default-header

Fikse boete voor diefstal AED

Home Forums AED Fikse boete voor diefstal AED

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • #78628 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  BERGEN – Onverlaten stalen in september vorig jaar twee automatische externe defibrillatoen in het Noord-Limburgse Bergen. De gemeente Bergen meldde ons op donderdag 10 april dat deze diefstal tot een fikse boete heeft geleid. De politie heeft destijds twee mannen van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van de AED’s. Inmiddels heeft de rechter één van de mannen schuldig bevonden en veroordeeld tot een leerstraf van 30 uren (of 15 dagen jeugddetentie) én een werkstraf van 20 uren (of 10 dagen jeugddetentie). Ook kreeg hij twee weken voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van 2 jaar en moet hij een schadevergoeding van € 4059,56 aan de gemeente Bergen betalen. De AED’s zijn vorig jaar september gestolen bij de bibliotheek aan het Rembrandtplein en bij het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Nieuw Bergen. Na de diefstal zijn de apparaten in een vijver gegooid. De politie wist onder meer door de opgenomen camerabeelden de twee verdachten aan te houden. AED’s in de gemeente Bergen worden met cameratoezicht beschermd tegen vandalisme en diefstal.

  #81693 Reageer
  leila
  Gast

  wie steelt er nu zoiets, foutje ergens in het hoofd of zo

  #81703 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Tja, vanavond kwamen ze van een heel andere stichting voor het hart aan de deur om te vertellen dat er te weinig AED’s in openbare gebouwen in mijn gemeente waren en dat die dingen wel 4000 euro kosten. Of we wilden doneren voor meer AED’s. Dat moet die lui ook ter ore zijn gekomen: toch 8000 euro.

  #81739 Reageer
  Job Pieter Tent
  Gast

  Onvoorstelbaar is het toch… Wat ik mezelf ook gelijk afvraag is; wat doen die mensen er mee? Onopvallend kan je toch zoiets ook niet doorverkopen? ik denk dat op marktplaats daar de markt niet voor is….:dry:

  #81741 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Da’s een goede vraag Job Pieter, waar zetten de dieven die apparaten af? Heeft iemand op dit forum wel eens een AED aangeboden gekregen via een niet-officiële weg? Of bent u er een op een 2de hands internetsite als marktplaats tegen gekomen? Meldt het hier in dit forum graag. Dit kan uiteraard ook anoniem. Misschien kunnen we er met z’n allen wat aan doen, wie weet.:)

  #81743 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Schandalig. Terecht dat ze de apparaten moeten vergoeden.

  Ik zie ze trouwens regelmatig hangen. Laatst nog in een restaurant in Valkenburg: Gaudi!
  Goeie ontwikkeling.

  #81748 Reageer
  Jan van Overveld
  Deelnemer

  Voor AED’s geldt zeker: hoe meer hoe beter. Tegenwoordig mag het prijskaartje voor een ondernemer het probleem niet meer zijn. Een AED heb je al voor 1500 Euro inclusief opleiding. Van ons mag het een verplichting zijn voor risicoplaatsen zoals: hotels, restaurants, huisartspraktijken, appartementencomplexen, gemeentehuizen, stations, apothekers, bussen, politieauto’s, brandweerwagens, taxi’s, winkelcentra, disco”s etc. etc.
  Iedere zichzelf respecterende ondernemer zou zo’n apparaat moeten ophangen.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: Fikse boete voor diefstal AED
Je informatie: