default-header

Homeopathie in Duitsland aan banden?

Home Forums Alternatieve behandelingen Homeopathie in Duitsland aan banden?

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #80842 Reageer
  Job Pieter Tent
  Deelnemer

  Beste Webridder,
  Hetgeen u hier plaatst is duidelijk geen hartverhaal en hoort hier dus ook niet thuis.
  Tevens is het een "reclame-uiting".
  de beschrijving van een hartverhaal kunt u vinden op de homepage, artikel -win een gazelle-

  We zullen het niet gelijk verwijderen, maar zal wel gaan gebeuren. In overleg kunnen we dit eventueel onder het kopje redactioneel plaatsen.

  Met vriendelijke groet,

  Job-Pieter Tent
  namens Hartgenoten.nl

  #80843 Reageer
  webridder
  Gast

  Een reclame uiting beste Job-Pieter??

  Ik zie het meer als het aandacht vestigen op het uitdragen van mijn levensmissie en op de noodzaak van het implementeren van de AED in het Nederlandse straatbeeld! Heeft u overigens ook mijn profiel gelezen? Dan heeft u kunnen lezen dat Jan van Overveld deel uitmaakt van het Comité van Aanbeveling van mijn geesteskindje Stichting Kies voor Leven.

  Groetjes, de webridder

  #80844 Reageer
  Job Pieter Tent
  Deelnemer

  Geachte Webridder,

  U wilt aandacht, dit is niet de plek daarvoor. dit is de plek waar mensen hun ervaringen en persoonlijke verhalen delen. Niet een plek om een oproep te plaatsen. Aandacht vragen en reclame ligt in hetzelfde rijtje, vooral als u er links naar websites plaatst.
  ik ben op de hoogte dat dhr. van Overveld u kent. En dat het een vriendschappelijke relatie is.

  Om die aandacht te krijgen heb ik u al een alternatief geboden. Aan u dus om hier de weg te kiezen

  #78529 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Vandaag in de Duitse krant ‘Frankfurter Algemeine’ een artikel, dat veel artsen zich zorgen maken over de toenemende trend, dat mensen in Duitsland m.b.v. homeopathie behandeld worden. Om die trend tegen te gaan, willen de artsen een soort ‘wikipedia’ maken, die ook de nadelen van de homeopathie laat zien.

  http://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/wissenschaftler-internetplattform-uebt-kritik-an-homoeopathie-14046545.html

  Dat er steeds wordt gesproken over de ‘farmacie lobby’, is algemeen bekend. Maar ook de ‘alternatieven’ hebben een zeer sterke lobby en ’t gaat eigenlijk bij beiden om het grote geld.

  Ik heb wat opgezocht over de Quandt groep, die eigenaar van de firma Heel is. De familie Quandt kwam oorspronkelijk uit Nederland (rond 1700) en heeft een onvoorstelbaar vermogen in Duitsland verdiend. Geschat vermogen in 2007: € 20 miljard.

  De Duitse wiki geeft meer info, hier de Nederlandse:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Quandt_(familie)

  Hier de wiki over Heel:

  https://de.wikipedia.org/wiki/Biologische_Heilmittel_Heel

  En hier de site van Heel:

  http://www.heel.de/

  Zo onschuldig als men doet voorkomen, zijn de alternatieve geneeswijzen niet. Schadelijke gevolgen van alternatieve geneeswijzen kunnen er wel degelijk zijn. In de hiernavolgende link is er veel over te lezen, alleen weet ik (nog) niet, hoe betrouwbaar deze site is.

  http://whatstheharm.net/whatisthis.html

  In ieder geval is men iets soortgelijks in Duitsland van plan.

  Deze site is betrouwbaar (helaas alleen in de Duitse taal) en geeft buitengewoon goede achtergrondinfo over homeopathie:

  http://www.beweisaufnahme-homoeopathie.de/

  #93288 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Goede zaak.
  Ik vond altijd al meer hocus pocus

  #93317 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  “In der Statistik stehen für 2014 49,7 Millionen Verpackungen nur 1,4 Millionen Verordnungen zu Lasten GKV, also durch Ärzte, gegenüber.”

  (Statistisch gezien werden er in 2014 (Duitsland) 49,7 miljoen verpakkingen (medicijnen) verkocht, waarvan 1,4 miljoen door artsen voorgeschreven – vrije vertaling.)

  Dit geeft een beeld, hoe omvangrijk de alternatieve ‘geneeskunde’ is. De producenten van ‘alternatieve geneesmiddelen’ zullen met agressieve campagnemiddelen de verkoop ongetwijfeld nog omhoog willen stuwen. Dat er naast hondendrollen (Excrementum canis), paardenzeik (urinum equinum) ook kwik en polonium in voor kan komen, weten weinigen.

  “Natürlich werden auch Pflanzen in der Homöopathie verwendet, aber auch unappetitliche Sachen wie Gifte (Arsen, Quecksilber, Polonium), biologische Substanzgemische (Hundescheiße, Pferdepisse, Eiter aus Eiterbeulen, zerdrückte Insekten) bis hin zu „verdünntem Vakuum“.”

  Op Nederlandse sites tot nu toe geen goede statistieken van voor én tegenstanders van homeopathie tegen gekomen. Ik heb ook de indruk, dat in Nederland, i.t.t. Duitsland, homeopathie niet aan een universiteit gedoceerd wordt – zeker weten doe ik dat niet. Vandaar dat er in Duitsland steeds meer artsen en apothekers in het geweer komen tegen ‘natuurgeneeswijzen’ en homeopathie in het bijzonder.

  Sinds eind januari dit jaar is er een netwerk tegen homeopathie opgericht. Hier wordt erover bericht, met enkele links naar voor en tegenstanders en een goed weerwoord tegen een voorstander van homeopathie, die de feiten naar zijn hand probeerde te zetten. Helaas Duitstalig.

  #93359 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  Toch wel aardig om het volgende te lezen, mits men dit leuk vindt.

  [i]Homeopaten beweren dat hun leer teruggaat op de aartsvader van de geneeskunst, namelijk op Hippocrates. Iets in deze trant staat al in vroeg werk van Hahnemann. Maar er klopt niets van.[/i]

  Hier verder te lezen:

  Het stuk is geschreven door Jan Willem Nienhuys, deze man:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Willem_Nienhuys

  {Het boek, dat hij samen met zijn vrouw, over China schreef, is geweldig informatief. Dit als voetnoot, omdat ikzelf met een Chinese ben getrouwd. De avatar heb ik gefotografeerd.}

  #93368 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  In Nederland bestaat er zelfs een Hahnemann apotheek – Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie. Daarin staat te lezen, dat de zgn. globuli van suiker (sacharose) zijn gemaakt en verdere wetenswaardigheden.

  https://www.hahnemann.nl/content/Bijsluiters_Algemeen.html

  Op hun site zelfs verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek, waar terecht allerlei vragen bij gesteld kunnen worden over die onderzoeken zelf. Zelfs een tv-uitzending wordt als ‘bewijs’ aangedragen, of een onderzoek in Utrecht op initiatief van VSM.

  https://www.hahnemann.nl/content/informatie_onderzoek.html

  Nu is er op YouTube een Duitstalige documentaire van nog geen half uur te zien, die inzicht geeft in de verdunning van homeopathische middelen en hoe die globuli gemaakt worden. (Alleen het ‘schudden’ wordt achterwege gelaten.) Vermakelijke kost en wetenschappelijk juist

  #93369 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  In Nederland bestaat er zelfs een Hahnemann apotheek – Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie. Daarin staat te lezen, dat de zgn. globuli van suiker (sacharose) zijn gemaakt en verdere wetenswaardigheden.

  https://www.hahnemann.nl/content/Bijsluiters_Algemeen.html

  Op hun site zelfs verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek, waar terecht allerlei vragen bij gesteld kunnen worden over die onderzoeken zelf. Zelfs een tv-uitzending wordt als ‘bewijs’ aangedragen, of een onderzoek in Utrecht op initiatief van VSM.

  https://www.hahnemann.nl/content/informatie_onderzoek.html

  Nu is er op YouTube een Duitstalige documentaire van nog geen half uur te zien, die inzicht geeft in de verdunning van homeopathische middelen en hoe die globuli gemaakt worden. (Alleen het ‘schudden’ wordt achterwege gelaten.) Vermakelijke kost en wetenschappelijk juist

  #93370 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  Dat Hahnemann niet de mogelijkheid had zijn ‘medicijnen’ wetenschappelijk te testen, is evident. In zijn tijd stond de statistiek nog in de kinderschoenen. Pas in de vorige eeuw is deze met sprongen vooruit gegaan. Wel was Hahnemann een voorstander van inentingen – de inenting tegen pokken was net ontdekt. Ondanks de vele bijwerkingen toentertijd, was Hahnemann voorstander ervan.

  Hier een aardig, Nederlands artikel over statistiek. Met aandacht voor ‘oorzaak en gevolg’, een zeer belangrijk punt.

  http://inzichtvooruitzicht.blogspot.nl/2013/01/wat-journalisten-nog-moeten-leren.html

  Op de site van de Hahnemann apotheek wordt een documentaire van de Bayerische Rundfunk aangeprezen als ‘bewijs’ voor de werking van homeopathie. Dat is deze docu, met Nederlandse ondertiteling (de vertaling laat soms wel wat te wensen over):

  Daarin komt o.a. de onderzoeker Heiner Frei et al. aan het woord, die zegt bewezen te hebben, dat homeopathie bij kinderen met ADHD werkt. Nu blijkt, dat zijn onderzoek door The Lancet op goede gronden geweerd is (H. Frei rept daar in de bovenstaande documentaire ook over, maar ziet het als een samenzwering, waarschijnlijk, omdat The Lancet vlak daarvoor een artikel heeft geplaatst, dat zegt, dat homeopathie niet werkt) en in de volgende link wordt zijn onderzoek met de grond gelijk gemaakt (Duitstalig, helaas). In het volgend artikel zijn links naar zijn onderzoek te vinden – de oorspronkelijke versie in het Engels en de wat aangepaste versie in het Duits.

  Nu ja, ik zou ook graag een middeltje willen hebben, dat het lijden, veroorzaakt door mijn hartfalen, wat zou verlichten. Misschien maar meldonium slikken? Hoewel, collega-hartpatiënt Youp heeft toch zo zijn bedenkingen tegen dit medicijn:

  https://www.nrc.nl/next/2016/03/12/kronungsmesse-1596568

  #93374 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  Veel mensen die op dit forum schrijven of lezen zijn, net als ik, hartpatiënt. Het is me al op relatief jonge leeftijd overkomen: de eerste verschijnselen waren er al toen ik een jaar of 38 was. Nu ben ik, na verscheidene keren gedotterd te zijn en ’n open hartoperatie rijker, 59 jaar. De huisarts zie ik nauwelijks, wel 2x per jaar de cardioloog. Iedere dag, vooral als ik teveel heb gedaan (lichte werkzaamheden) pijn in de borst, vooral als ik ’s avonds in bed lig, maar die ongemakken heb ik leren accepteren. (Natuurlijk heb ik het daar met m’n cardioloog over gehad.) Ik neem mijn medicijnen trouw in en drink ’s avonds wijn. Verder geen supplementen of wat men al niet kan kopen bij bv. ‘De Tuinen’ of andere winkels.

  Dit als inleiding van het volgende artikel wat ik gevonden heb (uit 2002, maar toch) en zijdelings met homeopathie van doen heeft. Ik vind het een geruststellend artikel: de mens kan er zelf niet veel aandoen als men ziek wordt, wat daarvoor de cardioloog Arend Jan Dunning ook al heeft vastgesteld.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Arend_Jan_Dunning

  Een citaat uit het artikel:

  “Het waanidee dat gezondheid vooral afhankelijk is van onze leefwijze heeft inmiddels zover om zich heen gegrepen, dat men bij jong overledenen onmiddellijk vraagt naar risicofactoren. Gezondheidspropaganda is gebaseerd op wensdenken, namelijk de gedachte dat wij controle kunnen hebben over onze ziekten en dood. In werkelijkheid is het stukje waarop wij invloed kunnen uitoefenen verwaarloosbaar klein vergeleken bij factoren als erfelijkheid, cultuur, omgeving en toeval.”

  Ik heb de pech (erfelijk in mijn geval) en alle anderen die op de één of andere manier ziek zijn geworden, dat ik/we ziek geworden zijn.

  Nog een klein citaat:

  ” Het is wonderlijk dat de mensen nog nooit zo gezond zijn geweest en nu juist veel vaker een beroep op de dokter doen. Volgens de psychologie zijn mensen zich gewoonlijk niet steeds bewust van de omstandigheid dat hun leven waarschijnlijk op een nare manier zal eindigen. Dit natuurlijk gegeven wordt door de overheid op wrede wijze verstoord met allerlei publiekscampagnes en screeningsprogramma’s die het publiek eraan herinneren dat hun gezondheid continu bedreigd wordt door dodelijke ziekten.”

  Voor diegene, die het hele stuk willen lezen, hier de link (NB. het gaat over mensen die gezond zijn, maar misschien kunnen hartpatiënten er ook hun voordeel mee doen):

  http://www.skepsis.nl/ongerustheid.html

  #93414 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  Blijkt de Studium Generale van de TU Delft een lans te breken voor homeopathie. :ohmy: :ohmy: :ohmy:

  Vreemd onderwerp eigenlijk voor de TU Delft, omdat deze zelf geen medische faculteit heeft. Dat het College van Bestuur nog niet ingegrepen heeft, mag een raadsel heten. Hoofd Studium Generale is Coen Vermeeren, die verantwoordelijk is voor de onderwerpen. Een veelzijdig man, want hij heeft ook een mening over UFO’s. (http://sg.tudelft.nl/event/ufos-of-waarom-heb-ik-geen-supervette-ufo-gezien/)

  In de eerste link hierboven staat onderaan die pagina wéér de documentaire van de BR als bewijs dat homeopathie wel degelijk werkt (maar niet heus), die ik hierboven al heb aangehaald. Dat blijft maar rondzingen kennelijk.

  Wordt ’t wetenschappelijke denken zo langzamerhand verdrongen door denken over ‘iets-isme’, vraag ik me wel eens af.

  #93416 Reageer
  Jan Nop
  Gast

  Homeopathie: een uitgesproken onderwerp waar men of kwakzalverij van vind of volwaardig medicatie.

  Elk farmaceutisch medicijn heeft stukje werkend en heel veel bijwerkend in zich.
  Vreemd genoeg heb ik dat bij homeopathisch nog niet ervaren.

  Mijn keus is in de eerste plaats homeopathisch omdat het kan, en verder de bekende farmaceutische medicijnen waar men denkt dat ze ons hartpatiënten een kans geven ons leven te rekken. Aangenamer? Ben zwaar gevoelig op bijwerkingen, dus voor mij zeker niet aangenamer.

  #81620 Reageer
  Hermann1001
  Gast

  Homeopathie kent geen bijwerkingen, alleen maar werkingen. Onder het motto: alles is positief, niets is negatief. Homeopathie berust op het ‘Similia-principe’ – kort door de bocht, het gelijke met het gelijkende behandelen. In de hiernavolgende link wordt het uitgelegd:

  http://www.puurnatuur.nl/html/homeopathie5.html

  Zoals te lezen is, worden die middelen eerst bij gezonde mensen getest en wel met de onverdunde stof. Dan worden de ervaringen van de proefpersonen verzameld en weet men, welke werkingen bepaalde stoffen op een gezond lichaam hebben, zodat deze bij zieke mensen met dezelfde soort verschijnselen gegeven kunnen worden.

  Eén van de middelen is Glonoinum C30. Daar zit nitroglycerine in, dezelfde stof als er in het ’tabletje onder de tong’ of een ‘pufje’ zit. Proefpersonen moeten dit nu onverdund innemen en kijken, wat er met hun lichaam gebeurd. De proefpersonen moeten het volgende gemerkt hebben (want daarvoor wordt Glonoinum C30 gebruikt): hoofdpijn, migraine, (instabiele) angina pectoris, hartritme stoornissen, hartinfarct en nog veel meer narigheid. Dit zijn dus de werkingen van nitroglycerine en geen bijwerkingen, want dat kent de homeopathie niet. Goed spul dus, verdunnen met kraanwater (over water heeft Hahnemann niets gezegd, dus kraanwater voldoet) en verkopen maar. Ook geschikt voor zelfmedicatie.

  Hier is alles terug te lezen voor wie daar zin in heeft (helaas weer Duitstalig), met een goede onderbouwing.

  Nebenwirkungen? Haben wir keine. – Solltet ihr aber!

  Nee, homeopathie heeft géén bijwerkingen, behalve voor de proefpersonen dan? Volgens de Duitse beroepsvereniging van homeopathische artsen (DZVhÄ) niet. Dat is wel weer een opluchting.

  https://www.dzvhae.de/homoeopathie-fuer-aerzte-und-fachpublikum/fachinformationen-1-427/die-homoeopathische-arzneimittelpruefung.html&html2pdf_sumbit=1

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
Reageer op: Homeopathie in Duitsland aan banden?
Je informatie: