default-header

Ayurvedisch preparaat beschermt het hart

Home Forums Alternatieve behandelingen Ayurvedisch preparaat beschermt het hart

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #79169 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ayurvedisch preparaat beschermt hart

  Een ayurvedisch hartpreparaat op basis van de bast van de plant Terminalia arjuna blijkt in een diermodel voor giftigheid van anti-kankermiddelen het hart te beschermen tegen die giftigheid.

  Het preparaat is duidelijk cardioprotectief. In een dierexperimentele studie, die in Februari 2008 gepubliceerd werd een wetenschappelijk blad bleek dat een extract uit deze plant de giftigheid op het hart van doxorubicine kon tegengaan.

  In de bast van de plant zitten veel boeiende bestanddelen. [1]
  De hierboven genoemde bevindingen zijn boeiend, omdat het ayurvedische preparaat ook in die traditionele geneeskunde als goed voor het hart te boek stond. [2]

  Eerder had dezelfde groep in een ander tijdschrift het beschermende effect van de plant op schade van de hartspier door zuurstoftekort in een diermodel aangetoond. [3]

  Ook is een beschermende werking op de maag beschreven. [4].

  En de beschermende werking tegen een te hoge activiteit van de sympaticus op het hart. [5]

  Overzichtsartikelen van de hand van Indiase artikelen spreken ook van de waarde van dit preparaat bij hartziekten samenhangend met diabetes. [6]

  Lees meer op:
  http://www.iocob.nl/traditioneel/ayurvedisch-hartpreparaat-cardioprotectief.html

  #86929 Reageer
  Lisa
  Gast

  In het bericht hierboven werd Terminalia Arjuna genoemd als hartbeschermer tegen het gif van chemokuren.

  Hier is nog wat meer info over het kruid:

  citaat: ( http://www.ergogenics.org/index4b.html )
  [quote]Arjuna of Terminalia arjuna is in deze contreien minder bekend, maar in praktisch elke ayervedawebwinkel kun je arjuna kopen. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek hebben arjuna-extracten positieve cardiovasculaire effecten.

  De onderzoekers gaven 40 gezonde mannelijke en vrouwelijke studenten van gemiddeld 20 jaar 8 weken lang dagelijks een placebo, 500 mg ashwagandha, 500 mg arjuna of beide supplementen. Voor en na die 8 weken bestudeerden de onderzoekers de proefpersonen. Ze lieten de studenten sprinten en meetten hun maximale snelheid, ze lieten ze fietsen en bepaalden hun VO2max, en berekenden via sprongtests hoeveel power de studenten in hun benen hadden.

  Ashwaganda verhoogde de maximale sprintsnelheid, de VO2max en de average power met respectievelijk 3, 7 en 9 procent. Arjuna had geen effect op de sprintsnelheid, maar verhoogde de VO2max en de average power met respectievelijk 5 en 4 procent.
  [/quote]

  Van een ayurvedische site komt de volgende tekst:

  [quote]Arjuna – Terminalia arjuna

  werking:
  harttonicum, reguleert de hartfuncties, bevordert de bloedsomloop, verlicht ontstekingen en diabetes, bloeddrukverlangend, bevat biologisch hoog beschikbaar calcium, verbetert genezing van de botbreuken, cholesterolverlagend.

  indicatie:
  hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, zwakte van hart en bloedsomloop, leverziektes, urinewegenziektes, fracturen, osteoporosis.

  [/quote]

  Het schijnt ook nog te helpen bij het verlichten van mentale stress en nervositeit.
  De bast bevat Q10.

  Groet,
  Lisa

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Ayurvedisch preparaat beschermt het hart
Je informatie: