default-header

vergrote linkerboezem

Home Forums Ritmestoornissen vergrote linkerboezem

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #79523 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Sinds 1 1/2 jaar heb ik last van ritmestoornissen, die door medicijnen moeilijk onder controle te krijgen zijn.
  De cardioloog in het streekziekenhuis zegt, dat een ablatie in mijn geval waarschijnlijk weinig effect zal hebben, maar hij gaat het opnemen met een cardioloog in het AMC.
  Zijn er op het forum mensen, die ook een vergrote linkerboezem hebben en wel geholpen zijn door middel van een ablatie? Graag zou ik dan willen weten wat de ervaringen zijn en of er andere mogelijkheden zijn om de ritmestoornis te beteugelen.

  #86713 Reageer
  DisjeNmgn
  Gast

  Hallo,
  ik (52) ben al zo’n 30 jr. ‘bekend’ met ritmestoornissen.
  Reeds tientalen jaren redelijk onder controle dmv medicijnen (bètablokers, aceremmers etc.), op een gegeven moment zijn de ritmestorrnissen overgegaan in boezemfibrileren, aanvankelijk, af en toe, en op den duur steeds meer en meer, en nu zelfs permanent.
  Hierdoor zijn de boezems in de loop der jaren ook vergroot, en dat is al jaren zo.
  Doordat de boezems vergroot zijn, is de kans op ritmestoornissen en fibrileren ook vergroot, maar vergeet niet dat élk mens ánders is.
  Dit kan op zijn beurt weer leiden tot hartfalen op den duur, maar ook dát is geen wet van meden en perzen.
  Helaas is het bij mij wél zo verlopen en krijg ik as dinsdag een hisablatie omdat ze het boezemfibrileren niet meer onder controle kunnen houden, en daardoor mijn hartslag ook te hoog is, deze wordt dan geregeld door mijn ICD (die ik inmiddels 3,5 jr heb).
  Ik weet niet hoe oud je bent, en wat de orzaak is van je vergrote boezem, maar ik kan je één raad geven, blijf vragen stellen en blijf kritisch, laat alles goed uitleggen, ook voor in de toekomst, zodat je niet voor plotse verrassingen komt te staan.
  Ablatie’s zijn er op div. manieren bij de longvenen, als Maze en als Hisablatie, allen afhankelijk van de oorzaak van je stoornissen.
  Maze is erg ingrijpend (openhartoperatie) de overige via katheterisatie, waarbij de His-ablatie wel weer ‘permanent is, en je pacemaker afhankelijk wordt.
  Maar soms heb je geen keus, en laat je het maar gebeuren.
  succes er mee
  gr. Ron

  #86716 Reageer
  anss
  Deelnemer

  Hallo Ron, bedankt voor je reactie. Ik wil je veel sterkte toewensen met de His-ablatie. In mijn geval hoop ik dat ik in het AMC iets wijzer wordt. De cardioloog in het streekziekenhuis is heel laconiek. Ik wil niet zeggen, dat hij mij niet serieus neemt, ik moet ook nog leren omgaan met artsen en met het doorvragen.
  Groeten Ans

  #86717 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Hallo

  ALs ik jou was zou ik zeker een second opinion willen.
  En ja omleren gaan met artsen en doorvragen, dat is iets
  best moeilijk soms.
  Ritmestoornissen zijn al belastend genoeg.
  Dus kom gerust voor jezelf op hoor!!

  Groetjes
  Cesarina

  #87526 Reageer
  DisjeNmgn
  Gast

  Inmiddels zo’n 4 maanden gelden de His-ablatie ondergaan.
  De ingreep op zich viel 100 % mee.
  Echter ná een maand werd in onwel n.a.v. een VT, gelukkig greep mijn ICD in.
  Opname ziekenhuis volgde, “ik had gewoon pech gehad”, was de uitkomst.
  Helaas na weer 4 weken kreeg ik een VF (ook weer gevolgd door ingrijpen vd ICD) en één dag later de volgende VF….
  Week opname in het ZH, medicijnen iets aangepast, en ICD weer anders ingesteld.
  Ik heb hiervoor nog nooit last gehad van VT’s of VF’s, dus was én is mijn eerste reactie dat het een gevolg zou kunnen zijn vd His-ablatie. Dit laatste werd stellig ontkent door de prof. die mij heeft behandeld.
  2 weken gelden een fietstest ondergaan, de uitkomst was schijnbaar dermate slecht dat ik een kort gesprek heb gehad met mijn cardioloog, die een nieuw afspraak met me heeft gemaakt volgende week, en gaf aan een harttransplantatie te overwegen….
  Zie hiervoor ook elders op het forum een oproep van mijn aan mensen met ervaringen met harttransplantaties ….

  #87536 Reageer
  Manuela93
  Deelnemer

  hoi,

  mijn vader heeft en ablatie gehad met vergrote linker boezem en is daarbij wel geholpen nog heeft me vader wel ritmestornisen die door komen zetten telaage hartslag daarvoor heeft hij en pacemaker, bij mij dachten ze dat ik en vergroote linker boezem had gelukkig viel dat wel mee.

  #119346 Reageer
  Cees de jong
  Gast

  linker boezem is vergroot

  #127908 Reageer
  Paul Born
  Gast

  Is dit forum nog actueel, vraag ik me af, voor dat ik een vraag of verhaaltje hier achterlaat. De posts die ik hier net las zijn allemaal rond 2011, dat is inmiddels 12 jaar oud, vandaar.

  #128276 Reageer
  Sabrina
  Gast

  Hoi,

  Is dit forum nog actief?

  #130330 Reageer
  ilse
  Gast

  Ik ben idd ook benieuwd of het nog actief is?
  Ik ben sinds begin dit jaar gediagnosticeerd met vergrote linker en rechter boezem. Heb al 3 cardoversies gehad in 2 maanden tijd en nu met medicatie onder controle, maar zoveel bijwerkingend at het niet leefbaar is. Ben 46 jaar en benieuwd of er meer (jonge) mensen zijn met dit probleem en welke weg jullie bewandeled hebben. Zoekende naar hoe het leven er verder uit zou kunnen zien en hoe ik nog kan werken aan verbetering…

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Reageer op: vergrote linkerboezem
Mijn informatie: