default-header

Bypass 5 omleidingen en ik ben 48 jaar

Home Forums De jongere hartpatiënt Bypass 5 omleidingen en ik ben 48 jaar

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
 • Auteur
  Berichten
 • #80520 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Vandaag gehoord dat ik bypass met 5 omleidingen nodig heb. Wie heeft er ervaring mee hoe ging het en hoe was het herstel? En na hoeveel tijd kon je alles weer of is dat nooit meer mogelijk?
  Ik ben doodsbang.

  #92811 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Het is erg moeilijk hier op te antwoorden.
  Een dergelijke gebeurtenis is voor een ieder weer anders en eveneens het verloop.
  Bij mij ging het allemaal erg snel, klik maar eens op mijn verhaal onder aan het antwoord.
  De angst kan ik je ook niet wegnemen, je zult er door heen moeten.
  Mocht dat problemen opleveren kun je ook je huisarts even vragen of hij je kan doorverwijzen voor wat psychische ondersteuning.
  Houdt jezelf voor dat je er behoorlijk van gaat opknappen en nadien weer veel meer kan.

  #92812 Reageer
  Claudials
  Gast

  Jacob ik geloof dat jij wel een heel bijzonder iemand bent. Dat je er zo mee om kan gaan. Als ik jou verhaal lees maak ik me alleen nog meer zorgen. Er kan dus na zo n grote ingreep nog heel veel meer ellende komen!
  Ik was nog t hartinfarct van 6 weken geleden aan t verwerken en dan nu dit weer? Ik ben doodsbang bah

  #92813 Reageer
  Peter65
  Gast

  Beste claudials het is voor een ieder weer anders ik heb op 11 mei 4 omlijdingen gehad bij mijn is aleen de linkerhardkamer slechter en zit er een bloed prop in heb een pomp functie van 30’procent maar heb er wel veel baat bij gehad met de 4 omlijdingen kon voor de operatie niet veel meer en ben nu na de operatie al weer een paar keer wezen werken en gaat het sneller als verwacht maar dit is voor iedereen weer anders de operatie zelf is me 100 procent mee gevallen hoop dat het voor jou ook snel mag gaan gebeuren en dat het mee valt sterkte er mee groetjes peter

  #92815 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Nee hoor ben helemaal niet bijzonder, maar gewoon een nuchtere groninger. 🙂
  Ik doe nog steeds zoveel mogelijk, patiënt zijn komt op de 2de plaats en ik geniet nog van het leven.
  Ook zware klussen ga ik niet uit de weg.
  Vergeet niet het leven kan ook met een ziekte nog erg mooi zijn hoor.

  #92824 Reageer
  Jeannette428
  Gast

  Je moet er van uitgaan dat elke hartpatient zeker een half jaar tot een jaar ermee bezig is om weer de oude te worden, En je energie is naar de operatie slecht dus hoop dat je naar een goed verpleegadres kunt gaan want alleen zijn is echt te zwaar. Of in elk geval zorgen voor eten aan huis.
  En ik zou ook kalmeringstabletten vragen want die kun je voor de operatie goed gebruiken maar vooral ook de tijd erna. Ik heb er veel aan gehad.
  En ik weer niet of je al sport? Als ik er nu weer voor zou staan zou ik van te voren alvast aan mn conditie proberen te werken. Ook gelijk afleiding.

  #92825 Reageer
  JeroenS
  Gast

  Die angst is heel herkenbaar, maar wat al is gezegd: daar zul je doorheen moeten, hoe moeilijk dat ook is. Natuurlijk verschilt het herstel per patiënt, maar het doel is om je zo snel mogelijk op de been te helpen. Het is een langdurig traject, maar je moet bedenken dat je je na de operatie een stuk beter zult voelen.

  Voor de operatie sportte ik regelmatig en ik dacht ook dat dat voorbij zou zijn. Tijdens de revalidatie bleek dat het eigenlijk wel heel goed ging en iedere week voelde ik mij sterker worden en nu kan ik weer lekker sporten op het niveau dat ik wil.

  Je operatie is niet het einde. Concentreer je vooral op de periode erna: rustig aan doen, opbouwen, plan alvast je vakantie voor volgend jaar of koop concertkaartjes!

  Heel veel sterkte, houd je ons op de hoogte?

  #92826 Reageer
  Claudials
  Gast

  Helaas mag ik niet sporten ik moet rustig aan doen. Ik kan pas over zes weken geopereerd worden omdat zes weken geleden een stent is geplaatst en ze willen dat die nog wat langer zit voor de operatie. Ik heb net geprobeerd te fietsen maar word al snel benauwd. Ik zie er mega tegen op en vooral dat ik zo lang moet wachten is vreselijk. En de angst dat het fout gaat.

  #92827 Reageer
  JeroenS
  Gast

  Rustig aan doen voor de operatie is inderdaad wat ik ook als advies kreeg. Jammer dat fietsen niet goed gaat, maar misschien rustig wandelen, of mag dat ook niet?

  Misschien dat je er moed uit put dat er op het forum veel actieve leden zijn met dezelfde ervaring, die er voor je zijn en reageren op je verhalen en vragen. Het wachten vond ik het moeilijkste van het hele traject, maar ook dat gaat voorbij.

  #92828 Reageer
  Jeannette428
  Gast

  De kans dat het fout gaat is echt heel klein dus je kunt je inderdaad beter richten op de tijd erna, dit soort operaties zijn echt lopende band werk. Ik werd met 4 tegelijk opgenomen en we konden het allemaal navertellen.
  De eerste paar dagen na de operatie kun je alleen maar in bed liggen door de drains dan doet bewegen pijn maar daar krijg je morfine voor, als de drains eruit zijn mag je al rondlopen. Ik liep na 2 dagen dus al door het ziekenhuis maar das ook per persoon verschillend. Maar echt belangrijk dat je hulp vrasgt voor Eten en schoonmaken.
  Want dat kun je echt de eerste zes weken zeker niet zelf. En die tijd erna had ik er ook nog geen energie voor.
  Als je gaat koken heb je daarna geen energie meer om het op te eten.
  Desnoods thuiszorg aanvragen. En een kruk voor bij het douchen.

  #92829 Reageer
  Claudials
  Gast

  Wat ik niet snap is dat zes weken geleden tijdens dotteren een film is gemaakt. Ze zagen nog een vernauwing van 70%
  Er was twijfel of ze er iets aan moesten doen.
  Toch maar hartkatheterisatie gedaan dinsdag. Met het verhaal als het dan nodig is om die ader te dotteren doen we dat gelijk maar ze dachten dat dat niet nodig zou zijn.
  En ze waren twee uur bezig! Ineens werd verteld dat er zoveel grote lange vernauwingen waren dat ik geopereerd moet worden. Hoe is het mogelijk dat ze dat allemaal niet zagen tijdens mijn hartaanval waar ze ook opnames hebben gemaakt? Ik hoop volgende week daar antwoord op te krijgen.

  #92830 Reageer
  JeroenS
  Gast

  Ik begrijp dat het frustrerend is om ineens te horen dat je geopereerd moet worden, maar het is helaas wel de realiteit waar je mee te maken hebt. Ik ben geen arts, maar volgens mij is het doel van dotteren wel anders dan dat van een hartkatheterisatie. Bij de laatste kijken ze echt hoe het zit met je aderen en bij dotteren willen ze vernauwingen die ze tegenkomen verhelpen. Misschien dat het ook van de arts afhangt, geen idee, maar ik zou het zeker vragen.

  #92831 Reageer
  Claudials
  Gast

  Ja maar bij het het dotteren hebben ze alle kransslagaderen in beeld gebracht, in Frankrijk en in Nederland hebben er in totaal heel wat cardiologen naar gekeken en ze zeiden allemaal dat het er niet slecht uit zag maar misschien nog 1stent geplaatst moest worden waar nog de 70% vernauwing zat. Snap niet dat ze geen van allen niets gezien hebben. Dus dat gaan we zeker vragen hoe dat kan! Dinsdag zeiden ze voor het onderzoek: Of we laten het zo of er komt nog een stent in en dan ineens dit!

  #92832 Reageer
  JeroenS
  Gast

  Dat is wel heel vreemd en zeker reden om te vragen hoe dat kan. Sterkte!

  #92833 Reageer
  Claudials
  Gast

  Dank je. Wordt vervolgt 😉

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 24)
Reageer op: Bypass 5 omleidingen en ik ben 48 jaar
Je informatie: