default-header

Re:angina pectoris

Home Forums Angina pectoris angina pectoris Re:angina pectoris

#82738
Leonardo
Deelnemer

Met enigsinds zelfde voorgeschiedenis (familie-aandoening) en erg lange tijd “vage” klachten werd ik na 2 jaar medicijn gebruik, ook gecatheriseerd om meer duidelijkheid te kijgen.
De uitslag was een domper, op 3 plaatsen zaten de kransvaten behoorlijk dicht, en niet meer te dotteren, op de foto (filmbeelden) was mooi te zien daar waar de kransslagader voor meer dan 70% dicht zat, het lichaam zelf tal van noodzakelijke omleidingen had aangemaakt om de onderkant en zelfs achterkant te voorzien van bloed.
Naar mijn idee heeft het lichaam dit zelf weten op te vangen vanaf het moment dat ik bewust gezonder ben gaan leven, 27 jaar geleden gestopt met roken en beter op mijn voeding gaan letten.
In hoeverre sturing dmv beweging, een gezonde leefstijl, c.q. voeding hierin een positieve bijdrage hebben geleverd is voor mezelf puur een veronderstelling. Mijn cardioloog was hierin niet duidelijk, het was waarschijnlijk iets té moeilijk om een antwoord te geven op deze vraag.
Maar voor mij is het duidelijk, dankzij deze formidabele regeneratieve manier heeft mijn hart er zelf voor gezorgd dat me een infarct gespaard is gebleven, via 3 bypasses is het euvel inmiddels verholpen. Blijvend? Ik mag het hopen, zoniet,.. ik vertrouw wederom op het enigsinds zelf herstellend vermogen waartoe mijn hart in staat is, want dat kan het!

Ik wens je veel succes en sterkte met de verdere onderzoeken.