default-header

Waarom statines slecht zijn voor de hersenen

Home Forums Medicijnen Waarom statines slecht zijn voor de hersenen

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79272 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Statines’ Tweede Meest Algemene Bijwerking

  Dit zijn geen zelden voorkomende bijwerkingen. Na spierpijnen en spierzwakte zijn cognitieve problemen de meest voorkomende bijwerkingen van Lipitor, Zocor, Pravachol, Mevacor, en andere cholesterol verlagende medicijnen. Honderden van gevallen van geheugenverlies en TGA die teweeg gebracht zijn door statins zijn bij MedWatch, het systeem voor het aangeven van bijwerkingen van medicijnen van de FDA, gerapporteerd. En deze zijn slechts de top van de ijsberg.
  Dat komt omdat mensen die statins gebruiken meestal niet het een met het ander in verband brengen. Ze worden niet voldoende gewaarschuwd voor deze bijwerkingen door etiketten en bijsluiters van de medicijnen en ze horen er ook niet over op TV en in de kranten.
  Artsen vetrellen hen er ook niet over, grotendeels omdat ze het zelf ook niet weten.

  Neem bijvoorbeeld Lipitor, het beste verkochte medicijn in de V.S.. Het repertorium voor artsen bevat redelijke verwoording voor het potentieel voor levertoxiciteit, spierpijnen, en zwakte. Er wordt echter nergens gesproken over de cognitieve bijwerkingen van Lipitor. Slechts een woord “amnesie” wordt genoemd in een lange lijst van bijwerkingen waarvan wordt verondersteld dat zij slechts in minder dan 2% van de patiënten zijn waargenomen.
  En in de klinische studies van de medicijnen- die vrijwel allemaal betaald worden door de farmaceutische bedrijven – worden de voordelen sterk benadrukt en de slechte bijwerkingen gebagatelliseerd. Om het nog erger te maken, opinieleiders van regering en cardiologie zijn zo in conflict door geldzaken dat ze de duidelijke rode vlaggen negeren.
  Zonder dit bewustzijn zullen artsen en patiënten veel eerder het verminderde geheugen en de black-outs toeschrijven aan dementie, beroerte of gewoonweg het ouder worden dan aan cholesterolverlagende medicijnen.In feite zal een arts bijna altijd geheugenklachten van een patiënt die met medicijnen in verband staan buiten beschouwing laten.
  Maar er komt steeds meer bekendheid dankzij mensen als de vroegere astronaut Duane Graveline, MD, MPH, en onderzoeker Beatrice Golomb, MD, PhD.

  Meer is hier te lezen (met enkele reacties van lezers)
  http://deeyeopener.web-log.nl/eye_opener/2008/03/statins-en-gehe.html

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Waarom statines slecht zijn voor de hersenen
Je informatie: