default-header

Extrasystolen

Home Forums Ritmestoornissen Extrasystolen

 • Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 maanden geleden door Mo.
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Auteur
  Berichten
 • #80215 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik heb altijd wel last gehad van het gevoel alsof je hartslag even blijft hangen, gevolgd door een heftige hartslag, maar eigenlijk nooit iets mee gedaan omdat het niet hinderlijk was. Echter sinds de zomer heb ik er behoorlijk last van, vooral na inspanning en na eten als ik even rustig zit gaat mijn hart een eigen gangetje. Soms is het 1 keer een andere keer duurt het af en aan soms 3 uur voordat het weer rustig is in mijn borstkas. Vorige week ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik mij toch zorgen begon te maken, duizelig was en het soms ook benauwd had. Ik heb nu voor een week een holterkastje en heb gisterenmiddag non stop het knopje in kunnen drukken, klinkt gek maar ik ben wel erg opgelucht dat het nu op mijn ecg te zien is. Want vaak tijdens een kort ecg moet je maar net geluk hebben dat je een extrasystole hebt. het is net zoiets als bij de tandarts dat je dan spontaan geen last meer hebt en wat erg frustrerend is waardoor je bij het weglopen uit de wachtkamer toch weer een overslag voelt……

  De huisarts heeft geluisterd of ze en ruisje kon ontdekken, omdat ik op jonge leeftijd aan een asd/vsd ben geopereerd maar dat is gelukkig niet zo, bloed is geprikt en op bloedarmoede, een te laag cholesterol en vit. d gebrek is alles in orde. Ik heb PDS of prikkelbare darm syndroom waardoor ik met vlagen flinke diarree heb en weini voedingsstoffen opneem, daar komt waarschijnlijk ook de duizeligheid e.d. vandaan. Dus heb ik ijzertabletten gekregen iets om maag rustig te krijgen en vit. d tabletten. Het valt mij op dat de overslagen vooral na schrikken zijn en na eten. Tijdens activiteiten als wandelen heb ik er niet zo veel last van, totdat ik dan ga zitten en in rust weer overslagen heb.

  De huisarts gaf aan dat je er makkelijk 100 mee kunt worden en alle tests voor de zekerheid zijn, Toch voel ik mij niet altijd op mijn gemak als ik weer een overslag heb, maar dat zullen jullie ook wel hebben.

  Ik rook en drink niet, gebruik geen caffeine, weinig zout en heb alleen wat overgewicht, dit probeer ik rustig aan kwijt te raken om zo alle risico’s te verminderen en hopelijk in de toekomst minder last te hebben, stress is soms nog wat moeilijk maar ook daar probeer ik mee om te gaan.

  Verder is het afwachten wat uit het Holter onderzoek komt.

  #90782 Reageer
  Nolie
  Deelnemer

  Ik heb hetzelfde, alleen heb ik een hartslag van bijvoorbeeld 40 per minuut in rust waarbij ook nog een stuk of 30 extrasystolen per minuut. Mijn cardioloog zegt, dat het ongevaarlijk is zolang je er niet 3 of meer achter elkaar hebt….bij mij komen ze nu nog om en om.
  Extrasystolen zijn namelijk niet goed voelbaar, tel maar eens je hartslag in je hals dan voel je harde en mindere harde slagen.
  Ik voel dat als een bonk, dat is erg vervelend. Na vele onderzoeken heb ik diagnose, RVOT rechter ventrikel ( huppeldepup)….. ik kan er namelijk niet veel over vinden op het internet en ben van het kastje naar de muur gestuurd want liep er al 3 jaar mee.

  Het is ontstaan na de 1ste bevalling en tijdens inspanning heb ik een normale hartslag, maar zit al snel aan de top dus ook met sporten eventjes rennen en ik zit zo op 180 slagen per minuut. Het zweet breekt me uit, ik ben pas 27 en ik kom echt niet mee met de 50 plussers. Wat trouwens niets met conditie te maken heeft, heb een 24 uurs holter gehad en een echo. Nu moet ik om de 3 maanden terug komen bij de cardioloog. Heb er inmiddels bètablokkers voor gekregen…..
  Ben benieuwd wat er uit jouw onderzoek komt…. laat maar wat weten.

  #91212 Reageer
  Chris2772
  Deelnemer

  Hallo beiden,
  Ik heb ze ook. Zelfs ik heb ze Multi. Ze weten nog niet de oorzaak ervan.
  Het word ook wel pvc’s genoemd. Ik heb nu een revealtje om ook hiervan de oorzaak te onderzoeken. Ik gebruik bètablokkers. Wat gebruiken jullie ertegen?
  Soms heb ik ze heel lang achterelkaar soms wel 2 dagen en nachten.
  Ik weet alleen dat het onschuldig kan zijn van mijn cardio.
  Hebben jullie ze ook zo lang? En wat doen jullie ertegen?
  Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
  Groetjes

  #92079 Reageer
  bloempjj
  Gast

  .

  #127658 Reageer
  Mo
  Gast

  Gegroet lotgenoten,

  Na 10 jaar dacht ik even berichtje te plaatsen in deze topic in hoop dat iemand reageert en mij kan helpen. Ik ben een man van 19 jaar en heb sinds een maand te horen gekregen dat ik hartritmestoornis heb. Ik heb 17000 (16%) pvc’s. Door de pvc’s is mijn ejectiefractie gedaald naar 42%. Ik gebruik nu atenolol en entresto, om mijn pompkracht terug te krijgen. Hebben jullie ervaring met dezelfde medicijnen of mijn situatie. Slikken jullie nog steed de medicijnen en hoe gaat dat met sporten en eten? Ik hoop op een tegemoetkomende reactis. Mvg

  #129840 Reageer
  Ayman
  Gast

  Mo wat voel je tijdens je dagelijkse bezigheid? Word je leven beïnvloed door wat je hebt?
  Ik heb heel veel last van extraoverslagen, ik heb een holter onderzoek gehad 3x en heb bloedgeprikt alles bleek goed te zijn maar ik voel me niet goed mijn leeftijd is 26 jaar. En heb al 4/5 jaar last van hartoverslagen soms met wel 30 overslagen in een uur tijd wat heel vervelend is. Ik wil graag weten wat jou symptomen zijn. Groetjes

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: Extrasystolen
Je informatie: