default-header

Gedachtenkracht (CD) helpt hartpatiënten

Home Forums Alternatieve behandelingen Gedachtenkracht (CD) helpt hartpatiënten

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #78922 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Zie het filmpje op youtube (Nederlands).: cardioloog J Bucx vertelt over de CD met oefeningen, die patienten in een ziekenhuis krijgen voorafgaande aan een hartoperatie.

  Deze CD (en vier andere CD’s) met de ontspannings- en visualisatie oefeningen is ook te koop bij http://www.gezondeverbeelding.nl, ze kosten 19,95 euro perstuk.

  Wat is gezonde verbeelding?

  (de tekst is van de website gezondeverbeelding.nl)

  Gezonde Verbeelding is gebaseerd op het gegeven dat het lichaam geen principieel onderscheid maakt tussen wat u zich voorstelt en iets wat u werkelijk doet. Doet uw ogen maar eens dicht en stel u voor dat u een flinke hap uit een zure citroen neemt. Grote kans dat u extra speeksel in uw mond krijgt en moet slikken. Of stel u in gedachten een prettige plek voor waar u tot rust komt. Tien tegen één dat u ook echt rustiger wordt, met een gelijkmatige ademhaling en een rustige hartslag. Uw gedachten beïnvloeden dus uw lichaam.

  Gezonde Verbeelding CD’s bevatten visualisatieoefeningen, die ontwikkeld zijn door het Van Praag Instituut om specifieke effecten ten behoeve van uw gezondheid te bereiken. Elke CD bevat oefeningen om ontspanning te bewerkstelligen, want ontspanning is een belangrijke voorwaarde voor gezondheid en herstel. Verder staan er op elke CD oefeningen die gericht zijn op een specifieke klacht. Zo bevat de CD Gezonde Verbeelding bij Pijn naast ontspanningsoefeningen vooral ook oefeningen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met pijn. Kijk in onze winkel welke titels inmiddels verkrijgbaar zijn.

  Gezonde Verbeelding CD’s zijn een goedkoop en effectief middel, waardoor u in uw eigen situatie, op een tijdstip dat u goed uitkomt, op een eenvoudige manier kunt werken aan uw eigen gezondheid.

  Gezonde Verbeelding:
  – ontspant bij stress en onrust
  – vermindert pijn
  – maakt minder angstig en depressief
  – versnelt genezing van operatiewonden
  – verlaagt hoge bloeddruk
  – ondersteunt en motiveert
  – vergroot het zelfvertrouwen

  Het enige wat je nodig hebt is een CD-speler, liefst met koptelefoon om omgevingsgeluiden buiten te sluiten. De procedure is verder heel eenvoudig. Zoek een comfortabele zit- of lighouding, liefst in een rustige omgeving waar u niet gestoord wordt en luister dagelijks een half uurtje naar één van de oefeningen. Uit onderzoek blijkt dat Gezonde Verbeelding meer effect sorteert, als je er vaker naar luistert.

  De afgelopen jaren is wereldwijd veel onderzoek gedaan naar het effect van visualisatieoefeningen op allerlei gezondheidsklachten. Steeds weer blijkt het gebruik van CD’s met dit soort oefeningen effectief bij stress, onrust, pijn en angst. Het is heel prettig om op deze manier zelf iets voor je eigen gezondheid te kunnen doen. Ook rond operaties krijgen patiënten steeds vaker een CD met gerichte visualisatieoefeningen aangeboden, waardoor ze de operatie rustiger doorstaan en sneller herstellen. Artikelen over onderzoek naar het effect van visualisatieoefeningen vindt u via de knop literatuur bij de diverse CD’s.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Gedachtenkracht (CD) helpt hartpatiënten
Je informatie: