default-header

De klachten die er nog steeds zijn na het dotteren!

Home Forums Angina pectoris De klachten die er nog steeds zijn na het dotteren!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 239)
 • Auteur
  Berichten
 • #80845 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  wacht nog vol spanning op het verhaal!

  #80846 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  wacht nog vol spanning op het verhaal!

  #78530 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hoi, Ik ben vorige week gedotterd.en heb 1 stent gekregen. ik weet niet of dit de juiste plaats is om dit te schrijven maar ik weet even neit waar ik wel kan beginnen met mijn bericht. Ik kreeg een week of 8 geleden na het fietsen op mijn hometrainer ineens zo,n ontzettende pijn op mijn borst en tintelingen in mijn hele linker arm. De volgende dag naar de huisarts en die zei al met jou achtergrond ( in ben in 2005 ook gedotterd en 2 stents gekregen.) zal ik je doorsturen naar de cardioloog maar er zal wel niets zijn.
  Tja, fijn om te horen als je pijn op je borst hebt , of ik me serieus genomen voel? nou niet echt. ik werd toen doorgestuurd naar de SEH , om een lang verhaal kort te houden ik kreeg een myocardsintigrafie bij inspanning en in rust. Bij inspanning ging het fout, ik zei tegen die laborante ik kan niet op die fiets want ik heb 2 knieprotheses en ik kon die draai niet maken. Ik kreeg toen vloeistof ingespoten dobutamine . Ik vertelde dat ik precies een jaar geleden ook dat onderzoek had gehad en dat ik niet goed reageerde op die vloeistof. Dit was dus totaal niet bekend bij hum want die cardioloog in opleiding heeft het toen nagelaten om dit te noteren. Hij had toen wel laten zien wat de grafiek was , nou bijna een rechte lijn, ik kan je vertellen dat ik zo niet dood wil gaan.
  Dit was vreselijk. Maar goed , nu weer dat onderzoek ze hebben het toen opgezocht en ja hoor mevrouw had gelijk. Voorzichtig aan dus. hartslag moest naar tussen de 134 en 158 komen. steeds spoten ze weer die troep in op een gegeven moment begion ik te shaken en die arts ass moest steeds naar de cardioloog bellen om te vragen wat ze moest doen. Ik heb dus 6 minuten de allerhoogste dosering van dat spul ingespoten gekregen terwijl mijn hartslag al minutenlang op 120 bleef hangen. Dit was weer een hele nare ervaring. Nee een cardioloog kwam er niet bij, waarom zouden ze????
  Ik heb wel daarna uren op de hartbewaking gelegen, een cardiloog ,…. nee echt niet ze namen geen moeite.
  Maar goed er was een vernauwing gevonden dat was dus wel een geluk bij ongeluk.
  Naar de cardioloog dus voor de definitieve uitslag. Ik ga het kort houden want mijn verhaal is weer veel te lang. Vorige week zondag dus 24 februari ben ik met spoed opgenomen in het ziekenhuis . De 25e kreeg ik een hartecho. De volgende dag mocht ik naar huis.maar ik had zo,n pijn. Dus werd er besloten om de volgende dag naar huis te gaan. Gelukkig dat ik nog in het ziekenhuis lag want ik dacht echt dat het einde naderde , ik ben uiteindelijk binnen een half uur met spoed gedotterd en heb een stent gekregen. Volgens de cardioloog was het geen overbodige luxe.
  het zat helemaal dicht. Maar nu nar het dotteren was de pijn even weg maar kwam al snel weer terug , de kortademigheid is veel erger geworden. Ik heb geregeld blauwe lippen.Vorige week vrijdag dus 1 maart heb ik weer enkele uren op de SEH gelegen , maar de hartfil en het bloed was goed dus ik mocht weer naar huis. Wel met een afspraak dat de hartecho bespoedigd zou worden.
  De hele week verschrikkelijk last , mijn man had vrijdag weer de huisarts gebeld en die heeft gelijk een ambulance gestuurd. Oke weer SEH weer hartfilm weer bloed en een echootje om te kijken of er geen ader gescheurd was tijdens het dotteren. Alles was goed ik mocht weer naar huis.
  Mijn zei mijn vrouw heeft klachten die steeds erger worden doet er niets aan…Nee want alles is goed we wetennniet waar het vandaan komt.
  Oke dus de hartecho van a.s donderdag hoeft dan ook niet door te gaan??? ja wel want die zijn gespecialiseerd daarin en kijken ook naar andere dingen en dat doen wij niet. Als u verder onderzoeken wilt moet u naar de huisarts gaan en het hele traject weer opnieuw starten. Nu zondag , veel pijn op de borst heel kortademig en nog steeds blauwe lippen, ik ben dood moe terwijl ik s,nacht goed slaap , ik zak steeds nu op de bank in slaap. Waar worden een beetje moedeloos .
  Herkennen jullie dit??

  #89473 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Klinkt alsof je door hartfalen teveel vocht vasthoudt.
  Heb je ook dikke enkels (of kussentjes rond de enkels of boven op de voet)en bijv. dikke vingers, die stroef aanvoelen bij het buigen?
  Vocht vasthouden veroorzaakt ook kortademigheid.

  #89474 Reageer
  Corrie 50
  Deelnemer

  Hallo,
  Ja klopt ik hou inderdaad veel vocht vast.
  Ik heb hele dikke enkels. Zelfs met steunkousen en plaspillen zijn mijn enkels vol met vocht .
  Ik moest voor nieuwe steunkousen en bij die zaak waar ik was , moest er weer opnieuw worden gemeten omdat ik ze 3 maanden had. Die mevrouw is zo geschrokken hoe dik mijn enkels waren , ze zei maar het is pas half 11 ik zei klopt en vanavond zijn ze helemaal niet omaan te zien. Ik heb het op de SEH ook nog gezegd ze drukte toen in mijn benen en dat deed zo,n pijn,maar verder werd er geen aandacht aan geschonken. Wat ik nog vergeten was te vertellen, is dat ik , ook haast geen kracht meer heb om te praten na 1 regel ben ik zo buiten adem.
  Ik kan ook echt geen telefoon meer aannemen.

  Warme groet,
  Lydia

  #89475 Reageer
  Corrie 50
  Deelnemer

  Nog heel even. Ik kan rustig in een dag tijd 2 tot 3 kilo aankomen, terwijl dit niet door het eten komt .Maar alleen door het vocht. Alleen niemand luisterd er naar als ik dit vertel.

  Groetjes

  #89476 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Nou dat is dus typisch hartfalen en vandaar ook geen lucht.
  Dat ken ik benauwd worden van vocht vasthouden bijv. met warm weer of als ik mijn pilletjes ben vergeten.
  Maar dit is echt niet goed hoor , ik zou maar eens een andere dokter opzoeken.

  #89477 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Heb je ook een zoutarm dieet en een vochtbeperking van max 1,5 ltr per dag opgelegd gekregen?

  #89481 Reageer
  Corrie 50
  Deelnemer

  Nee totaal niet. Ik ben zelf al minder gaan drinken. En gebruik al heel erg weinig zout!

  #89482 Reageer
  Corrie 50
  Deelnemer

  Hallo Jacob,

  Mijn man heeft een afspraak gemaakt bij de huisarts voor morgenmiddag en met hem gaan we dan praten om evt naar een ander ziekenhuis te gaan. Want weet je, mijn eigen cardioloog heb ik 1x gezien en verder zie je hem niet want hij is in de polikliniek en komt dan ook niet op de afdeling of op de SEH. Dat zijn allemaal arts ass. die dan wel overleggen met de cardiologen.Maar verder zie je ze echt niet. Ik heb donderdag de hartecho en volgende week dinsdag een afspraak bij mijn eigen cardioloog .
  En dat schijnt een hele goede te zijn………….als je hem ziet. Maar we gaan toch vast praten met de huisarts. En wat jij schrijft over Hartfalen daar ben ik zelf ook bang voor. Maar weet je als dat het is , is er wat aan te doen en nnu gebeurd er helemaal niets.
  Zoals ik nu even zit , is het als of er niets aan de hand is, maar zodra ik opsta gaat het weer gebeuren.Bah bah bah.

  Fijn dat je die reacties stuurd en dat ik iemand he waar ik er over kan praten. Dank je wel

  #89483 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Ík ben zelf dus recentelijk afgekeurd en als ik het rustig aan doe voel ik me een hele bink, totdat ik iets zwaarder klusje moet verrichten dan zit ik direct weer op de stafbank.
  Het vochtprobleem zelf moet aangepakt worden.
  Ik hoop dat een afspraak met de cardioloog nu wel iets oplevert en inderdaad de optie van een ander ziekenhuis openhouden.
  Alvast heel veel succes voor dinsdag en ik hoor het wel.

  #89484 Reageer
  Corrie 50
  Deelnemer

  Hallo Jacob.

  We zijn ook heel erg benieuwd wat de Hartecho a.s donderdag voor nieuws zal geven.
  Ik weet niet of ik daar al ditect iets van hoor. Maar in ieder geval wel volgende week dinsdag van de Cardioloog.

  Kreeg vanmiddag een telefoontje van het ziekenhuis dat ik kon komen voor de Hartcatheterisatie, want ik stond op de wacht lijst. Er was verzuimd om hun te melden dat ik die Hartcatheterisatie 14 dagen geleden al had gehad.
  Hele slechte communicatie daar.

  #89486 Reageer
  nesia52
  Deelnemer

  Hallo Corrie.
  In welk ziekenhuis ben jij behandeld, want dit lijkt een erg slechte comminucatie, ben zelf vorig jaar gedotterd en 2 stents geplaatst, maar ik heb al die klachten niet gehad hoor, ik heb wel plastabletten gekregen, maar ik hou geen vocht vast, heb alleen heel af en toe nog even dat verkrampte gevoel, dan neem ik nytrospray en is het zo over, maar ben niet moe, niet kortademig, ik doe alles weer.
  Heel veel sterkte en een lieve hartegroet Nesia.

  #89487 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Normaal gesproken krijg je daar nog niks te horen het moet eerst door de cardioloog worden bekeken.
  Met de echo kunnen ze ook de ejectiefractie (pompfunctie) van het hart bepalen, deze zal bij jou ongetwijfeld lager als normaal zijn en een verlaagde ejectiefractie is ook een van de grootste boosdoeners bij hartfalen.60 tot 65% is normaal en bij 45% of lager spreekt men van hartfalen. Maar goed met een echo kunnen ze nog veel meer zien.

  #89488 Reageer
  Corrie 50
  Gast

  .
  Ik kan echt een boek schrijven over wat er vanaf 8 februari 2013 allemaal is gebeurd.

  Ik ben in 2005 ook gedotterd en 2 stents gekregen, daarna kon ik de hele wereld weer aan.( nou ja …niet helemaal :laugh: ) Maar dit keer ben ik er alleen maar slechter uitgekomen.. Helaas…….!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 239)
Reageer op: De klachten die er nog steeds zijn na het dotteren!
Je informatie: