoorapparaat wat het dus versterkt?

  weet iemand of het getik hoge of juist een lage toon is.?

  waarschijnlijk een raar begin met de vraag maar nu mijn verhaal:
  ik ben Johan 47 jaar getrouwd, 3 kinderen. kerngezond nooit ziek, sportief,actief noem maar op.
  ja ooit geboren met een aortaklep stenose maar ja vanaf mijn 12e was ik daar vanaf en hoefde ook nooit meer op controle. Daar had ik zelfs in mijn huiselijke administratie al die jaren nog een mooie ontslagbrief van bewaard (die nu misschien wel mijn leven heeft gered). afgelopen maandag werd ik na een kwartiertje voetbal in een sporthalletje nadat ik net gescoord had ineens niet lekker ging zelf ineens zitten en was weg. ik heb gehoord dat dit tussen 3 en 5 minuten was. voordat mijn maten een geschikte telefoon hadden (alles gaat dan fout in de paniek) was ik weer bij. ik ben niet kinderachtig wist niet dat ik zo lang weg was geweest ging even zitten, natte handdoek in mijn nek en ging wel weer hoor!. Geen ambulance? nee joh het is warm even flauwgevallen enz. wilde eigenlijk verder voetballen maar voelde me toch niet helemaal lekker en ging maar naar huis. Thuis toch maar even de huisartsenpost gebeld om langs te gaan. Mijn verhaaltje veteld en zegt die vrouw ineens u hoeft niet langs te komen wij komen wel naar u toe! Denk je nog wat een service, de doctor komt naar mij toe!. Ineens staan er 2 ambulances voor de deur!. gelijk meten, vragen enz ik voel me niet lekker maar kan het niet plaatsen. Let op: ik ben niet misselijk heb het niet benauwd of kortamendig geen pijn op de borst of arm helemaal niets. De ambu kan niets vinden gelukkg alles is goed… De vervangend huisarts gaat nog wat vragen stellen over mijn gezondheid en over je verleden, oh ja heel vroeger ……die brief waar is die?. Ja ergens op zolder mijn vrouw vind hem toch og snel de arts leest hem heel aandachtig ben jij wel eens meer flauwgevallen? ja 2 maandjes geleden toen het zo warm was ook met voetballen maar toen had ik te weinig gedronken en viel 10 seconden weg. We gaan u maar even een nachtje opnemen zegt hij. Uh alles is toch goed? ja preventief zegt hij nog.( ik zal het niet te lang proberen te maken). maar na 2 dagen was alles goed stond met mijn tas klaar om naar huis te gaan. Alleen even op de zaalarts wachten die kwam nog even voor de uitslag van de echo en dan mijn Ria even bellen om mij op te halen. Dan komt echter de mokerslag het is niet goed we hebben iets gevonden wat te maken heeft met uw verleden zegt de zaalarts. Uw hartklep is slecht en moet direct worden vevangen. Ohhh oke, maar alles was toch goed? en die brief dan. Meneer wij begrijpen niet dat ze u ooit hebben laten lopen en nooit meer onder controle bent gebleven maar dankzij een oplettende huisarts en de brief bent u er nog!!

  Nou dan maar eens wat gaan lezen, boekjes en hier boven mijn bed in het luxe maasstad ziekehuis natuurlijk internet. Tja dan vind je dit forum, je lijf vol emotie en nu de vragen. ik ga gelijk door richting de operatie en hoef dus geen weken te wachten maar heb dus maar een aantal dagen. Klepkeuze, ziekenhuis en al die andere vragen. het wordt Amphia Breda deze week nog het is al dinsdag! Klepkeuze de voorkeur (makkelijker) gaat richting bioklep. maar na alles glezen te hebben denk ik nu toch aan een mechanische. maar iedereen hoor je over dat tikken ik kan me het voorstellen denk ik, ik heb eens een ander paar gehoorapparaten gehad die een bijwerking hadden als het stil was hoorde ik in mijn oor mijn hartslag en een ruis. nou die breng je na 1 dag al terug hoor dat went nooit!. Een hartklep ruilen dat gaat niet zomaar dus je gaat er voor toch?. ik heb internet afgespeurd maar kan niets vinden over iemand die ook een mechanische klep heeft in combinatie met gehoorapp. die het geluid versterken. Dan denk ik ook nog eens aan mijn vrouw Ria die werkelijk alles hoort en er vast niet van kan slapen. ja tuurlijk zegt ze kopen we 2 toch gewoon twee eenpersoonsbedden, ach die lieverd zit ook vol emotie. Tuurlijk ben ik nuchter en denk ik wat zit jj nou te zeiken op z’n forum maar het zullen wel de emoties zijn of zo. ik ben in ieder geval blij dat het er is, ik heb nu werkelijk alles gelezen wat er over hartkleppen te vinden is. natuurlijk heb ik nog veel vragen en zal die ook zeker nog wel gaan stellen maar ben blij vanuit mijn ziekenhuisbed dit ter voorbereiding op wat komen gaat te kunnen doen. en natuurlijk snap ik ook dat jullie denken wat lul je nou man met je tikkende zorgen je bent er nog en wees blij als je hem straks hoot tikken maar het valt gewoon even niet mee! nog geen week geleden mankeerde ik nooit wat. ja 2 keer flauwgevallen, flauwe vent he?

  ik hoop dat iemand op mijn vraag iets weet er moeten toch wel meer mensen zijn die ook een gehoorapparaat en een mechanische klep hebben of gewoon mensen die een reactie willen geven dan heb ik weer even wat te lezen alvast dank.
  groet johan

  #87746 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  heb geen ervaring met een gehoor apparaat..maar wel met een nepklep..
  na alle hartoperatie’s had ik toch dat ik meer mijn hart hoorde kloppen in mijn hoofd..net of je isolatiemateriaal stuk is..gaandeweg word dit minder en gaat het weg..

  ik hoor persoonlijk mijn nepklep alleen soms als ik in bed lig en het is stil..of als ik ergens zit te wachten alleen in een wachtkamer bv..maar meestal is dat als ik bv de trap op ben gekomen of andere inspanningen..waardoor mijn hart harder klopt…moet zeggen dat het niet zo vaak meer is…en ik ben in 2007 geopereerd aan mijn klep..

  de toon is laag..dus niet hoog…ik schijn de meest stille versie te hebben…daar zit ook nog verschil in schijnt…

  maar misschien zijn er mensen die er wat meer over kunnen vertellen wat betreft de combi met het gehoorapparaat..

  Veel succes met je aankomende operatie!!

  #87747 Reageer
  carin50
  Deelnemer

  ik heb geen gehoorapparaat maar wel mechanisch hartklep sinds 2009, ik heb hem nog nooit horen tikken…
  afkloppen en misschien heb jij er ook geen last van, dat kan he
  ik neem aan dat er neus/keel en oorarts aanwezig zijn in het ziekenhuis dus misschien kunnen die je verder helpen

  heel sterkte
  groetjes carin

  #87748 Reageer
  groningen01
  Deelnemer

  goede dag
  mijn naam is harrie van der heide
  ik heb al 25 jaar hartfalen en heb sinds 3maanden 2 hoorapperaten om dat ik wat doof wordt en dat helpt ik hoor nu beter maar nu komt het ik heb ook hart kloppingen in mijn oren en suisingen de hele dag ik wordt er wakker vande hoorapperaten moeten het minder laten worden maar ik verneem niks weet iemand het of het door medicijn gebruik komt

  #87749 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  helpt misschien wel als je zegt welke medicijnen je bedoelt..want nu is het een beetje erg gokken

  #87750 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  volgens mij is het probleem niet zozeer “de klep” maar de gehoor-apparaten. Toen mijn vrouw deze dingen in haar oren deed, kreeg ik er een probleem bij. En dan bedoel ik niet zozeer het harde lawaai, als slaande deuren enzo, maar veel meer de zachte geluiden, die je moeilijk als lawaai kunt omschrijven, zoals het ritselen v/d krant(tijdens het lezen), koffielepeltjes die te hard geroerd worden, serviesgerei dat iets te hard op het aanrecht beland etc. de tv moet zachter (voorheen moest ie steeds harder) om gek van te worden. Hoewel ze meest ge-avanceerd app.heeft (naar eigen smaak te temperen) is dit niet voldoende en schrikt ze van onverwachte bijgeluiden.
  Dus wat je ook kiest, ik vrees dat het inderdaad een probleem gaat worden.
  Gelukkig is mijn pacemaker volkomen geruisloos.

  #87757 Reageer
  johanvdz
  Deelnemer

  beste hartgenoten
  Dank voor jullie reacties tot zover. ik heb heel wat moeite gehad om tot een keus vd hartklep te komen. Het dubbele is dat de cardioloog vanochtend eigenlijk pas aangaf dat er weinig keus was of is gezien mijn leeftijd. natuurlijk had ik dat ook al gelezen maar vd week zei hij duidelijk voor de operatie in Breda moet je keus van de klep bepaald hebben vandaar die onrust..
  morgen ga ik al naar Breda en maandag volgt de operatie.
  ik heb nu zoiets van oke we gaan voor de kunstklep en hoop dan dat straks alles toch een beetje meevalt! zeker het getik!
  Toch ben ik blij dat ik het onderwerp heb aangesneden en je ziet er komen toch meer reacties en vraagtekens op. En mogelijk ben ik straks voor een volgende gehoorapparaat drager een ervaringsdeskundige. Zo weet ik inmiddels dat de klep een geluid maakt van 13HZ! wat weer een heel belanrijke info is voor een audiogehoorspecialist.

  ik hoop na enige tijd weer iets van mij te kunnen laten horen groetjes Johan :cheer:

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: mechanische klep en gehoorapparaat
Je informatie: