default-header

Re:Wie wil mij advies geven en zijn /haar ervaring delen?

Home Forums ICD Wie wil mij advies geven en zijn /haar ervaring delen? Re:Wie wil mij advies geven en zijn /haar ervaring delen?

#87678
Anoniem
Inactief

Hoi Blanda,

de katherisatie is niet alleen om naar je aderen te kijken..hier kunnen ze ook kijken hoe je hart functioneert en kunnen ze de pompkracht meten…voor een ICD moet je lager dan een EF van 35% zitten..

ik zelf moet half oktober ervoor onder het mes…

een ICD plaatsing is totaal anders dan een open hart operatie…revalidatie is niet echt nodig want je bent ten slotte niet open geweest daar bij je hart..alles gebeurd via de aders..
en zal ook onder plaatselijke verdoving geschieden..alleen op het eind word je even met een roesje weg gebracht omdat ze dan je ICD in gaan stellen..

Wat ik begreep is dat je toch wel baat heb met een ICD qua energie …dit schijnt voor de meeste mensen te gelden..daarover kan ik je nog niets vertellen..maar ik begreep dat je conditie toch wel verbeterd..dat hoop ik zelf dus ook…vooral omdat ik nu momenteel een wiebelhart heb..waardoor mijn hart veel kracht nodig heeft om hem wat in balans te houden..en hopelijk houd hij daarna wat meer over om mijn pompkracht te verbeteren..

Je moet de ICD zien als een extra waakhond voor je hart!!

als je zover ben krijg je nog een gesprek met een ICD verpleegkundige en die kan je alles vragen en die vertelt ook een hoop..