default-header

Re:Kan iemand dit voor mij vertalen aub????????????

Home Forums Ritmestoornissen Kan iemand dit voor mij vertalen aub???????????? Re:Kan iemand dit voor mij vertalen aub????????????

#87610
Ronaldluijten
Deelnemer

Vertaling:
Op de holter hebben ze een normale frequentiespreiding gezien, dit betekend dat het ritme tussen de 50 en 140/150 varieert. niets aan de hand met de sinusknoop dus.
Soms zijn er PAC’s gezien, dit betekend dat de boezem van het hart soms wat eerder samentrekt ( premature atriale contractie ). Met PVC’s wordt hetzelfde bedoeld, maar dan in de kamers. dus dat de hartkamers eerder samentrekken ( premature ventriculaire contractie ).
Het ECG wat gemaakt is ziet er normaal uit. geen bijzonderheden te zien dus.
Op het echo van het hart is te zien dat je geen hartspierziekte hebt, wel heel klein beetje lekkage te zien bij de tricuspidaal klep, en bij de aortaklep. maar hier zou ik mij geen zorgen over maken.. hebben meer mensen. de mitralisklep lekt niet.
De bloeddruk aan de rechterzijde van het hart, de rechterventrikeldruk is normaal.

De holteropname is een momentsopname van 24 uur, en soms wat langer.
Op de holteropname is geen VT gezien. Een VT is een ventriculaire tachycardie, een te snel kamerritme. Bij een VT kan je hartkloppingen voelen en wegraken als hij snel genoeg is.

Nu kan het dus zijn dat je wel VT’s hebt maar die dus niet zijn opgetreden toen je het holterondezoek deed, vandaar dat besloten is een reveal te plaatsen. Dit is een holter die veel langer kan registreren, een reveal kan zo’n twee jaar mee.

Hoop dat je hier iets mee kunt