default-header

Lekkende mechanische aortaklep help

Home Forums Hartkleppen Lekkende mechanische aortaklep help

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #80018 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo mede hartgenoten,

  Vanwege een foutmelding bij mijn vorige bericht herschrijf ik heb even.

  Gisteren (17/01) ben ik voor controle geweest in het umc voor mijn mechanische aortaklep. 6 september 2012 is deze bij mij geplaatst en de operatie is goed verlopen- Na 7 dagen was ik weet thuis en ik volede mij beter als ooit, ondanks dat het m´n tweede operatie was binnen een jaar.

  De cardioloog was op het eerste gezicht zeer te spreken over mijn algemene conditie, en ik vond zelf ook dat mijn herstel zeer positief verliep. Helaas zag de echo er minder goed uit. Dit is in het kort het verhaal. Er is een lek ontstaan tussen mijn hartweefsel en de ring van de klep. Dit als gevolg van een breuk van één van de hechtingen waarmee de klep vast zit.

  Dit nieuws kwam bij ons aan als een grote schok. We hadden het namelijk absoluut niet verwacht. De maandag ervoor had ik met een fietstest bij de fysio 190 watt weg gefietst. Zowel de fysio als de cardioloog waren hier zeer tevreden mee. Verder heb ik er ook geen klachten bij. Er bestaat een zekere kans dat ik opnieuw onder het mes moet, en ik zit er toch wel erg mee. Mentaal gaan we er ondertussen aan onderdoor, zeker omdat ik al een tweede operatie achter de rug heb die ook onverwachts kwam.

  Zijn er mensen bekend met dit probleem? of zijn er mensen die bekend zijn met een lekkende mechanische klep, op welke manier dat ook? Het is bij mij nu pech op pech en ik zou graag wat ervaringen horen dan wel delen, aangezien ik door de bomen het bos niet meer zie.

  groet,
  Antonie

  #89294 Reageer
  Elsje
  Deelnemer

  Beste Antonie,

  Wat een ontzettende pech! Het probleem wat je hebt komt vaker voor, als is het niet precies dezelfde situatie, maar ook ik ben 3x in korte tijd (2 1/2 jaar) geopereerd. Het is
  heel heftig! Maar… je bent jong, en je kúnt het! Echt waar, je moet nu aan het idee
  wennen, en voor een derde keer is dat echt veel zwaarder dan een eerste en tweede keer.
  Toch komt ook voor jou weer het moment dat je beseft dat niet opereren ook niet zal werken, en komt de overlevingsdrang opzetten, die je ook die derde keer door de operatie zal helpen. Inderdaad, het wordt er niet makkelijker op, maar ik hoop dat je de kracht en moed weer kunt verzamelen. Vorig jaar heb ik je ook een berichtje gestuurd, je kunt evt. mijn hartverhalen nalezen. Ik weet alleen niet zeker op mijn derde operatie ook vermeld is.
  Die was vorig jaar november 2012. Voor vragen mag je me altijd mailen. Ik wens je heel veel succes in deze moeilijke tijd!

  Hartsgroetjes. Elsje.

  #89316 Reageer
  tonie794
  Deelnemer

  Hallo Elsje,

  Hartelijk dag voor je reactie! Het klinkt gek maar het voelt fijn om te lezen dat ik niet de enigste ben die al een rugzak vol met ervaringen heb, hoe naar ze ook zijn.
  Tjee, wat heb je veel meegemaakt zeg. Knap hoe je je daar doorheen geslagen hebt zeg! Ik las dat je afgelopen november nog een operatie achter de rug heb. Wat hielt deze operatie in?

  komende maandag heb ik al m’n MRI-scan. Aan de hand van de uitslagen van de MRI en slokdarm echo, ben ik van plan om eventueel second opinion aan te vragen. Puur voor extra zekerheid aan mezelf en misschien maakt dat wel het verschil tussen wel of niet opereren.

  Hartsgroeten,
  Antonie

  #89317 Reageer
  Elsje
  Deelnemer

  Hoi Antonie,

  Ik zie dat ik een type-fout gemaakt heb, mijn laatste operatie was november 2011, dus nu ruim een jaar geleden. Er is toen voor de tweede keer een bioklep geplaatst, omdat de eerste weer lekte. Tijdens de operatie bleek dat mijn hartweefsel óver de klepbladen heengegroeid was. Een soort van verkeerde littekenvorming denk ik. De chirurge had dit nog nooit eerder gezien, en heeft het weefsel bij het innaaien van een nieuwe klep eerst zeg maar dubbelgevouwen als een lapje stof, en toen pas tegen de klep aangenaaid. Dat lijkt tot nu toe afdoende. Het is echt een staaltje vakkunst en pionierswerk geweest, want zoals ik al zei, had ze dit nooit eerder gezien. Heel veel pecht dus, en dat was mijn derde open-hartoperatie. Ik weet niet waar je woont, maar ik ben erg fan van het UZA in Antwerpen, dus als je een second opinion overweegt kan ik je dat ziekenhuis zeker aanraden! Succes met de scan, en het nemen van een beslissing.

  Groetjes, Elsje.

  #89358 Reageer
  Ned
  Deelnemer

  Fijn om te weten dat er mensen zijn die een 2’e keer of 3’e keer operaties hebben gehad. Zelf heb ik ook een mechanische aortakunstklep, waarvan ze weten dat ie insufficient is. Ik moet ook weer open, ik zie er tegen op, veel sterkte en geluk.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Lekkende mechanische aortaklep help
Je informatie: