default-header

matige centrale mitralisklep lekkage

Home Forums Hartkleppen matige centrale mitralisklep lekkage

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #80305 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal,

  Ik heb een vraag over matig lekkende mitralisklep. Uit het vooronderzoek (echo) om een pulmonale longvene isolatie te ondergaan, in verband met boezemfibrileren, is gebleken dat de mitralisklep matig lekt. Tevens is de linkerboezem vergroot. Deze lekkage is ontstaan na 2008 daar op de toen gemaakte echo geen afwijkingen te zien waren. Toch longvene ablatie laten doen (2013), ondanks lager slaag percentage. In de eerste maand na ablatie voor mij een geweldig resultaat. Helaas kwamen de hartkloppingen toch weer terug.
  Cardioloog wil geen pvi meer doen in verband met de vergrote boezem. Zijn advies is een mini maze ingreep. De keus is aan mij.

  Hoewel ik weet hoe het voelt om geen hartkloppingen meer te hebben twijfel ik in verband met de lekkende klep.
  Hoe groot is namelijk de kans dat deze in de toekomst ook nog hersteld moet worden.
  Heeft iemand hier misschien ervaring mee?
  Met vriendelijke groet

  #92076 Reageer
  May
  Gast

  Geachte Kondor, Met een eventuele mini maze operatie heb ik geen ervaring, wel met een iets lekkende mitralisklep en eerder geconstateerde hartritmestoornissen, een SVT. Mijn leven heb ik hierop aangepast en gebruik geen medicatie. Recent op internet gelezen dat een lekkende mitralisklep ook hartritmestoornissen kan veroorzaken en misschien werkt dat in uw geval frequentie verhogend. Kunt u met uw cardioloog over beide aandoeningen spreken, zodat u weet waaraan u toe bent?
  Veel succes!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: matige centrale mitralisklep lekkage
Mijn informatie: