default-header

Autorijden na katherisatie

Home Forums De jongere hartpatiënt Autorijden na katherisatie

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)
 • Auteur
  Berichten
 • #80150 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Hoelang na een hartkatherisatie mag je nu exact wel weer autorijden? Overal lees ik wat anders. Is het nu na 24u na 48u of na 72 u of nog langer?

  #90344 Reageer
  Mica
  Deelnemer

  Heb t trouwens over n katherisatie via de lies..

  #90345 Reageer
  ..::Jacob::..
  Gast

  Staat nergens dat het niet mag (wettelijk gezien dan), ligt aan je zelf hoe je , je voelt.
  Maar voor de wond wordt toch gauw een dag of 4 ,5 geadviseerd.
  Waarom zoveel haast?

  Alhoewel, tegenwoordig krijg je in de lies na het gebeuren een soort van plug kan me voorstellen dat het dan weer eerder kan.

  #90346 Reageer
  Anoniem
  Inactief

  Ik lees op het internet dat je tot 48 uur na de hartkatheterisatie niet mag autorijden en fietsen. Als je dit toch doet en je krijgt een ongeluk dan kan dit verzekeringstechnisch problemen geven. Eerste 2 dagen rustig aan doen en niet te zwaar tillen.

  Maar wat zijn nu 2 dagen??

  #90347 Reageer

  Ik zou je er niet te druk over maken. Er is geen richtlijn voor. Ligt aan je voorgeschiedenis. Mocht je ritmestoornissen hebben, dan zou ik dit wel bij het CBR melden. Je bent zelf verantwoordelijk om dit te melden bij het CBR. Ik heb dit wel gedaan omdat ik in het verleden wel gedaan omdat ik flinke aanvallen van AF had. Maar nooit nog nooit flauwgevallen of iets dergelijks.

  Ik heb een katheter ablatie gehad in Nieuwegein, toen mocht ik van het ziekenhuis 5 dagen niet rijden. Nou, dat is te doen toch? Die dagen had je toch nodig om te herstellen.

  Groeten,

  Ditendat

  #90348 Reageer

  Het is niet zo dat je het verkeer in gevaar brengt. Maar meer voor de genezing van de wond (waarschijnlijk in je lies) waar ze de katheters hebben aangebracht. Eigenlijk kun je het best zoveel mogelijk plat liggen voor een paar dagen en dan kun je zelf beoordelen of je wel of niet kan rijden. Er zijn geen echte regels voor.

  Snappie?

  Groeten,

  Ditendat

  #90349 Reageer
  Rossini
  Gast

  Ik las de richtlijnen van het Catharinaziekenhuis. Een hartkatheterisatie is heel wat anders dan een ablatie. Bij een implantatie van een ICD komt het CBR pas om de hoek kijken en komt er een code op het rijbewijs te staan. Om het CBR te laten weten dat je last hebt van ritmestoornissen is onzin.

  #90350 Reageer

  Tja misschien vind jij dat onzin, maar wat als er wat misgaat? Ik wil geen problemen met rijgeschiktheid of de verzekering. Ik ben meteen werkloos als ik geen rijbewijs heb. Ik heb ze gewoon preventief geïnformeerd. Keuring stelde niets voor. Overigens de ritmestoornissen ook niet meer, gelukkig.

  Mvg, Ditendat

  #90351 Reageer
  Rossini
  Gast

  We moeten wel ’to the point’ blijven. Wordt anders verwarrend voor de vragensteller. Ritmestoornissen, CBR, m.i. niet relevant.
  Mijn advies in deze: advies van behandelend arts opvolgen, naar je lichaam luisteren en niet te vlug, te veel willen doen.

  Gr.

  #90352 Reageer
  Eenbeetjevanditendat
  Gast

  Klopt, je hebt gewoon tijd nodig om de wond waar je in lies bent aangeprikt te laten genezen. Je wilt niet dat deze open gaat! Zeker als je ook acenacoumarol oid. slikt. Bij mij was dat al na 2 dagen niet meer van toepassing maar het kan ook veel langer duren.

  Ik heb het gewoon netjes aangegeven bij het CBR, dat ik hartritmestoornissen heb/had. Geen enkel probleem en je bent wel ingedekt voor de verzekering (meldingsplicht) als je een ritmestoornis krijgt waarbij je weg raakt. Ik mocht zelfs een vrachtwagen besturen, zei de arts omdat de ritmestoornis niet erg zou zijn voor je reactievermogen.

  #90353 Reageer
  animal
  Deelnemer

  Drie dagen mag je geen auto rijden en ook niet fietsen.Plat liggen of meer van die onzin hoeft ook al niet. In het ziekenhuis moet je na het onderzoek/ingreep een uur plat blijven liggen en daarna mag je voorzichtig alles weer doen ,maar druk in de lies vermijden ,dus voorzichtig met persen en geen zware dingen dragen.
  Dit heeft niks met flauvallen of ritmestoornissen te maken of zoiets.
  Dit heeft alleen te maken met het feit als je plots moet ingrijpen (bij auto rijden)er druk op de wond kan onstaan zodat deze open gaat ,en dat wil je echt niet ,want het gaat wel om een slag ader die met een bolletje is afgesloten.
  Waarschijnlijk heb je ook een kaartje mee gekregen wat je 90 dagen bij je dient te hebben.
  Dit is er voor ,voorals je een ongeluk krijgt of zo en je komt in het ziekenhuis dat met weet waar dat knobbeltje in je lies vandaan komt.

  Maar in een goed ziekenhuis heb je hier een duidelijk foldertje over gekregen ,zowel over de ingreep als over het afsluiten van de ader (angio seal heet dat ,of zoiets)

  Groeten Ad

  #90354 Reageer
  Eenbeetjevanditendat
  Gast

  Animal……

  Jij hebt ook overal verstand van…. Je moet in het ziekenhuis 8uur platliggen na een katheter ingreep en drukverband en regelmatige controle.. Zeker als je ook bloedverdunners slikt.

  Je snapt er weinig van.

  Leef nog maar een dag verder. Niet praten over zaken waar je geen ervaring mee hebt.

  Gegroet!

  #90355 Reageer
  animal
  Deelnemer

  Ik heb het zelf gehad en na een uur mocht je overeind komen en na nog een uurtje kun je gewoon naar huis . Mits de ader is afgesloten met een angino seal.
  Heb je een druk verband gekregen dan moet je langer ,soms wel 24 uur plat blijven !
  Maar zoals ik al eerder zei ,in een goed ziekenhuis krijg je foldertjes mee waar het precies in beschreven staat.

  Er zijn heel veel mensen die moe van jouw worden ,,Eenbeetjevanditendat ,,ook al verander je je naam nog vaker ,dan drie keer !!!

  #90356 Reageer

  Dat zijn jouw woorden.

  Denk je echt dat ze in het St. Antonius in Nieuwegein prutsers zijn?

  En wat doe je in het forum van jonge hartpatiënten? Niet dat je daar niets mag schrijven maar je kunt niet alles 1 op 1 vergelijken. Owja ik wordt trouwens niet zo snel moe. Maar jouw berichten zijn kortaf en nutteloos.

  #90357 Reageer
  ..Jacob..
  Deelnemer

  Maar animal 🙂 heeft wel gelijk, heb beide meegemaakt drukverbanden en die pluggen.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 39)
Reageer op: Autorijden na katherisatie
Je informatie: