default-header
HomeNieuwsVerziekte situatie bij Hartcentrum Isala

Verziekte situatie bij Hartcentrum Isala

AandoeningBelangenbehartigingZiekenhuis

dinsdag 23 november 2021, door Hartpatiënten Nederland

Het bestuur van de Isala Klinieken in Zwolle heeft de noodklok geluid over de situatie in het hartcentrum van het ziekenhuis. Daar zou de vakgroep cardiologie zorgen voor een verziekte werksfeer en zich schuldig maken aan intimiderend gedrag, schrijft de Telegraaf.

Als gevolg van het gedoe in het Hartcentrum komt de zorg voor hartpatiënten in gevaar, aldus de advocaat van het ziekenhuis in een kort geding, afgelopen maandag. Drie vrijgevestigde cardiologen hadden dat geding aangespannen. Zij willen een onafhankelijke mediator. En ze willen dat een opdracht om de situatie te verbeteren van tafel gaat. Die opdracht zou te vaag zijn.

Tijdens het geding bleek dat de thoraxchirurgen het vertrouwen in de vakgroep cardiologie hebben opgezegd. Men zou nog amper met elkaar praten, alleen als het niet anders kan. Tel daarbij op dat er onderzoek is gedaan naar mogelijke belangenverstrengeling. Zo zouden verschillende vakgroepleden belangen in bv’s hebben.

De advocaat van het ziekenhuis bracht volgens de Telegraaf naar voren dat mensen onder druk zijn gezet om bepaalde hartingrepen vergoed te krijgen door de verzekeraars. Dat zou zijn gebeurd door bepaalde codes “om te katten”.

Het ziekenhuis ziet mediation niet zitten. Daarvoor zou het te laat zijn. Isala wil voorkomen dat nog meer personeel wegloopt wegens de intimidaties en de slechte sfeer op de werkvloer. Volgens de advocaat is er sprake van een “giftige situatie”.  De partijen moeten wat hem betreft uit de loopgraven tevoorschijn komen.

Hartpatiënten Nederland maakt zich zorgen over de situatie in het Zwolse Hartcentrum. Hartpatiënten die last hebben (gehad) van de verziekte werksfeer kunnen contact opnemen met ons Meldpunt Hartpatiënten. Mochten zich daardoor onoirbare zaken hebben voorgedaan, dan zullen wij het ziekenhuis om opheldering vragen.


Geef een reactie


Reacties (1)

  • Coos 24 november 2021

    Hier heb ik bijna 10 jaar geleden al ervaring mee in een ander ziekenhuis. Het bleek ook nog eens om een totaal andere diagnose te gaan. Medisch dossier vervuild door verkeerde informatie. Alles zelf gedaan en al bijna 10 jaar gezond, meer dan fulltime gewerkt en nog! Nu alle zelfbeschikking kwijt door de medische dictatuur die gaande is. Grote zorgen om de kinderen! De zorg verziekt zichzelf met al die belangenverstrengelingen en geldwolven overal. Geholpen door de politiek. Doe er wat aan!