default-header

Avnrt

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Auteur
  Berichten
 • #80770 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hallo allen

  Ik ben 37 jaar en in de puberteit zijn er klachten ontstaan. Regelmatig had ik hartkloppingen welke maar niet weg wilde gaan. Ik ontwikkelde angsten omdat het steeds overal op kwam zetten.. Ik ben hier tegenin gegaan omdat ik mijn leven niet wilde laten beheersen en met resultaat..
  Ik heb vele onderzoeken gehad en kreeg uiteindelijk de diagnose hyperventilatie.. Kon me er nooit in vinden. Maar dacht ik ben geen arts.. Ik heb mezelf dingen aangeleerd om de aanvallen eerder te kunnen stoppen (dacht ik)

  Uiteindelijk overheen gegroeid en rond hormoonschommelingen wel eens kort klachten.. Tot 3 maanden geleden.. Ik zat op mijn werk rustig op de bank en voelde plots me hart opkomen.. Ik wist daar gaan we weer.. Tegen me collega gezegd kijk niet raar op. Ik moet nu liggen en oefenen doen dit is hyperventilatie.. Na 3 uur was de aanval pas over nadat ik overgegeven had.

  Gisternacht om 5.15 uur draaide ik me om in me slaap en werd wakker met hartkloppingen.. Wat ik ook deed niks hielp. Ik ben na 4 uur naar de huisarts gegaan waarna er een hartfilm gemaakt werd welke zorgelijk te noemen was. Na een bepaalde oefening waar de aanval niet van stopte ben ik met spoed verwezen naar de ccu. (jongens het is hyperventilatie geen stress dacht ik nog) daar aangekomen was mijn bloeddruk, hart en zuurstof nauwelijks te meten.. Uiteindelijk bleek dat mijn hartslag al uuuuren lang de 235 aantikte.. Wederom 2 keer de oefening zonder resultaat.. Hierna kreeg ik een middel in een infuus waardoor mij hart even enkele seconden een soort van stil kwam te liggen.. Hierna was me hartslag 120 en is uiteindelijk verder gezakt. Echo en bloed was prima.. Op nierfunctie na

  Diagnose klassiek beeld Avnrt en zeker geen hyperventilatie.. Dit was in puberteit dus ook al het geval.. Me nierwerking laat ook een afwijkend beeld zien.. Waar verder onderzoek naar gedaan gaat worden.

  Ik heb nu verapramil gekregen die ik tijdens een aanval in moet nemen.. Helpt dit niet moet ik na 30 minuten 112 bellen.. Ik vind het nogal wat..
  En heb wel wat vragen
  – wie wil ze ervaringen met mij delen die ook deze diagnose gekregen heeft?
  – wie heeft ervaring met verapramil en wil dit met mij delen?
  – hebben jullie nog overige tips voor mij?

  Ik hoop van jullie te horen..

  Bedankt
  Lieve groet

  Lin

  #93859 Reageer
  Hartgenoten
  Gast

  Hallo Lin,

   

  Ik ben geen ervaringsdeskundige, maar als je het een en ander wilt weten over verapramil (behoort tot de groep calciumblokkers en verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk daalt en het hart beter voorzien wordt van zuurstof) ,dan kun je eens kijken op de site http://www.lareb.nl

  Hier kun je alle bijwerkingen zien die mensen eventueel hebben gekregen van een bepaald medicijn. Ook kun je je vraag stellen op onze Facebookpafina hargenoten-lotgenoten, misschien is daarook wel iemand die dezelfde aandoiening heeft als jou.

   

  Anneliese Wijers-Barten

  St. Hartpatiëntgen Nederland

  #93861 Reageer
  Lin37
  Deelnemer

  Dank Anneliese voor je reactie.. Heel fijn ♥️

  #123853 Reageer
  Carina
  Gast

  Ik heb geloof ik sinds de corona tijd ongeveer elk half jaar hartkloppingen. had van de huisarts hiervoor Sotalol gekregen.
  Toen ik zondag ochtend (vroeg in de ochtend) het weer gebeurde maakte ik me geen zorgen omdat ik al gecontroleerd was en nam ik het pilletje. het deed alleen niks en ben uiteindelijk naar de huisartsenpost gegaan.
  Daar vandaan gelijk naar de eerste hart hulp gestuurd. door het toedienen van volgens mij het zelfde middel als mijn nieuwe tabletjes verapamil maar dan in hogere dosering (voelde alsof mijn hart en alles eromheen verdoofd was) heeft de arts nu vast kunnen stellen dat het om AV NRT gaat.
  Ik moet over 4 tot 6 weken op controle komen. En hoop dat wanneer ik weer hartkloppingen krijg deze tabletjes wel hun werk doen.
  Maar ben blij dat het nu op een zondag gebeurde en ik in het ziekenhuis nog de enorm hoge hartslag had want nu ben ik bekend met een hartritme stoornis en dus is er duidelijkheid en persoonlijk geeft dat me al iets meer rust. behalve dat alle prikkels enzo me moe/onrustig maken nog een beetje. Ik heb ook autisme dus het is niet niks maar ik maakte me al niet heel veel zorgen en nu ik bekend ben hiermee en artsen ervan weten etc vertrouw ik nog meer op dat ik goed behandeld word en dus maak ik me nog minder zorgen.

  #128857 Reageer
  Monique
  Gast

  Hoi! Ook ik heb 2 1/2 jaar geleden de diagnose AVNRT gekregen. In mijn puberteit had ik ook veel last van hartkloppingen maar daar werd nooit een diagnose gesteld. Om een heel lang verhaal kort te maken heb ik twee jaar geleden tijdens een hartklopping een ambulance gebeld en is er een hartfilmpje gemaakt. De cardioloog zag toen onmiddellijk wat er aan de hand was. Ik slik sinds 2 1/2 jaar isoptin, 120 mg per dag. Dit houdt het redelijk tot goed onder controle. Maar zeker niet helemaal. Ik heb ook Verapamail voor het geval mijn hart echt op hol slaat en ik het niet voor mekaar krijg om het te laten stoppen. Het is iets heel vervelends waar ik bijna dagelijks mee bezig ben. Ik hoop dat het misschien iets te maken heeft met de overgang, ook hormonen, en dat het wellicht minder zal worden. Maar eigenlijk vrees ik het ergste…

  Mocht je meer willen weten of ervaring uitwisselen dan is dat prima. Ik vind het zelf soms lastig dat ik niemand ken die het ook heeft en het dus ook nooit echt kan delen met iemand. Hoe is het om urenlang een vreselijk hoge hartslag te hebben?

  Groetjes,
  Monique

  #130002 Reageer
  Evelien
  Gast

  Hallo allemaal,
  Ik ben een vrouw van 30. Ik heb sinds mijn zwangerschap zo’n 3.5 jaar geleden last van hartkloppingen gekregen. Sinds herfst 2022 begon ik pas avnrt aanvallen te krijgen. Ik had er maandelijks 1 van een uur of langer, verhoogde hartslag richting de 200. Gelukkig snel kunnen opvangen en hierdoor snel hulp kunnen krijgen. Verapamil en in februari 2023 ablatie gehad. Tot gisteren geen aanvallen meer gehad. Gister wel van een half uur zonder medicatie vanzelf weggegaan. Ik schrok dat het er weer was . Maar ik raad een ablatie wel echt aan mocht je vaak aanvallen hebben. Ik merk een enorm verband tussen mijn menstruatie cyclus en hartklachten. Vlak voor mijn menstruatie kreeg ik de aanvallen. Gister net zo.
  Herkenbaar de aanvallen zijn soms angstaanjagend. Vooral als je alleen bent. Ik sta altijd open voor vragen of een praatje rondom dit.

  #130491 Reageer
  Romy
  Gast

  Hoii,

  Hier ook AVNRT. Gediagnosticeerd in oktober 2021. Ik had een hartslag van 255 tijdens de aanval. Moest worden verholpen op de ccu nadat ik 4 uur deze hartslag had gehad. Dit werd gedaan met adenosine. 4 uur lang deze hartslag was net alsof ik 5x de marathon had uitgelopen. Ik was helemaal gesloopt voor zeker een week lang. Gek genoeg kon ik normaal ademhalen en was ik licht duizelig. Verder alleen maar heel erg opgejaagd.
  Halfjaar aan de isoptin gezeten, maar hiermee gestopt omdat ik veel bijwerkingen had. Nu tot op de dag van vandaag alleen maar ’s nachts kleine aanvallen gehad van 180 hartslagen per minuut, wat binnen 5 min overgaat. Durf op dit moment nog geen ablatie te ondergaan.

  Als mensen het fijn/leuk vinden om wat meer contact hierover te hebben dan kan je altijd om eventuele gegevens vragen van mij.

  Groetjes Romy

  #132312 Reageer
  Christel Kronenberg
  Gast

  Hallo,

  Ik ben 56 jr en heb in juli ‘23 AVNRT gehad. Heb nu inderdaad ook Verapamil 80 mg zonodig. Ik had maar 1x eerder hartkloppingen gehad die vanzelf overgingen. Tot nu toe de Verapamil niet nodig gehad. Ik vraag me vooral af of er iemand een link met overgang en hormonen ziet. Sinds kort gebruik ik bio-identieke hormonen en ik heb het idee dat dat voor meer rust in mijn lijf en hart zorgt. Ook ben ik benieuwd of er iemand iets kan vertellen over de effectiviteit van de Verapamil.

  #132318 Reageer
  maykel m
  Gast

  Ik heb ook avnrt meestal dagelijks paar aanvallen van paar seconde maar ook weleens uren maar gelukkig niet zo heel veel

  Ik zou graag een Facebook pagina willen beginnen of Instagram zodat we elkaars ervaringen problemen enzo kunnen wisselen

  Mvg maykel ik hoor het graag van jullie

  #133923 Reageer
  Willie Moonen
  Gast

  Ik hoop dat het nu wat beter met u gaat…

  Ik heb als kindje ook tachycardie gehad… Een versnelde hartslag.
  Het is Jaren weggeweest. Sinds twee jaar terug tijdens het wandelen was het er opeens weer… Dat was een schok.
  Alles geprobeerd aar de hoge hartslag bleef…
  Naar de EHBO… Een reset gehad… En alles was weer normaal. Daarna hartoverslag gekregen. Daar heb ik nu Verapamil voor….
  Dat helpt redelijk….

  Ik hoop dat u iets aan mijn reactie heeft..

  Sterkte en vriendelijke groet

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
Reageer op: Avnrt
Je informatie: