default-header

Atorvastatine Teva 20 mg met atorvastatine van Ranbaxy

Home Forums Medicijnen Atorvastatine Teva 20 mg met atorvastatine van Ranbaxy

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 38)
 • Auteur
  Berichten
 • #80380 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Vandaag m’n medicijndoosje gevuld en zag, dat er tussen de atorvastatine Teva 20 mg, charge I023 exp. 03/2016, plotseling twee medicijnen met een andere afmeting opdoken – haast 2x zo dik. Aan de ene kant de opdruk AS 20 en de andere kant geen opdruk.

  Dit is de atorvastatine 20 mg, die Ranbaxy produceert en verboden is in Nederland. De firma Teva is gehuisvest in Haarlem, en dat ligt toch niet naast de deur van India. Hoeveel atorvastatine van Ranbaxy uiteindelijk in de doos van 90 stuks zitten, is me onbekend.

  Heeft iemand eerder hier op het forum wel eens die ervaring gemaakt? Ik vind dit buitengewoon curieus. Heb de firma vandaag een mail geschreven, maar natuurlijk nog geen antwoord ontvangen. Mocht er antwoord komen, zal ik die hier posten.

  (Hoewel dit niet direct bewijs is, heb ik er vandaag foto’s van gemaakt, waarbij de opdruk AS 20 goed leesbaar is. Bovendien bewaar ik die twee pillen met opdruk As 20 van Ranbaxy.)

  Allen sterkte in dit warme weer. Ik zit voor een ventilator en het is nog wel uit te houden.

  Hermann.

  #91493 Reageer
  brandy
  Deelnemer

  Hoi hermann,
  dat is zeker vreemd, heb je de apotheek ook ingelicht?

  #91494 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Weet je dus waar die firma zijn producten weg heeft.
  Ranbaxy produceert alleen maar generieke medicijnen tegen hele lage prijzen.
  Echter onbetrouwbaar, daarom zijn sommige producten van hun hier verboden.
  Hier moet je apotheek aktie ondernemen, zij zijn er verantwoordelijk voor wat de patiënt krijgt.

  #91495 Reageer
  Roland
  Deelnemer

  Hallo Hermann,

  Ik vind het vreemd dat je er in de apotheek niet op geattendeerd bent. Vanaf het moment dat een recept afgegeven wordt aan de apothekersassistente tot aan de overdracht zijn er diverse controles. Een apotheek heeft tegenwoordig geen grote voorraad meer en magistrale receptuur, het zelf bereiden van bijv capsules, oogdruppels en zalfjes wordt niet meer in de apotheek uitgevoerd maar helemaal uitbesteed. Het kan goed mogelijk zijn dat de doosjes met atorvastatine vanuit een depot geautomatiseerd gevuld en verpakt zijn en dat je ze in een gesealde verpakking ontvangen hebt. Mijn advies is om maandag met het restant terug te gaan naar de apotheek.

  Hartegroet van Annemarie en ‘keep it cool’ 😉

  #91496 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  De twee pillen zaten verpakt in een doordrukstrip per 10, met op de achterkant geschreven: Teva, atorvastatine teva 20 mg, tablet Charge I023, Exp. 03/2016 en deze weer verpakt in een reguliere doos. Als apotheker kun je dit niet zien zonder de pillen uit de doordrukstrip te drukken, maar dat mag hij niet doen. Ik denk, dat de apotheker gewoon vertrouwd, dat ook daadwerkelijk datgene in de doordrukstrip zit, wat erop geschreven staat.

  Als ik zin heb, zal ik maandag naar de apotheker gaan. Maar in dit geval lijkt hij me de apotheker niet verantwoordelijk, maar de producent.

  Hartpatienten ook op de hoogte gebracht.

  #91497 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Extra informatie: twee pillen van Ranbaxy tegenover 26 pillen van Teva – die van Ranbaxy zaten dus gewoon in de doordrukstrips van Teva. Raadsel, hoe die daar terecht zijn gekomen.

  #91498 Reageer
  brandy
  Deelnemer

  hermann,
  de apotheek is waarschijnlijk niet verantwoordelijk, toch moeten zij dit zeker weten!
  ik kreeg ooit eens bij medicatie de mededeling dat het geen wisselwerking had..
  dit klopte niet, het medicijn plaquenil heeft wel degelijk een wisselwerking, nl met lanoxin
  dit vertelt aan de balie, maar volgens hun computer was er geen probleem..
  later nogmaals doorgeven dat ik wel gelijk had, zij hadden het toch onderzocht, en het bleek dat het dus wel degelijk klopte, zij hadden alle apothekers in nederland op de hoogte gebracht
  missie geslaagd, een bedankje kon er niet af , maar hoeft ook niet…zij vertrouwen dus op de computer…
  dus ik zou dit wel aankaarten
  groetjes

  #91499 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Tot het “verboden” werd, kreeg ik zoals zo velen van ons atorvastatine van Ranbaxy voorgeschreven. Misschien vanwege de slechte berichten in de media en dat in de VS al langer atorvastatine van Ranbaxy verboden was, kreeg ik opeens Atorvastatine Teva – ik denk al weer ruim een half jaar geleden. Wat me verbaasde, is dat de pillen veel kleiner zijn dat die van Ranbaxy, maar als ik me goed herinner, ook die van Lipitor.

  Officieel zijn die medicijnen klaarblijkelijk inwisselbaar, alleen die van Ranbaxy zijn niet meer toegelaten op de Nederlandse markt. (Hoewel gebruikers daar zeer wisselende ervaringen tegenover stellen, van geen verschil tot ernstige bijwerkingen, zie hiervoor ook Lareb.)

  Dat ik die twee pillen van Ranbaxy gevonden heb in de blister van atorvastatine Teva is een feit. Alleen, hoe komen ze daar in? Teva produceert toch al veel langer atorvastatine?

  #91501 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Of Teva haalt zijn pillen ook uit India?
  Misschien heb je wel een groot geheim ontdekt.

  #91504 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Dat is niet bekend! Ik verwacht dat eigenlijk ook niet, anders zouden meer mensen zulke fouten geconstateerd hebben.

  Teva is wel specialist in generieke medicijnen: http://www.tevapharmachemie.com/

  Teva is een grote speler met 45000 medewerkers (zie site) en er moet toch verkocht worden, niet linksom dan maar rechtsom. Maar zelf heb ik daar ook al aan gedacht: ze vermalen die Ranbaxy medicijnen en persen er een ander pilletje van. Dan is zo’n foutje wel een keer gemaakt met een verdwaald Ranbaxy-pilletje. Maar dat is complotdenken en dat is meestal ver bezijden de waarheid.

  Nogmaals de vraag: hebben meer mensen dit opgemerkt of ben ik tot nu toe de enige (en hopelijk de laatste).

  #91540 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Vanochtend al een mailtje van Teva. Vanwege privacy van de firma (ik denk niet, dat ik de mail hier openbaar integraal kan weergen) een korte impressie. Mag dat wel, dan wil ik dat met alle plezier doen.

  De klacht werd niet serieus genomen, ik zou maar contact met mijn apotheker opnemen en Ranbaxy is de concurrent van Teva. Dus de firma Teva treft geen blaam, dat ik tabletten in de ondoorzichtige doordrukstrip van Teva, opdruk atorvastatine Teva 20 mg, heb gevonden.

  Hoge verwachtingen had ik er niet van, maar de toonzetting van Teva slaat wel zo ongeveer alles. Alsof het er mij om te doen is, de firma Teva in discrediet te brengen.

  Telefonisch contact met mijn apotheker gehad. Ik zou digitale foto’s aanleveren en hij zou het verder aankaarten bij Teva. Hij vertelde me ook, dat de atorvastatine van Ranbaxy weer toegelaten is op de nederlandse markt. Dat was nieuw voor me. Verder zou hij me op de hoogte houden van het één of ander. Ook het antwoord van Teva zal hij me mailen.

  Ondertussen de apotheek gemaild, inclusief de foto’s.

  Wordt vervolgd.

  #91541 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Hebben ze toch wat te verbergen?

  #91542 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Ondertussen heb ik geregeld, dat ik het oude, vertrouwde Lipitor mag gebruiken. Indien duurder, dan moet ik het verschil bijbetalen.

  Volgens de apotheker, globaal:
  Atorvastatine Teva 20 mg € 20,- per 3 mnd
  Lipitor 20 mg € 12,- per 3 mnd

  Ik verwacht nu naast de Lipitor het verschil van € 8.- terug te zien in ’t zakje. 😛

  Lipitor lijkt betrouwbaar te zijn geweest in de loop der tijd, met Ranbaxy waren er problemen en met Teva dus ook.

  De huisarts moet het goedkeuren als ‘medisch noodzakelijk’, van mijn verzekeraar heb ik al goedkeuring.

  Wordt vervolgd.

  #91543 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Opnieuw mail van Teva, waarin het volgende staat:

  “Helaas mogen wij door wetgeving met betrekking tot geneesmiddelenreclame geen klachten van gebruikers in behandeling nemen die rechtstreeks naar ons gestuurd worden.”

  M.a.w. alleen klachten van apotheker en/of arts worden in behandeling genomen, volgens de woordvoerder van Teva. Zat nog een pdf-je bij met een formulier, die de apotheker kon invullen en opsturen. Mocht dit correct zijn, dan alleen een meer inhoudelijk reactie na een mailtje, waarin ik schreef, dat ik me afgeserveerd voelde en dat hun reactie net zo onbetrouwbaar overeen komt als de geleverde medicijnen. Maar verder geen interesse vanuit de firma.

  Als betalende burger zit de deur op slot.

  Dit is een ‘soapy’, maar gelukkig is het aangenaam weer en verder heb ik goede zin.

  #91559 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Gooi Teva en Ranbaxy maar eens in Google die 2 werken al samen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 38)
Reageer op: Atorvastatine Teva 20 mg met atorvastatine van Ranbaxy
Je informatie: