default-header

Ablatie en hoe lang nog ritmestoornissen?

Home Forums Ritmestoornissen Ablatie en hoe lang nog ritmestoornissen?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • #79483 Reageer
  bert
  Sleutelbeheerder

  Ik heb 4 dagen geleden een ablatie gehad in MST ivm atriumflutter.
  Direct na de ablatie en tijdens de dag erna in het ziekenhuis een heerlijk gevoel.
  Geen enkele overslag meer, wat een rust in mijn borstkas.

  Ik gebruikte voordien 2x 80 mg. Sotalol en 240 mg. Verapamil tegen de ritmestoornissen.
  De Sotalol mocht direct gestopt worden.

  Maar vanaf thuiskomst voel ik toch steeds overslagen. Niet de hele dag door.Maar wel gedurende de dag door.
  Soms maar enkele slagen, maar soms houdt het zo’n 15-30 minuten aan.

  Wie heeft er ook een ablatie ondergaan en weet hoe lang dit kan aanhouden?
  Na hoeveel tijd heb je zekerheid dat de ablatie gelukt is?

  Na hoeveel tijd zou je eventueel een volgende ablatie mogen krijgen?

  #86518 Reageer
  catootje
  Deelnemer

  hoi zonzoekster, de littekens zijn nog te vers en kan het er nog doorheen glippen pas na 3 maanden zijn de littekens gevormd, pas dan weet je of het goed is gegaan. Ik gebruik ook verapamil 240 en die bevallen mij goed minder bij werking dan de andere soorten, althans bij mij.Sterkte en doe lekker rustig aan, zorg er voor dat je niet moe wordt.
  groetjes catootje 🙂

  #86645 Reageer
  redwoman
  Gast

  Hallo,

  Ik heb ook een ablatie ondergaan in november2010 en de drie maanden zijn voorbij betreft het littekenweefsel opbouwen,maar ik heb dagelijks nog last van mn hartritme wordt er moedeloos van.Maandag moet ik weer terug naar het EMC en ben benieuwd wat ze eraan gaan doen.ik heb na mn ingreep weer 3x in het ziekenhuis gelegen,terwijl ik dacht ervanaf te zijn.
  Wat jij ook beschrijft de eerste week voelde ik mij perfect maar beetje bij beetje ging en gaat het steeds slechter.

  Grt Marja

  #86648 Reageer
  catootje
  Deelnemer

  hallo, fresh boarder,
  de problemen na de ablatie komen zo te lezen vaak voor, zelf ben ik in juni geholpen en daarna ongeveer eenmaal per maand een cardioversie, afgelopen maand zelf twee in twee weken, dus het gaat lekker.overleg niet eens meer met de cardioloog maar bel of er een plaatsje voor mij is, soms een dagje wachten of er als een haas naartoe, hopelijk eind maart voor de tweede ablatie,hoopte dat het eerder kon maar helaas.mijn hart heeft vaak problemen met het ritme vaak kan ik het door terug dringen, maar dat kost heel veel energie en dan kan ik het niet meer opbrengen, te moe het blijft dan vrolijk 5 dagen door gaan en ben ik de uitputting nabij. vooral wanneer in het begint verlies ik veel vocht, dus uitdroging licht op de loer. tweemaal na de cardio versie extra vocht via infus gevraagd en gekregen de spullen zaten er toch nog in.
  Het belemmerd mij wel erg in mijn doen en laten, durf niet de hele dag op stap, en moet ik toch weg dan weet ik precies waar ziekenhuis is, in geval van nood.
  :laugh: strkte en het beste groetjes catootje

  #86652 Reageer
  redwoman
  Gast

  Het heeft 3mnd de tijd nodig om littekenweefsel op te bouwen en in die 3mnd kan je geregeld last hebben van een ritmestoornis dat is normaal.
  Bij mij zijn de 3mnd nu om en heb nog steeds last,ik dacht ervan af te zijn maar nee hoor het komt vrolijk weer terug en dat is balen.
  En dan het onbegrip van de cardioloog die geen idee heeft wat een impact dit heeft in je gezinsleven en sociale leventje.
  Ik durf de deur bijna niet meer uit,bang dat het mij ineens overvalt,sporten doe en kan ik niet meer.Zo ook afspraken maken want die moet ik steeds afzeggen.
  Kortom van een sportieve levenslustige vrouw,ben ik nu een lusteloze doodmoe mens geworden die bijna de hele dag thuis zit en niets kan ondernemen.

  Wens je veel beterschap.
  Grt Marja.

  #86653 Reageer
  redwoman
  Gast

  Hallo Catootje,

  Jou verhaal is voor mij zo herkenbaar,het sloopt je behoorlijk en is een aanslag op je lichaam,en dan het onbegrip van je cardioloog ook herkenbaar.
  Ik hoop dat je snel geholpen word en weer de oude zal worden.
  Ik heb november 2010 ablatie gehad en voelde mij voor die tijd veel beter dan nu.
  En ik heb ook inmiddels weer 3x in het ziekenhuis gelegen,en gisteren weer op de SEH weer voor mn hartritme het houd niet op.
  Maar ik ben blij te lezen dat ik niet de enige bent,je hoort bij veel mensen dat de ablatie niet gelukt is..ik weet niet of ik het nog een keer zal laten doen mits ik de garantie heb dat het wel kans van slagen heeft.

  Sterkte en houdt ons op de hoogte.
  Grt Marja

  #86656 Reageer
  zonzoekster
  Deelnemer

  Ik ben dit topic gestart en wil toch nog even reageren.
  Ik ben nog steeds niet helemaal ritmestoornis vrij. Het is niet meer zo erg als voor de ablatie, maar het is gewoon een “rot” gevoel.
  Ik ben niet bang, maar het voelt heel erg opgejaagd, een zenuwachtig gevoel, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven.

  Het is ook niet zo dat ik de hele dag met die extra slagen, want zo voelt het, bezig ben.
  Maar als ik gewoon even rustig zit of zo, dan valt het me gewoon op. En ’s nachts….. hierdoor droom ik dus dat ik moet rennen voor mijn leven, achterna gezeten wordt of in ieder geval dingen waarbij je een snelle onregelmatige hartslag hebt.
  Erg vervelend.

  Volgende week moet ik voor controle naar de cardioloog.
  Als hij mij nog niet op de wachtlijst voor een tweede ablatie wil zetten, omdat er dan bv niets te zien is op het nog minder dan 1 minuut durende ecg, dan vraag ik om een 24 uurs holter.

  Ik wil in ieder geval weer een normaal kloppend hart en geen antistollingsmiddelen meer, want dan kunnen ze verder met pijnbestrijdingsinjecties in mijn rug. Daar heb ik namelijk heel veel last van.

  Groetjes

  #86657 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Beste Zonzoekster,

  Je schrijft: “dan kunnen ze verder met pijnbestrijdingsinjecties in mijn rug”
  wat zijn dat voor injecties en waarom kunnen ze daar nu niet meer verder?
  Zijn er foto’s of botscan’s gemaakt, en is daar een vervolg op gekomen?
  Ik wens je veel succes volgende week en hoor graag hoe het je gegaan is.
  groeten,
  Theo

  #86658 Reageer
  zonzoekster
  Deelnemer

  Over mijn rugklachten:
  Ik liep al jaren met pijnklachten in mijn onderrug.
  Heb bijna een jaar fysiotherapie gehad, allerlei probeersels van de therapeut gevolgd om de pijn te verminderen.
  Na een jaar vond ik het welletjes en ben naar een gespecialiseerde rugpoli gegaan.
  Daar heb ik allerlei bewegingsonderzoeken gehad, ben onderzocht door McKenzie therapeut, heb een MRI scan gehad, ben daarna bij de neuroloog geweest (die zag een kleine hernia maar we vonden het niet nodig om daar al iets aan te doen) en loop/liep dus nu bij een ortho manueel arts.
  Die laatste heeft een aantal zoals ik het noem “kraaksessies” gedaan en mij oefeningen laten doen.
  Maar niets hielp.
  Nu was hij begonnen met injectie’s in de kleine gewrichtjes van mijn onderste wervels om te controleren of de pijnklachten daar vandaar kwamen. Maar dat was het ook niet.
  Nu wilde hij dus hoger beginnen met injectie’s (met mijn toestemming), als die injectie’s de pijn tijdelijk wegnemen, krijg ik nog zo’n keer zo’n serie proefinjectie’s en daarna (als blijkt dat dit de juiste plaats is voor injectie’s) dan krijg ik daar een zenuwblokkade.

  Ik wordt nu niet goed van de pijn in mijn rug en mag omdat ik antistollingsmiddelen gebruik niets anders slikken dan parcetamol tabletten en dat helpt niet echt tegen de rugpijn.
  De arts wil niet verder gaan met injectie’s vanwege de antistollingsmiddelen, dus ik wil van die rot ritmestoornissen en de antistolling af!

  Ik hoop dat ik zo een goed antwoord op je vraag heb gegeven, zoniet stel je vragen maar !

  #86662 Reageer
  Wandeltheo
  Deelnemer

  Hartelijk dank voor je antwoord, ik vroeg dit om reden dat ikzelf ook lange tijd gebukt ging onder helse rugpijnen, voordat er iets aan gedaan kon worden. Gelukkig gaat het nu stukken beter (heel goed zelfs) maar ik ben als de dood, dat het weer terugkomt want de rug blijft mijn zwakke plek. Na elke forse wandeltocht voel ik hem weer. Ik heb last van osteoporose en bot wat weg is komt niet terug.

  Ja en ik weet heel goed, dat je geen effectieve pijnstillers mag gebruiken naast je hartmedicijnen, dat maak het allemaal nog moeilijker en minder draagbaar.

  Daarom ben ik ook altijd zeer ge-interesseerd wat anderen voor oplossingen en methodes bedacht hebben om met rugpijnen om te gaan. Ik gebruik er nu calciumtabletten, alendroninezuur(1xper week) en hormonenbehandeling(alleen voor mannen) voor.
  Ritmestoornissen heb ik gelukkig niet meer. Afkloppen maar.

  Ik wens je veel succes bij de cardioloog.
  groeten,Theo

  #87687 Reageer
  last
  Deelnemer

  Ik wou ook reageren op jullie verhaal,ik heb 3 ablaties gehad in LUMC ivm atriale tatycardie ik kan alleen maar zeggen het is veel erger geworden en de cardioloog zegt, ik weet het ook niet meer, dus sta met me rug tegen de muur ze egt pacemaker helpt ook niet med niet iedere dag uren op hol mijn leven is nu een grote hel. de cardioloog schijnt niet te weten hoe erg dit is.hoop dat er nog eens een uitkomst voor ons is gr Louise

  #87688 Reageer
  catootje
  Deelnemer

  hallo louise,dat wanhopige gevoel herken ik, ik dacht had ik dit maar nooit gedaan. na de eerste maal was het een ramp, ik ging gelijk weer op de wachtlijst voor de volgende, er zat dan een half jaar tussen, na de tweede was het twee maanden nog een probleem,de drie maanden die er voor staan maak daar maar gerust zes maanden van, Toen ik het weer eens helemaal niet meer zag zitten ben ik naar de eerste hulp gegaan in het weekend nog wel, kon gelukkig worden opgenomen om toch nog andere medicijnen te proberen Ik heb zo’n beetje alle soorten en merken wel gehad wat ik nu aan medicijnen is niet indrukwekend maar ik kan er mee leven.s’morgens is het thyrax met een plas pil(hangt er van af wat de plannen voor die dag zijn) een tegen hoge bloedruk en het hart ritme en in de avond nog een bloed verdunner.en als ik het nodig vind wat valeriaan, geeft een beetje rust denk ik.
  de tweede ablatie is nu vijf maanden geleden en als ik mij rustig houd is er mee te leven,inspanning is nog taboe,b.v. een stukje lopen, dan gaat het ritme weer ophol. ik ben reeds gebeld dat ik voor de derde kon komen, maar dat heb ik even afgehouden, eerst eens het resultaat van de tweede af wachten en laten genezen.
  Bij het slapen kan ik niet op mijn linker zijde liggen of op mijn buik, dan gaat hij in de fout en ben ik gelijk wakker .
  Na de eerste ablatie heb ik zeven maal een cardioversie gehad.
  Louise, veel kan ik helaas niet voor je doen,sterkte catootje

  #87692 Reageer
  Manuela93
  Deelnemer

  Hey.
  mag ik weeten welke cardioloog je in het LUMC heb? ik krijg daar eind oktober en ablatie.

  #87694 Reageer
  last
  Deelnemer

  hoi ik heb Dr Bootsma en jij?

  #87696 Reageer
  Manuela93
  Deelnemer

  dr trines,,,, hoe hebben ze het bij u gedaan? Bij mij gaan ze het met vriezen doen ipv branden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
Reageer op: Ablatie en hoe lang nog ritmestoornissen?
Je informatie: