default-header

2 jaar na operatie s’morgens vaak pijn in borstbeen

Home Forums Hartoperatie 2 jaar na operatie s’morgens vaak pijn in borstbeen

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #80772 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Zijn er meer mensen die bovenstaande herkennen ?

  In 2018 heb ik een 3 voudige bypass ondergaan en dit is bijna zonder problemen gegaan. Herstel was super, prima voor elkaar, helaas eind 2018 Pericarditis geconstateerd en in maart 2019 ook weer.

  Sinds de operatie heb ik regelmatig dat wanneer ik s'nachts wakker wordt en wil mij omdraaien dat de onderkant van mijn borstbeen ontzettend zeer doet. Ook heb ik zeer vaak in de morgen dat mijn borstbeen zeer doet.

  Meest vreemde is dat het een sterke scherpe pijn is welke na een minuut of 3 a 4 heel snel weg gaat. De rest van de dag heb ik er dan ook geen last van.

  Ik slaap op mijn zij, zou dit er iets mee te maken kunnen hebben ? Het is alleen de onderkant van het borstbeen. Soms denk ik wel eens dat ik het hoor "klikken", zou het wellicht niet helemaal vastgegroeid zijn en dit probleem dus kunnen veroorzaken ?

  #93865 Reageer
  Hartgenoten
  Gast

  Hallo Cor,

   

  Meestal zit de pijn te hoogte van het litteken. Doordat de ribben en spieren tijdens de operatie worden verplaatst kan het zijn dat na de operatie deze geirriteerd blijven, evenals de omliggende zenuwen.

  Je kunt het beste contact opnemen met je arts die n.a.v. een gesprek met jou en een lichamelijk onderzoek kan kijken waar de klachten precies vandaan komen. Afhankleijk hiervan kan eventueel een behandeling worden gestart, b.v. fysiotheapie of medicatie.

   

  Soms is ook niet te achterhalen waar de pijn vandaan komt. Als je onderstaande link aanklikt kun je een aantal reacties/opmerkingen lezen die al eerder op dit forum zijn geplaatst.

  https://www.hartpatienten.nl/forum/nog-steeds-pijn-aan-het-borstbeen-naar-openhartoperatie

   

  Anneliese Wijers-Barten

  Hartpatiënten Nederland

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: 2 jaar na operatie s’morgens vaak pijn in borstbeen
Je informatie: