default-header

Avnrt

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #80770 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allen

  Ik ben 37 jaar en in de puberteit zijn er klachten ontstaan. Regelmatig had ik hartkloppingen welke maar niet weg wilde gaan. Ik ontwikkelde angsten omdat het steeds overal op kwam zetten.. Ik ben hier tegenin gegaan omdat ik mijn leven niet wilde laten beheersen en met resultaat..
  Ik heb vele onderzoeken gehad en kreeg uiteindelijk de diagnose hyperventilatie.. Kon me er nooit in vinden. Maar dacht ik ben geen arts.. Ik heb mezelf dingen aangeleerd om de aanvallen eerder te kunnen stoppen (dacht ik)

  Uiteindelijk overheen gegroeid en rond hormoonschommelingen wel eens kort klachten.. Tot 3 maanden geleden.. Ik zat op mijn werk rustig op de bank en voelde plots me hart opkomen.. Ik wist daar gaan we weer.. Tegen me collega gezegd kijk niet raar op. Ik moet nu liggen en oefenen doen dit is hyperventilatie.. Na 3 uur was de aanval pas over nadat ik overgegeven had.

  Gisternacht om 5.15 uur draaide ik me om in me slaap en werd wakker met hartkloppingen.. Wat ik ook deed niks hielp. Ik ben na 4 uur naar de huisarts gegaan waarna er een hartfilm gemaakt werd welke zorgelijk te noemen was. Na een bepaalde oefening waar de aanval niet van stopte ben ik met spoed verwezen naar de ccu. (jongens het is hyperventilatie geen stress dacht ik nog) daar aangekomen was mijn bloeddruk, hart en zuurstof nauwelijks te meten.. Uiteindelijk bleek dat mijn hartslag al uuuuren lang de 235 aantikte.. Wederom 2 keer de oefening zonder resultaat.. Hierna kreeg ik een middel in een infuus waardoor mij hart even enkele seconden een soort van stil kwam te liggen.. Hierna was me hartslag 120 en is uiteindelijk verder gezakt. Echo en bloed was prima.. Op nierfunctie na

  Diagnose klassiek beeld Avnrt en zeker geen hyperventilatie.. Dit was in puberteit dus ook al het geval.. Me nierwerking laat ook een afwijkend beeld zien.. Waar verder onderzoek naar gedaan gaat worden.

  Ik heb nu verapramil gekregen die ik tijdens een aanval in moet nemen.. Helpt dit niet moet ik na 30 minuten 112 bellen.. Ik vind het nogal wat..
  En heb wel wat vragen
  – wie wil ze ervaringen met mij delen die ook deze diagnose gekregen heeft?
  – wie heeft ervaring met verapramil en wil dit met mij delen?
  – hebben jullie nog overige tips voor mij?

  Ik hoop van jullie te horen..

  Bedankt
  Lieve groet

  Lin

  #93859 Reageer
  Hartgenoten
  Gast

  Hallo Lin,

   

  Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar als je het een en ander wilt weten over verapramil (behoort tot de groep calciumblokkers en verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk daalt en het hart beter voorzien wordt van zuurstof) ,dan kun je eens kijken op de site http://www.lareb.nl

  Hier kun je alle bijwerkingen zien die mensen eventueel hebben gekregen van een bepaald medicijn. Ook kun je je vraag stellen op onze Facebookpafina hargenoten-lotgenoten, misschien is daarook wel iemand die dezelfde aandoiening heeft als jou.

   

  Anneliese Wijers-Barten

  St. Hartpatiëntgen Nederland

  #93861 Reageer
  Lin37
  Deelnemer

  Dank Anneliese voor je reactie.. Heel fijn ♥️

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Avnrt
Mijn informatie: