default-header

Fraude met medicijn-studies door onderzoeker van Pfizer

Home Forums Medicijnen Fraude met medicijn-studies door onderzoeker van Pfizer

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79221 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Onderzoeker voor Pfizer geeft toe onderzoeksresultaten
  van vele studies vervalst te hebben

  Het wordt de grootste medische fraude uit de geschiedenis genoemd. Dr. Scott Reuben, een voormalig wetenschappelijk onderzoeker voor Pfizer, heeft toegegeven meegewerkt te hebben aan onjuiste en uit de duim gezogen onderzoeksresultaten van tientallen studies.

  Dr. Reuben had 75.000 dollars subsidie ontvangen in 2005 van Pfizer om Celebrex te bestuderen. Zijn gepubliceerde onderzoek werd door honderden andere artsen en onderzoekers gebruikt als “bewijs” dat Celebrex hielp om pijnklachten na operaties te verhelpen. Er is echter een probleem. Celebrex werd door geen enkele patiënt ooit getest!

  Dr. Reuben heeft toegegeven nog meer onderzoeksresultaten vervalst te hebben: o.a. over Bextra en Vioxx. Het Wall Street Journal vermeldt dat het medisch prestigieus tijdschrift Anestheticum & Analgesia de tien artikelen die geschreven waren door dokter Reuben moest intrekken. Eenentwintig andere artikelen in andere medische bladen moesten eveneens worden gerectificeerd.

  Dr. Reuben wordt nu geconfronteerd met een straf van tien jaar cel en terugbetaling van € 420.000, het bedrag dat hij ontving van de Big Pharma industrie.

  Niet de vervalste onderzoeksresultaten van Dr. Reuben zijn het opmerkelijke aan dit verhaal, niet de door hem ontvangen Big Pharma onderzoeksgelden, maar het feit dat deze gang van zaken veelvuldig voorkomt.

  Farmaceutische bedrijven geven routinematig grote sommen geld aan artsen en onderzoekers. Frauduleus onderzoek lijkt een wijdverbreid probleem in te zijn geworden in de moderne geneeskunde.

  Verder lezen kan hier:

  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M4&s=M65&ss=P919&l=NL

  en in het Engels hier:

  http://www.naturalnews.com/z028194_Scott_Reuben_research_fraud.html

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Fraude met medicijn-studies door onderzoeker van Pfizer
Je informatie: