default-header

Hartbonzen

Home Forums Hartkleppen Hartbonzen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #80634 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allemaal. Ik heb ruim 2 maanden geleden te horen gekregen dat ik een lekkage heb aan een van mijn hartkleppen. Ik ging naar de huisarts omdat ik last had van hartbonzen. Onderzoek bij de cardioloog wees dus op een lekke hartklep. Aan de hartkloppingen kon niets worden gedaan, ik moest ermee leren leven, zei de cardioloog. Bloeddruk en hartslag waren in orde. Over een jaar (juni 2017) word ik weer onderzocht.

  Ik maak me echter best wel zorgen om de hartkloppingen/hartbonzen. Ze zijn er namelijk altijd en zijn heftig. Ik voel mijn hartslag altijd en zie mijn borstkas bewegen. Ik voel ze in rust natuurlijk het beste. Vermoeidheid valt gelukkig mee. Ik maak me zorgen over het feit dat mijn hart overduidelijk erg hard moet werken en dat de cardioloog zegt dat er niets aan te doen is. Maar mijn hart slijt op deze manier toch veel sneller? Ik ben 35 jaar, ben 3 weken geleden vader geworden van de tweede zoon en hoop nog lang van ze te kunnen genieten!

  Ik twijfel dus aan de uitspraken van de cardioloog, ondanks mijn algemene vertrouwen in medisch specialisten. De continue hartbonzen voelen niet goed en zorgen voor stress. Zijn er mensen met vergelijkbare klachten en/of mensen die me gerust kunnen stellen? Ik heb in mijn achterhoofd namelijk een second opinion, al geloof ik eigenlijk niet dat een cardioloog bij een standaard probleem als dat van mij ernaast zou zitten.

  Dank alvast!

  Joost

  #93564 Reageer

  Aan welke hartklep heeft u een lekkage, en in welke mate.

  Vaak wordt bij een lichte lekkage eerst gekeken hoe iemand hiermee functioneert en wat diegen zelf voor klachten aangeeft.

  Meestal wordt eerst met medicijnen gekeken of de klachten verholpen kunnen worden.

  U kunt altijd via http://www.hartpatienten.nl een medisch advies vragen.

  U krijgt dan een antwoord van onze medisch adviseur.

  Meer informatie daarover kunt u lezen: http://www.hartpatienten.nl/hartkwaal/hartbemiddelaar

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Hartbonzen
Je informatie: