default-header

Een op tien Nederlanders heeft hoge bloeddruk

Home Forums Bloeddruk Een op tien Nederlanders heeft hoge bloeddruk

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #78715 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Bijna twaalf procent van de Nederlanders heeft hoge bloeddruk. Dat blijkt uit woensdag 8 oktober 2008 gepubliceerde cijfers van het CBS. Daarmee is hoge bloeddruk, op de voet gevolgd door migraine en gewrichtsslijtage, de meest voorkomende langdurige aandoening in Nederland.
  De cijfers geven aan dat bijna twee miljoen mensen hoge bloeddruk hebben.

  Hoge bloeddruk komt vaker voor bij oudere mensen. Van de mannen van 65 jaar of ouder had 30 procent een hoge bloeddruk. Bij oudere vrouwen gold dit zelfs voor 38 procent. Hoge bloeddruk komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

  Ruim vier van de vijf mensen met hoge bloeddruk waren in 2007 hiervoor in behandeling bij een huisarts of specialist.

  #82194 Reageer
  Melanie
  Deelnemer

  Sow dat vind ik behoorlijk veel zeg.

  #82248 Reageer
  Tolletje
  Deelnemer

  En het ergste is nog, dat men maar zelden de oorzaak kan vinden en dus maar moet gaan proberen welke medicatie aanslaat.
  Ik ben wel één van de gelukkige, waar men de oorzaak vond en toen was het ook met een paar dagen gepiept, maar had wel al 4 jaar met een onderdruk van 120/135 gelopen en een bovendruk van 155, zogezegd een tijdbom dus, want het werd ontdekt op 23 jarige leeftijd.

  #82249 Reageer
  Sjarel
  Deelnemer

  Inderdaad, je merkt het ook niet. Tegenwoordig kun je bij het Kruidvat en dat soort zaken zelf bloeddrukmeters kopen, en het is goed die nu en dan eens te gebruiken. Ze kosten bijna niks, maar waarschuwen je op tijd als het fout dreigt te gaan.

  #82250 Reageer
  Melanie
  Deelnemer

  Gelukkig heb ik altijd een vrij lage bloeddruk. Alleen tijdens mij laatste zwangerschap had ik een hoge bloeddruk. Het is inderdaad belangrijk om te weten wat je bloeddruk is maar ik denk dat veel mensen het inderdaad misschien niet noodzakelijk vinden om daar speciaal voor naar een huisarts te gaan en is het inderdaad wel goed dat je nu thuis ook je bloeddruk kan meten.

  #82262 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Het vervelende bij hoge bloeddruk is dat veel mensen niet weten dat ze hier aan lijden, want heel vaak heb je in beginsel geen klachten. je komt er vaak bij toeval achter. Zo ook bij mezelf, bij een bezoek aan de huisarts vond hij dat mijn bloeddruk maar eens gemeten moest worden, want dat was al jaren niet meer gebeurd. En ja hoor, bingo!
  Sindsdien ben ik aan de tabletten, heb als bijwerking dat ik bij traplopen of bergop gaan vrij snel in ademnoood raak, herkent iemand dit. Ik gebruik metoprolol.
  Verder heb ik nergens last van.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: Een op tien Nederlanders heeft hoge bloeddruk
Je informatie: