default-header

bloedverdunners na een openhart operatie

Home Forums Algemeen bloedverdunners na een openhart operatie

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Auteur
  Berichten
 • #79521 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Na mijn openhart operatie mei 2009, moest ik 3 maanden bloedverdunners slikken na een
  Mitralisklep operatie.
  Drie maanden later mocht ik daarmee stoppen van de cardioloog.

  Maar het begint mij op te vallen dat heel veel hartgenoten toch ook nog lang na de operatie bloedverdunners gebruiken.
  Toch heb ik best wel vaak onregelmatige hartslag heb…en nog meer probleempjes op dat gebied. Het is er iedere dag en soms wel uren en uren achter elkaar…voel mij er dan ook beroerd bij.

  Mijn vraag is of er meer hartgenoten zijn die mochten stoppen met de bloedverdunners?

  Hartegroetjes
  Cesarina

  #86671 Reageer
  happylil
  Deelnemer

  Hai Cesarina,

  Ik word dit jaar aan de mitralisklep geopereerd (OLVG). Of ie vervangen wordt of gerepareerd is op dit moment nog onzeker.
  Wat wel al zeker is, is dat ik nooit meer van de bloedverdunners afkom en de reden is dat mijn boezem te uitgerekt is waardoor ik veel ritmestoring en onregelmatigheden heb. Ook straks na de operatie. Ik zou eens even goed informeren bij je dok, dat je niet straks het probleem hebt van een losgelaten stolsel in je vaten.

  Jij bent toch ook in het OLVG te Adam geopereerd? Had jij ook een flinke kans op complicaties in de vorm van een beroerte na de operatie?
  Ik, wegens een groot drukverschil tussen de aorta en de mitralisklep wel.
  Daar ben ik zo bang voor dat ik zelfs overweeg om de hele boel af te blazen….
  Hebben ze jouw klep gerepareerd of vervangen?
  Ik zie er heel erg tegenop, over zes weken terug naar de dok, daarna het pre operatieve circuit in. Als dan wordt besloten de klep te repareren, gebeurt dat in het AMC. Nieuwe klep gaat plaatsvinden in het OLVG.
  Hoop dat je nog ondersteunende tips voor me hebt, zodat ik weer es rustig kan slapen.
  Zit nu 24/7 met angst en onzekerheid…..

  Hoop dat het met jou nu super gaat, laat je me weten??
  Groetjes, Lil

  #86672 Reageer
  Helmons
  Deelnemer

  goedenavond,

  Bij mij was mijn hartklep gescheurd en kon nog worden gerepareerd.
  Daarbuiten had ik nog 2 aneurysma’s

  Mijn chirurg had van tevoren gezegd dat als mijn klep vervangen moest worden dat ik dan de rest van mijn leven bloedverdunners moest gebruiken,
  kon hij worden gerepareerd dan was net als bij U 3 mnd. voldoende.

  gr. Riena Helmons

  #86677 Reageer
  carin50
  Deelnemer

  hallo
  mijn hartklep is vervangen door een mechanisch klep op 6 maart 2009 en ik slik dus vanaf dan levenslang bloedverdunners, geen enkel probleem, je kan zelf gaan leren prikken en doseren bij trombosedienst.
  als je een varkensklep krijgt hoef je maar 3 maanden te slikken, maar……die gaan niet zo lang mee

  is wel een heftige opreatie geweest maar geen beroerte gehad, wel erg last van teveel prikkels van buitenaf vooral in het begin.
  met goede revalidatie kan je toch weer een behoorlijk leven hebben
  en de een kan er beter mee omgaan dan een ander
  als je het niet laat doen heb je minder levenskansen….

  1 tot 5 jaar vond ik toch echt te weinig:-)

  ja en spannend is het zeker, leef met je mee
  heel veel sterkte
  hartegroet
  carin

  #86681 Reageer
  helga
  Deelnemer

  Hoi,

  Ik heb een aortakunst klep vervanging gehad, en daarna een herseninfarct, dus ook levenslang aan de bloedverdunners 2 verschillende heb ik er.
  Als je geen kunstklep hebt maar een bioklep ,hoef je maar tijdelijk aan de bloedverdunners zo heeft de cardioloog dat mij verteld.

  heel veel sterkte
  gr helga :laugh:

  #86683 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Ook met een bioklep is het mogelijk dat je je leven lang bloedverdunners moet slikken. Ik heb vorig jaar april zo’n klep gekregen, en dacht dat ik maar 3 maanden hoefde te slikken.
  Ik ben in november 2010 overgegaan op Ascal, maar dat is helaas niet gelukt.
  Ik heb dan last van ritmestoornissen en dus maar weer aan de cintrom.
  Dat blijft dus nu zo.
  Ik ben nu in “training”om zelf te prikken, dat lukt goed.
  Ik voel me nu goed. Moet nog wel over ongeveer 6 weken een aneurisma operatie in Groningen, maar gelukkig kan dat via mijn liezen.
  groet Joukje

  #86684 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Ook met een bioklep is het mogelijk dat je je leven lang bloedverdunners moet slikken. Ik heb vorig jaar april zo’n klep gekregen, en dacht dat ik maar 3 maanden hoefde te slikken.
  Ik ben in november 2010 overgegaan op Ascal, maar dat is helaas niet gelukt.
  Ik heb dan last van ritmestoornissen en dus maar weer aan de cintrom.
  Dat blijft dus nu zo.
  Ik ben nu in “training”om zelf te prikken, dat lukt goed.
  Ik voel me nu goed. Moet nog wel over ongeveer 6 weken een aneurisma operatie in Groningen, maar gelukkig kan dat via mijn liezen.
  groet Joukje

  #86703 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Ik begrijp dat er diverse varianten van bloedverdunners zijn. En daarnaast dat het blijvend gebruik van bloedverdunners, bij de een wel gekoppeld is aan blijvend bezoek aan de trombosedienst en bij de ander niet.

  In mijn geval: na plaatsing v/d placemaker; de 1e 6 maanden diverse varianten van bloedverdunners; sindsdien 1x per dag 1 Ascal en geen trombosedienst meer.
  Is goed te doen. Enigst nadeel: beetje lastig bij een (bloedige) tandartsbehandeling en (sinds enige tijd) een maagbeschermer.

  #86707 Reageer
  ArieA
  Deelnemer

  Hi Cesarina,

  Net als jij heb ik in juli 2009 een mitralis klepreparatie ondergaan, plus nog drie omleidingen….! Ik moest daarna drie maanden bloedverdunners gebruiken in de vorm van cintrom en werd toen gevolgd door de trombosedienst…!

  Enige tijd daarna moest ik stoppen met cintrom en werd het ascal, wat ik sindsdien 1 x daags slikt in de vorm van poeders opgelost in water.

  November vorig jaar werd mij een tumor uit de blaas verwijderd (uiteraard 5 dagen van tevoren stoppen met bloedverdunners), voelde dat het niet in orde was en een week of twee geleden vond de controle plaats in het UMC Groningen; er werd wederom een tumor gevonden!

  Ook werd ik door de cardiologe in hetzelfde UMCG onderzocht. Zij vertelde mij dat ik na de tweede operatie moest stoppen met Ascal en over op de cintrom; dit vanwege het feit dat ik boven de 65 jaar was! Het schijnt dat de Hartstichting hier een advies in heeft gehad (of zo)…!

  Dus, verwarring al om in Hartgenotenland; de een heeft dit, de ander heeft dat en misschien heeft het te maken dat er ook nog eens sprake is van jongetjes en meisje, ik zou het jullie niet kunnen zeggen…!

  Is het jullie ook al opgevallen dat de wijze van voorschrijven van medicijnen per specialist kan verschillen? De een schrijft dit voor, de ander dat en als het niet werkt wordt er geadviseerd om een tabletje extra te nemen…..! Wat moeten wij hier nu mee…? Wij mogen toch verwachten dat wij te maken hebben met ‘specialisten’….? Er zijn toch ook ‘specialisten’ vergoedingen….? Ik heb het wel eens gezien, enorme bedragen zijn op een speciale wijze samengesteld; niet per handeling, maar een soort totaalbedrag voor een behandeling…!

  Als een specialist aan mij gaat vragen “wat wilt u dat ik voor u doe?” zal ik zeggen: “Doe mij maar wat korting, direct in het handje!”, kan ik een rood wijntje gaan drinken….! Wat moet ik hier nu mee?

  Wat is hier nu wijsheid…!

  Sterkte meisje, ik hou je op de hoogte….!

  Lieve hartegroetjes, Arie…..

  #86709 Reageer
  ArieA
  Gast

  Hallo Lil,

  Tja, wel of niet aan je mitralisklep laten werken? Afhankelijk hoeveel last je hebt in het dagelijks leven van een disfunctionerende mitralisklep wordt er geadviseerd reparatie of vervanging. Mijn ervaringen zijn natuurlijk ‘mijn’ ervaringen; ik ben gerepareerd in Groningen en ik leef nog….!

  Hier in Groningen gaat alles een klein beetje anders dan in de rest van het land…! Bijvoorbeeld, ik had echt de daver bij de komende openhartoperatie, ik was échte bang! Ik heb nog gevraagd of er geen voorlichting was voor nieuwe cliënten, maar nee, je kreeg een boekje en er werd wat verteld. Je werd onderzocht, je aderen werden bekeken (voor de bypasses) en totale fysieke controle! Er werd geen angst weggewerkt, helemaal niets!

  Bij andere instellingen heb ik vernomen zijn er wel van dit soort ‘rond gesprekken’ waarin zelfs uit en ter na wordt verteld dat je ‘dood’ kan gaan, kan ‘overlijden’ aan zo’n operatie. Had ik dat zo dan ook gewild? Nee, ik denk het niet!

  Dan maar als een mak schaap…..? Nee, klein beetje van mijzelf ‘weloverwogen’ in het diepe gesprongen, ik had immers geen keuze…! Over ‘bloedstolsels’ na bloedverdunners is nooit gesproken…! Ik heb in mijn keuze dan ook niet kunnen meenemen dat ik een eventuele hersenbloeding tegemoet kon zien!

  Al met al is een advies in dit geval moeilijk, zo niet onmogelijk…! Niet doen lijkt mij ook geen optie, dus mij moet je maar niet vragen…!

  Ik wens je veel succes in je beslissing, heb wel vertrouwen in je dat het de goede zal gaan worden…!

  Hartegroetjes, Arie….

  #86710 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Hallo Lil

  Mijn mitralisklep is gerepareerd, maar omdat ik nu toch al geruime tijd weer heel veel klachten heb krijg ik weer wat onderzoeken deze maand.
  Bij mij was er toen weinig keus en ik moest geopereerd worden. de lekkage was graad 4
  En bij jou?
  Er werd tijdens de operatie gezien dat ook de tricupidalisklep een geringe lekkage vertoonde, maar nog niet genoeg om er iets aan te doen.
  Ik hoop dat ze vinden wat er nu aan de hand is….ik hoop natuurlijk dat alles goed is.

  Ik ben in het OLVG geopereerd en nog steeds onder behandeling daar.
  Waar ik wel een beetje benieuwd naar ben is…welke cardioloog heb je daar?
  Ook nog een internist, probleem is dat de cardioloog en de internist het niet eens zijn over de medicatie die ik krijg…..En dat is nogal verwarrend! En maakt mij onzeker.

  ALs je nog meer vragen hebt, ik zal ze graag proberen te beantwoorden 🙂
  Intusen take care
  Hartegroetjes
  Cearina

  #86711 Reageer
  happylil
  Deelnemer

  Hai Arie,

  Tja het blijft moeilijk hoor.
  Tis inderdaad zo, hoe meer je weet over de eventuele risico’s, des te kritischer( lees banger)
  je wordt.
  Vooral het gevaar voor een hersenbloeding of infarct laat me niet los.

  Ik ga nog es ff goed nadenken, misschien moet het ook nog even “inzinken”.
  Zoals ik me nu voel, werkt ook niet echt, het wordt alleen maar slechter lijkt wel.

  Ik houd jullie op de hoogte!
  Groetjes, Lil

  #86712 Reageer
  happylil
  Deelnemer

  Hallo Cesarina,

  Mijn klep heeft graad 3 ernstig gekregen.
  Toch is er een paar weken geleden besloten de klep te vervangen.
  Ook is er misschien de gelegeheid de klep te repareren, dan gebeurt dit in het AMC.
  In het AMC zitten twee knappe koppen die zich hebben gespecialiseerd in de z.g. congenitale chirurgie, aangeboren afwijkingen.
  Moet de klep er toch uit, dan doen ze dat int OLVG.
  Ben wel blij dat ze breed overleg hebben met het AMC, dat wist ik helemaal niet.
  Tot ik ’s avond gebeld werd door mijn cardioloog en me vertelde dat ie wellicht goed nieuws had.
  Repereren heeft natuurlijk altijd de voorkeur boven vervangen.
  Mijn tricupidalisklep lekt ook net als bij jou, maar graad 2, dus daar wordt niets mee gedaan.
  Mijn cardioloog is Robert Riezebos. Kan heel goed met hem door één deur, en is erg kundig.
  Bij wie loop je zelf?
  Wat vervelend voor je dat je je weer niet goed voelt, waar uit zich dat in?
  En inderdaad heel vervelend voor je dat de twee specialisten het niet een zijn over de medicatie, geeft niet echt vertrouwen in het geheel.

  Veel sterkte voor de toekomst en we houden elkaar op de hoogte!!
  Groetjes, Lil

  #132204 Reageer
  Chris Cleys
  Gast

  Heb 2 maanden geleden een nieuwe aorta klep gekregen via lies en arm 3 dagen ziekenhuis, en naar huis . Nog een week rustig aan doen tot de aders terug goed gesloten zijn . Daarna gewoon verder doen als voorheen.
  Heb geen enkel probleem, buiten bloedverdunners nemen . Laat U niet afschrikken voor die ingreep . Uw verdere leven is er goed mee !

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
Reageer op: bloedverdunners na een openhart operatie
Je informatie: