default-header

bang

Home Forums Even voorstellen bang

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #79069 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo Allemaal

  Ik ben Hennie een vrouw van 45 jaar en kom uit Oss.
  Ik heb vorige week donderdagochtend erge pijn op m,n borst gehad uitstralend naar tussen de schouderbladen en m,n armen.
  Ik had geen ademtekort of zoiets,
  De avond daarvoor voelde ik me al niet lekker en als ik verder terug ga denken dan valt het me op dat ik al een langere tijd moe ben en al buiten adem als ik de trap op loop.
  Ik moet er wel bij zeggen dat mijn conditie slecht is omdat ik al 2,5 jaar thuis zit wegens 4 nekhernia,s en een vernauwd zenuwkanaal (daar ben ik 7 maanden geleden aan geopereerd)
  Dus ik heb al lang niet meer gesport.
  Maar even terug naar afgelopen donderdag.
  Die donderdag ochtend heb ik 3 x in 1,5 uur tijd een soort aanval gehad van pijn op de borst en een gevoel van een klem om m,n borst die aangedraaid werd.
  Dat zakte allemaal na een minuut of 5 af,maar toen kwam de 4 e keer en toen was het veel erger en kreeg ook pijn in m,n armen en tussen de schouderbladen alsof m,n schouderbladen na elkaar toegetrokken werden,en deze keer ging het niet weg.
  toen heb ik de spoedlijn gebeld van de huisarts,die is gekomen en heeft mijn bloeddruk opgemeten die was 200/101,daarop kreeg ik een pilletje onder de tong maar de pijn zakte niet weg,toen weer een pilletje en daarna begon de pijn af te zakken,
  in de tussentijd is de ambulance gebeld en kreeg ik een infuus waar iets ingespoten wed,een hartfilmpje en ben ik naar het ziekenhuis gebracht.
  In het ziekenhuis opnieuw hartfilmpjes en bloed afgenomen.
  Na 2 uur kwam de uitslag van het bloed en dat was goed,en op het hartfilmpje waren ook geen bijzonderheden te zien.
  Ik mocht na een uurtje of 4 weer naar huis omdat de klachten weg waren en de bloedruk was gezakt.
  Ik heb wel medicijnen meegekregen:
  Acetylsalicylzuur 80 mg en metoprololtart 50 mg.
  Ik ben een roker en heb jaren een hoge bloeddruk gehad wat met medicijnen werd behandeld,maar ik ben nu een jaar van de medicijnen af omdat mijn bloeddruk stabiel bleef,zo rond de 140/85
  Mijn vader is in de laatste 15 jaar al 8 x gedotterd en stends geplaatst vanwege vele hartinfarcten,dus ik ben denk ik wel erfelijk belast.
  Ik heb 4 jaar geleden ook al zoiets meegemaakt en toen gooide ze het op de maag ,maar achteraf nadat ik mijn medisch dossier opgevraagd had (voor heel iets anders) las ik daarin dat ik toen hartritme stoornissen had gehad en dat is mij nooit verteld.
  Ik weet wel dat het geen hyperventilatie is geweest want dat voelt heel anders aan(heb ik ooit een keer in mijn jeugd gehad)
  Vanmorgen moest ik de trap op naar boven om iets te halen en ik was helemaal kapot,m,n hart bonkte gewoon in m,n keel en het duurde wel 15 min voordat ik weer op adem gekomen was

  Ik moet vanmiddag naar het ziekenhuis voor een fietstetst en morgen naar de cardioloog voor de uitslag.
  Wat nou als ze niets vinden op de uitslag van de fietstest?
  Ik heb niet graag dat ze me dan gewoon weer naar huis sturen want ik vertrouw het gewoon niet,en ik weet ook dat als de uitslagen negatief zijn dat er wel degelijk iets aan de hand kan zijn

  Nou het is niet goed gegaan met de fietstest,ik kreeg pijn op de borst,een hele hoge bloeddruk en pijn tussen de schouderbladen na 10 min fietsen,daarna mocht ik stoppen om tot rust te komen en zijn de klachten weer langzaam weggegaan,alleen m,n bloeddruk bleef hoog.
  De uitslag heb ik ook gelijk een beetje gekregen van de assistente ,en ze is er ook mee naar de cardioloog gegaan want er zijn dus afwijkingen te zien(geen hele grote) ,wat wijst op een vernauwing van de linkse kransslagader.
  In hoeverre de vernauwing is dat kunnen ze pas zien tijdens een hartcatheterisatie.
  Het was niet zo ernstig dat ik moest blijven,en de rest krijg ik morgen van de cardioloog te horen.

  groetjes van Hennie

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: bang
Je informatie: