default-header
HomeNieuwsHonderden artsen staan op tegen strategie Hugo de Jonge

Honderden artsen staan op tegen strategie Hugo de Jonge

AandoeningBehandelingBelangenbehartiging

vrijdag 26 februari 2021, door Hartpatiënten Nederland

Massaal (snel)testen medisch gezien onacceptabel

Honderden artsen staan op tegen strategie Hugo de Jonge

Demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, presenteerde op 19 februari jl. zijn nieuwe teststrategie. Vanuit de artsengemeenschap wordt hier vol ongeloof op gereageerd. Het Artsen Covid Collectief, dat ruim 1.000 medisch specialisten vertegenwoordigt, spreekt van een grote fout. “Zoals demissionair-premier Rutte zelf al aangaf, moet je je alleen laten testen bij klachten”, aldus Evelien Peeters, internist en voorzitter van het Artsen Collectief. “Meer en gedwongen (snel)testen bij niet zieke mensen leidt tot schijnveiligheid, versterkt angsten en is ethisch onverantwoord.”

Het Artsen Collectief vindt het massaal (snel)testen van de bevolking onacceptabel. Een sneltest/PCR-test meet geen virussen. Daarom kan de test op zichzelf ook geen diagnose stellen. Alleen na beoordeling van gezondheidsklachten door een arts kunnen deze testen een extra check zijn. Meer niet. Het testen van mensen zonder klachten is dan ook zeer onverstandig. “Wij maken ons ernstige zorgen over de maatschappelijke druk en angstcultuur die in stand gehouden wordt. Mensen volgen hierdoor bijna willekeurig adviezen van onze overheid op. Als medici twijfelen wij oprecht en ernstig aan zowel de fundamenten als de strategie van dit beleid.”

Bewijs van tests of vaccinatie ‘Niet wenselijk en onrechtmatig’

In lijn met het advies van de Gezondheidsraad (14 januari jl.) die concludeert dat ‘een dergelijk beleid niet wenselijk en zelfs onrechtmatig is’, waarschuwt het Artsen Collectief voor de verregaande voorstellen. “Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zomaar een gezegde”, stelt Marcel Toth, psychiater. “De maatschappelijk druk, het elkaar controleren, de onzinnige taak voor gezonde mensen om te bewijzen dat ze gezond zijn; dit veroorzaakt allemaal ongetwijfeld meer ziekte door chronische stress (psychisch en lichamelijk) dan het ooit aan positieve effecten zal kunnen opleveren”. Deze duidelijke stellingname wordt breed gedragen binnen het Artsen Collectief dat medici vertegenwoordigt in vrijwel alle specialismen.

Arts moet diagnose stellen: ‘Laat je niet testen zonder consult bij een arts’

Als grootste collectief van artsen in Nederland dat zich onafhankelijk bezighoudt met advies rondom COVID19, stelt het Artsen Collectief: “Wij adviseren burgers zich níet te laten testen zonder consult bij een arts. Al helemaal niet als er geen enkele sprake is van klachten.” De WHO is daarbij kraakhelder over het gebruik van testen: “PCR testen zijn bedoeld als hulpmiddel bij diagnosestelling. Uitkomsten moeten door medici altijd gewogen worden in het licht van de duur en het soort klachten, de medische voorgeschiedenis en het contact met zieke personen. En in het licht van de eigenschappen van een test en zijn betrouwbaarheid. Daarnaast maakt het uit hoeveel de ziekte voorkomt.”

Kwetsbaren gericht beschermen

Het Artsen Collectief vindt de huidige beleidslijn maatschappelijk schadelijk en pleit voor het overstappen op een beleid waarbij gezonde mensen hun vrijheid terugkrijgen en kwetsbare mensen op basis van vrijwilligheid zo goed mogelijk bescherming wordt geboden.

Mensen met klachten moeten verzocht worden om thuis te blijven. Mensen zonder klachten dienen geen maatregelen opgelegd te krijgen en niet te worden getest. “We zullen op korte termijn toe moeten naar een duurzame oplossing. De kramp waarin politici geraakt zijn, is moeilijk te doorbreken. Daarom ligt er een grote verantwoordelijkheid bij de burger in deze”, aldus infectioloog Hannah Visser. “Ik hoop dat mensen de situatie weloverwogen beschouwen en wij hopen als collectief bij te dragen aan onafhankelijke en professionele informatie voorziening”.

Bron: artsencollectief.nl


Geef een reactie


Reacties (147)

 • Marijke Ravenek 26 februari 2021

  Er wordt zoveel angst gezaaid…echt triest.
  Gezond leven,goede voeding,bewegen etc.bij verkoudheid thuis blijven.Naar buiten etc.
  Ja,je kunt ziek worden,maar dat is altijd zo!
  Nu ontwricht alles en wat voor schade is er nu ontstaan,psychisch en ook voor de middenstand.
  Vind wat in dit artikel staat om te ondertekenen! mee eens!
  Waarom horen we daar zo weinig over.In het nieuws!

  • Wim van der valk 27 maart 2021

   Geheel eens. Laat me zo ie zo niet testen. Hebben allemaal in mijn gezin en fam covid gehad. Niks om je zorgen om te maken. Was wel even een klote gevoel in ons lichaam maar grootste kwaal was grote vermoeid heid. Duurde 4 gagen en

  • Stefan Alens 27 maart 2021

   Beste,

   Ik vind dit al een stap in de goede richting dat artsen hun gaan verzetten in deze criminele praktijken van de belijdsmensen. Hier zou de totale medici moeten voor opstaan en dan krijgen ze zoiezo de burgers achter hun. Samen sterk heet dat dan💪💪💪. Samenhorigheid…

 • w 26 februari 2021

  Artsen zijn zelf ook debet aan deze strategie. Als je je huisarts belt voor een oogontsteking en om een zalfje vraagt krijg je ook te horen laat je maar eerst testen op corona.

  • es 26 maart 2021

   eens. ik mocht niet met mijn zieke (geen corona) dochter (10jr) langs komen bij de huisarts zonder een negatieve corona test… anders wilde ze haar niet zien.

  • Angelina 9 april 2021

   Gelukkig ben ik dan gezegend met een huisarts waar ik na een telefonische afspraak gewoon terecht kan. Enige voorwaarde is het dragen van een mondkapje.

 • Julien 27 februari 2021

  De mening van 1000 “medisch specialisten” vertaald door mensen met een andere mening is “peanuts” tegenover de milioenen mensen, die reeds overleden zijn afgelopen jaar. Het is juist dit ” wellicht redelijke en verstandige” getoeter in de rondte door allerlei disciplines, die angst en onzekerheid rondspreiden.
  De oorsprong geeft aan waar iets vandaan komt of waaruit iets ontstaan is.
  Een oorzaak is datgene wat een bepaalde omstandigheid of gebeurtenis teweeg brengt. Het is het gedrag van de mens (w.o. het eten van exotische dieren als ecxlusieve behoefte) , dat sluimerende rampen veroorzaakt.
  Dus het verschil tussen goed of slecht, waar en onwaar is op deze manier niet te duiden. Evenals de waarde van verstandelijk en/of gevoelsmatig redeneren.
  Het is het gebrek aan solidariteit aan elkaar, welke de mensheid een ramp indrijft.

  • Johan 4 maart 2021

   Goh weer eentje die het beter weet. Doe eens fatsoenlijk onderzoek zou ik zeggen.🤣🤣🤣

  • Sylvia 5 maart 2021

   @Julien.
   U heeft blijkbaar de wijsheid in pacht?
   U roeptoetert ook maar wat.

  • Jele 6 maart 2021

   Als 1000 al niet genoeg is, dan zijn 25 OMT-ers het dus wel?…

  • Joke de Groot 26 maart 2021

   Voor de hele Corona onzin..sportte ik 12 uur per week..inclusief karate..ik ben 67..alles is mij ontnomen..samen met vele anderen..thuiszitten..geen conditie meer..somber..het gevolg van dit wanbeleid Rutte…
   Laat zij..die zich niet veilig voelen buiten..thuisblijven..en hen..die geen problemen zien..vrij…..

  • John 27 maart 2021

   Niet alleen exotische dieren. Hier in Nederland zijn al veel virussen uitgebroken bij onze veeteelt. Het is wachten op de volgende pandemie.

   Het feit dat zoveel verschillende artsen er anders instaan zegt ook wel weer iets over het virus. Als het echt een killer virus zoals ze voordoen dan stonden alle neuzen van alle artsen wel dezelfde kant op en zouden de kamerleden niet meer bij elkaar durven komen of een elleboogje geven aan elkaar…

 • G.Janzen-Kuiken 27 februari 2021

  Ik ben het hier helemaal mee eens, en ik hoop dat het artsen dit aan de regering duidelijk kunnen maken! Zodat de tunnel visie van de regering wordt doorbroken, en dat de angst niet meer regeert.

 • C.C. Li 28 februari 2021

  Ben 1 keer getest toen ik een afspraak wilde maken bij mijn huisarts voor een bestaande klacht. Moest van de huisarts eerst de test doen alvorens ik mocht komen! Tegenstrijdig met bovenstaande tekst.

  • Robin 27 maart 2021

   Als u aan de telefoon uw klachten meldt, dan is er dus duidelijk een noodzaak om te gaan testen, of gewoon als een normaal mens die niet de medemens onnodig in gevaar wilt brengen eventjes 10 dagen quarantaine.. maar mensen in Nederland hebben allemaal te belangrijke levens ineens. Blijf je bij de griep ook niet gewoon even thuis?

  • Daniëlle 10 april 2021

   Echt joh moest je daarvoor testen? Gelukkig bij mijn huisarts (nog) niet. Moet niet gekker worden…

 • Frieda Siwabessy van Cleef 5 maart 2021

  Eindelijk een positief bericht. Wat gaat het uitmaken tegen dit ondeskundig beleid en onderdrukking van de bevolking door dit kabinet.

 • Carla Jansen 5 maart 2021

  Ik hoop, dat de regering eens een keer naar jullie opinie en advies willen luisteren.
  Ik denk echter, dat ze met hun eigen agenda bezig zijn en daardoor niet open staan voor jullie.
  Ik waardeer jullie enorm en hoop met jullie, dat hier op korte termijn. Een kentering in komt.
  Hartelijke groet,
  Carla Jansen

 • Nijhoff 5 maart 2021

  Sneltoetsen en over testen worden nu ook ingezet door luchtvaartmaatschappijen. Zonder negatief testresultaat mag je niet vliegen. Er wordt flink aan verdiend door verschillende partijen. Dit is toch ook een wassen neus?

  • Abel 19 maart 2021

   Klopt. De testen zijn inkoop tussen de 15 en 20 euro. Ook de pcr testen. Maar er wordt rustig 150 euro gevraagd voor de test af te nemen

 • C Rommens 5 maart 2021

  Mijn vader deze week huisarts gebeld met pijn op de borst en dat hij zich niet goed voelde. Antwoord doet u morgen maar een test klinkt als corona. Volgende dag negatieve uitslag. Na aandringen kon hij naar de huisarts. Doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar lopend naar de afdeling hartinfarct gekregen en later op de afdeling nog een keer. Voor hetzelfde geld had hij het s’nachts in zijn slaap gekregen 🤬. Het is echt schandalig dat er alleen nog maar aan corona wordt gedacht 🤬

  • Roosje 27 maart 2021

   Ik zou meteen bij deze arts weg gaan!
   Maar eerst hem flink op zijn verantwoordelijkheid en nalatigheid wijzen.
   Schandalig!!!

 • Lianne van de voort 6 maart 2021

  Het wordt echt de hoogste tijd dat er echt geluisterd gaat worden naar het artsen collectief .Houd vol want jullie doen belangrijk werk. Wat mij betreft zijn jullie al vanaf het begin mijn helden en zo denken mijn man , zelf arts en onze kinderen , 2 artsen en 1 aardwetenschappen er ook over. Ik ben verpleegkundige en erger me regelmatig aan collega’s die zich niet willen verdiepen in de materie, mee gaan in de angst , handschoenen onnodig verslinden en cliënten bang maken ( ouderen die meer dan 1 persoon thuis ontvangen). Mensen die al bang waren worden steeds banger en ouderen zelf wordt nauwelijks iets gevraagd. Waar moet dit heen?!
  Alleen krachten bundelen en respectvol met elkaar om gaan kan een mens van standpunt naar beweegpunt krijgen.
  Geduld maar het moet een keer keren ipv nog meer polariseren. Ik kan weinig doen maar wat ik kan doen doe ik. Mijn/ onze steun hebben jullie! 🍀🍀🤚🏻👏🏻

 • Mery van Druten 7 maart 2021

  Ik denk dat die testers en vaccineren een groot belangenverstrengeling is. Het word te pas en ongepast gepromoot. Z ze weten nog niet eens of het werkt. In mijn optiek is deze Coronavirus een griepvariant deze ONZIN moet stoppen.

 • H jacobs 8 maart 2021

  Zorg dan dat jullie Ook op tv komen in wat voor programma dan ook, klaag de staat aan. Wij als volk staan tegen een
  Muur te vechten , waar we eigenlijk nooit van winnen( frustrerend). Ze liegen en bedriegen. Politie staat is t aan t worden. Alle hulp zeker op medische gronden kunnen nu gebruiken. Thanxxxxx

 • Johann H.R. van den Noort 9 maart 2021

  Corona is eenvoudig te bestrijden met ionisatie.
  In de natuur worden continu atomen aangemaakt met positieven en negatieve ionen die onze lucht reinigen van kwalijke stoffen zoals o.a. bacteriën en virussen, Met onze “hightech” gebouwen hebben wij ons echter afgesloten voor de negatieve ionen die voor onze gezondheid zo belangrijk zijn. Frisse buitenlucht van bossen, zee en bergen met veel negatieven ionen ontbreken in onze steden en gebouwen. Met ventilatoren en airco’s proberen we deze gezonde lucht te imiteren maar wij verplaatsen enkel onze verziekte binnen-atmosfeer. Door het gebrek aan negatieve ionen worden wij ziek. In de elektronica kunnen wij met een ionisator echter negatieve ionen opwekken. Wetenschappelijke rapporten tonen aan dat ionisatie 97% bescherming bieden tegen virussen.

 • Michel 9 maart 2021

  Wat werk beter de mening van 1000 artsen op de werkvloer.
  Of de mening van het omt of rivm.
  Die met hun wiskundige formules komen die alleen gebasseerd zijn op cijfers en niet op feiten.De gemiddelde Nederlander snapt er niks van.Vertel als omt en rivm de kern van het probleem.
  En neem op zijn minst de informatie van deze 1000 artsen mee.
  Ik sta achter deze groep artsen.
  Zij zijn de sleutel naar de oplossing.
  Zij kijken het per geval.
  En niet het verloop in china of amerika verloopt het zelfde als hier.
  De grote lijnen vaak wel maar onze kennis in de gezondheidszorg ligt vaak toch wel boven gemiddeld.
  Trots op de zorg!!💪💪💪

  • Han 27 maart 2021

   Je suggereert dat de overheid dus geen artsen gebruikt bij het bepalen van het beleid? Dat geloof ik niet.

 • Michel 9 maart 2021

  Op papier staat alles leuk!
  Maar wanneer nemen het OMT,RIVM en het kabinet de artsen aan het bed en mensen vanuit de praktijk een serieus.
  Ik sta achter de zorg💪💪💪

 • Selster 9 maart 2021

  Mooi, en zoveel mogelijk verspreiden dit bericht. Loskomen van angst is zo belangrijk hierin.
  Kunnen jullie media aandacht krijgen? Bij Eva Jinek aan tafel? In de krant? Zorgen dat jullie boodschap wijd verspreid wordt.

  Houd vol!

  • Jan-Pieter 29 maart 2021

   Helaas komt een andere mening niet zo snel bij Jinek aan tafel. De afspraak van de regering met de main stream media is namelijk: niet teveel tegengas geven. Je kan dat merken aan de manier van interviewen, en het feit dat er bijvoorbeeld nooit geen tegenstanders van vaccinatie op TV komen. Er zijn volgens de main stream media alleen voorstanders en twijfelaars mbt vaccinatie. Vaccinatie-weigeraars bestaan niet in de beeldscherm-wereld.

 • Ingrid 10 maart 2021

  Wanneer wordt er geluisterd naar deze artsen. De maatregelen van nu, zijn inmiddels kwalijker dan de kwaal zelf!

 • Ben Beijsens 12 maart 2021

  U stelt dat er een grote verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf omdat we dat van de verkrampte overheid niet meer kunnen verwachten. Daar heeft u op zich wel gelijk in maar het zal niet meevallen.
  Of het angst is vd overheid of een andere agenda dan gezondheidszorg laat ik even in het midden maar er wordt op grote schaal bewust angst gecreëerd op de officiële kanalen en de meeste media. Dus mensen die niet zelf op zoek zijn gegaan naar informatie zijn compleet gehersenspoeld. Dit bericht bereikt ook de MSM niet en dus ook het grootste deel van de mensen niet.
  Dus er zal toch een collectief op moeten staan waar mensen bij aan kunnen en durven sluiten willen we echt iets bereiken. En dan zal een collectief vanuit de medische wereld waarschijnlijk het meest effectief zijn. Daarvanuit kan ook goed onderbouwde informatie komen die mensen kunnen vertrouwen als de juiste en kan dan dienen als compensatie tegen de manipulatie vd overheid en de MSM vriendjes

 • Frans 14 maart 2021

  Ik heb die 2 kwakzalverij vanaf het begin al niet gelooft. Ze moeten aangeklaagd worden voor opzettelijke mishandeling van de mensen met de dood tot gevolg

 • Pietie 16 maart 2021

  Ik zou zeggen….. Zoek de media op…… Die is voor een groot deel debet aan het angstzaaien. Ze nemen klakkeloos over wat door de heren van het OMT en door onze CDA-schoolmeester wordt geroepen. En dat terwijl het uiteindelijke probleem gecreëerd is door onze overheid zelf. De bezuinigingen op de zorg heeft schofterige gevolgen voor iedereen in onze samenleving. In het hele jaar dat men wist dat er een tekort aan IC-bedden was, heeft men geen enkele poging ondernomen om het aantal IC-bedden op te schalen. Alleen maar meer beperkingen en nog meer beperkingen aan de bevolking opgelegd. Een nieuwe knie? kom over een jaartje nog maar eens terug. Bevolkingsonderzoek?? Doen we niet meer want stel je voor dat we mensen vinden die zorg nodig hebben. Hoofdpijn? Hoe durf je daarvoor je huisarts te bellen? Neem maar een paracetamol (mevrouw in kwestie is ondertussen overleden aan een agressieve hersentumor). Kom in opstand!!!! Want momenteel mag je overal aan lijden en aan doodgaan, kanker, diabetis, hart- of longklachten, als je maar geen corona hebt. Bombardeer de media met jullie informatie. Echt zo blij dat een vereniging als Hartpatiënten Nederland een platform wil zijn voor betrouwbare informatie!!! Reken af met deze onbetrouwbare regering.

  • Irene 19 maart 2021

   Ik heb gelukkig niet deze ervaring met ziekenhuis en artsen. Die zeiden/zeggen juist…neem geen enkel risico en klop aan. Zo ook met ons ziekenhuis. Ondanks de hoge druk die op de artsen en verpleegpersoneel ligt.
   Op bandje van onze huisarts staat ook…we zijn er voor al uw klachten en dit zo ook ervaren en ook op de SEH.

 • J Baro 17 maart 2021

  Wie, wat, hoe is het artsen collectief. Stelt iemand kritische vragen over de samenstelling van en de aanmelders van de lijst. 75000 geregistreerde artsen in Nederland waar van wordt gezegd dat een paar 100 bij deze stichting zit. Waar hechten we meer waarde aan.

  • Han 27 maart 2021

   De mening valt zonder die informatie inderdaad niet te wegen tegenover het geheel aan artsen. Waar de overheid transparanter mag zijn mag dat hier ook.

 • Liesbeth Keesmaat Beekmeijer 17 maart 2021

  Het is ontoelaatbaar wat er nu gebeurd, Het gaat over alle grenzen heen qua Medische Gezondheid en wij hebben genoeg bekwame artsen die ons altijd bijgestaan hebben en hebben wij Hugo. de Jonge niet nodig!!! Ook heeft hij helemaal geen Medische achtergrond!!! Ook het RIVM hoeft ons niet te informeren en zijn wij allen zelf capabel genoeg om te weten wat gezond is voor ons!!! Dat zijn Zeker geen Vaccins en PCR wattenstaafjes die onze gezondheid verder beschadigen!!!

 • Clasina 18 maart 2021

  Het wordt eens tijd dat artsen opstaan tegen de leugens van de leraar van groep 3 en de dierenarts. Waarom heeft dit een jaar moeten duren. De samenleving raakt verdeeld. Iedereen die niet naar het MT luistert is een Wappie. Wanneer komt de onderste steen boven. Alleen we hebben een heel groot probleem om alle gehypnotiseerde gedachten van de mensen in de samenleving te veranderen, dat ze weer normaal gaan doen.

 • Irenr 19 maart 2021

  Het eerste wat mn cardioloog zei, nadat ik corona had gehad….Niet doen! Je heb nu zelf antistoffen opgebouwd en je heb nog zoveel intoleratie op medicijnen…
  Nu val ik in een grote groep mensen voor de inenting van Astra-Zeneca. Iets waar ik me vanaf het begin niet goed bij voelde en zeer grote vragen bij zette. De zogeheten bijsluiter(?) Qua info medicatie wat erin zit, is erg summier. Ook heeft het een lage dekkingsgraad en zit er een langere tijd tussen de eerste en tweede injectie.Toen ik mn huisarts benaderde met de vraag voor een andere optie werd er gezegt dat ze deze toegewezen kregen en er dus geen andere optie voor mij was. Ik was perplex. Mn huisarts en specialisten kennen mij als geen ander en weten dus wat er qua intolerantie en medische geschiedenis speelt, maar ondanks dit, beslis dus een ander welk vaccin ik dus zou moeten nemen ipv dat de artsen, of ikzelf hierin een stem hebben. Dan komt er ook nog eens een groot maatschappelijke druk bij kijken als ik aangeef dat ik vanwege medische redenen dus niet voor dit specifieke vaccin kies. Het is gewoon bizar waar je door bepaalde mensen op afgerekend wordt en dit terwijl ze niet eens de reden, of mijn persoonlijke geschiedenis kennen. Mn beslissing om voor nu dit specifiek vaccin niet te nemen heeft totaal niets te maken met politiek, of geen mededogen te hebben met mn medemens oid, maar gewoon met mijn persoonlijke omstandigheden. Indien dit egoïstisch gevonden wordt, dan is dit maar zo, maar ook ik heb maar 1 leven en daar wil ik ook zolang mogelijk van genieten zonder nog meer complicaties.
  Ik wens iedereen een liefdevol dag toe met heel veel mooie Geluksmomenten

  • Karin 20 maart 2021

   Ik ben het volledig met u eens en ik zit in een precies zelfde situatie als u. Ik wil het wel uitschreeuwen dat ik mij nu echt niet laat vaccineren en ik ben aan niemand wat verschuldigd en ik hoef ook aan niemand verantwoording af te leggen. Net als u en ieder mens heb ik 1 leven en ik bepaal zelf wat ik met mijn leven doe. Al die paniek en commotie over en voor de covid is angstzaaierij en niet nodig mijn inziens. En nu is het covid 19 en voor hetzelfde geld had het de rambam geheten pffff zo klaar mee ik wil weer leven weer normaal kunnen doen weer volledig mezelf zijn kom op ik ben 53 zeg.

 • petra wijmans 19 maart 2021

  Eindelijk eens een bericht van deskundigen die wel hun verstand gebruiken en niet met hun gedachten bij de portemonnee zitten . Dit moet meer en meer naar buiten gebracht worden. Je zou er haast reclamespots van gaan maken maar dan worden de onafhankelijke deskundigen meteen opgeknoopt aan de hoogste boom, evenals zovele anders(verstandig)denkenden

 • Monika 19 maart 2021

  Ik maak me zorgen over de toekomst, ik ben al wakker of hoe dat heet maar ik wil me niet laten vaccineren, en ook laten testen zonder klachten, en dat gebeurt op werk wel.is er 1 positief dan moet je, je laten testen maar ik deed dat niet want ik mankeerde niks
  Dus een paar dagen thuis geweest dat moest ,,normaal ben ik altijd ziek rond deze tijd ,want ben astma en suiker patiënt
  Maar ik voel me prima ,maar doordat ze allse gaan verplichten wordt ik bang

 • Wilfried van Lunsen 19 maart 2021

  Ik ben hart en longpatiënt, zit in het 2de jaar ziektewet. Ben werkzaam altijd geweest sedert 1999 via een sociale werkplaats, je zou denken als je bijna 65 wordt, dat er wel een sociaal plan zou klaar liggen, nee niets daarvan. Heb nu nog maar 70% van mijn laatst verdiende salaris en dan werk je al vanaf je 15de. En nog niet kunnen stoppen met werken. En nu gaan de Neo Liberalen nog eens 4jaren regeren . En dan ook nog eens dat verplichte vaccineren, nee ik laat niet over me heen regeren.

 • Karin 20 maart 2021

  Halleluja eigenlijk niets meer aan toe te voegen behalve dat dit weer richting onze “Normale” leefgewoontes moet gaan dus Nederland uuhhh Wereld laten we deze aannames door voeren en weer terug naar ons oude vertrouwde leven. Amen…..

 • Jo steijns 24 maart 2021

  Test is een verdienmodel geworden voor commerciële bedrijven
  En in Duitsland hebben ze ontdekt dat er in elke test staafje paar zwarte sliertjes hangen
  Zou te maken kunnen hebben met nano technologie

  • John 26 maart 2021

   Wat een hoop simpele, bange zielen hier. De ene reactie nog lachwekkender dan de ander, maar eerlijk is eerlijk: deze Jo die wint wat mij betreft de eerste prijs. Wát een niveau… 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Joke Smit 28 maart 2021

   Dat zijn naar alle waarschijnlijkheid toegevoegde! ‘Morgellons’. Deze kunnen zo, door niemand opgemerkt, het lichaam ingebracht worden en veel jeuk, ellende en ziekte veroorzaken. Het precieze weet ik er niet van, maar er is op het internet veel over te ontdekken. U zult zich in een bijkans ‘ongeloofwaardige wereld’ begeven die jammergenoeg naar alle waarschijnlijkheid toch de werkelijkheid kan zijn.

  • Johan 26 maart 2021

   Euh… je hebt vorige week kunnen stemmen weet je nog? En wat blijkt? Nederland wil dezelfde leiders of je dat nou leuk vindt of niet.

 • Petra 24 maart 2021

  Fijn dat artsen en specialisten een ander geluid laten horen. Ik maak me zorgen over het corona beleid op dit moment. Testen is nog tot daar aan toe maar de hele bevolking laten vaccineren baart mij echt zorgen. Gezonde mensen vaccineren voor corona terwijl deze mensen allang immuniteit hebben is toch waanzin . Ik ben geen viroloog maar ik ben ook bang dat het virus agressiever en gevaarlijker wordt als je iedereen vaccineren. Hoe het wel zou moeten? In elk geval iedereen laten testen op immuniteit en gesprek met huisarts of vaccin wel of niet gewenst is.

 • Ron 25 maart 2021

  We moeten gewoon alle maatregelen opheffen en weer normaal gaan doen.
  Worden er dan mensen ziek? Ja
  Gaan er mensen dood? Ja
  Dat moeten we maar gaan accepteren ipv dit gedoe, het virus zal nooit meer weggaan. Elk jaar sterven er ook duizenden aan de griep, dat wordt ook geaccepteerd en daar wordt ook niet zo panisch over gedaan. En daar hebben we ook ieder jaar vaccins voor die blijkbaar niet alles kunnen voorkomen. En zo zal dit ook met dit virus zijn. En nee, ik ben geen complotdenker.
  En vergis je niet, ik vind het echt erg voor de slachtoffers en de nabestaanden maar dit virus gaan we nooit meer 100% uitbannen

  • Roy 25 maart 2021

   Helemaal mee eens heb de strategie van testen zonder een huisarts nooit begrepen

  • Esther 27 maart 2021

   Het voelt voor mij zoooo dubbel. Enerzijds eens dat deze maatregelen niet lang meer houdbaar zijn, anderzijds val ikzelf onder de groep mensen met een hoog medisch risico. Nu ben ikzelf best bereid mij nog een tijdje iets minder vrij te bewegen als voor de minder kwetsbare mensen het daardoor wat meer normaal wordt en de economie weer meer open kan.. Maar het sluit je naar op en gooi de sleutel weg dan kan de rest feesten (dus nix nuttigs zoals werken!) geluid daar kots ik van! Ik ben 51 en heb net zo goed recht op een normaal leven.. Dus boodschap “hou rekening met elkaar!!”

 • Marie-Louise Peters Vlietman 25 maart 2021

  Wanneer wordt er nu eindelijk eens geluisterd naar artsen, buiten van Dissel om? Ik hoop dat er nu naar jullie geluisterd gaat worden.

 • Margaretha Mulder 25 maart 2021

  Goedenavond.
  Ik ben het helemaal met jullie eens
  Zelf heb ik PTSS en een Burnout
  En ik kan u dan ook eerlijk schrijven
  Het is elke dag overleven…de angsten worden erger
  En Tv,Radio Internet moet ontspanning brengen
  Niets is minder waar…we worden van alle kanten bestookt met Corona en opgesloten in huis…
  En dit leven is voor een gezond mens niet goed.laat staan voor mensen met psychische klachten

 • Wilma 25 maart 2021

  Ik hoop toch dat dit gaat werken! Ik wil GEEN vaccin en ook niet constant testen. Het is toch belachelijk dat je anders niks meer mag. Dit is een vaccin opdringen

 • Zeth Mustamu 25 maart 2021

  Angst regeert. Knap, dat een handjevol mensen een heel land in een wurggreep van angst kan blijven manipuleren en intimideren!

 • Joke Brands 26 maart 2021

  Ik wens jullie allen succes en moed. Ik ben een vrouw van bijna 70, nooit ziek, veel energie. Let op eten en beweging al bijna mijn hele leven. Wel de gevolgen van vaccinatie gezien! Positief en negatief. Ik koester mijn lijf en werk hard pro deo. Zou kom ik deze tijd door, echter het ergste is dat ik me in mijn vrijheid aangetast voel. Wat geeft dit op den duur? Ik heb lef en moed, hoop dat hier tenminste snel een einde aan komt. Ik heb het recht en verdiend om met rust gelaten te worden op de plek hier op aarde waar ik deze fase van mijn leven wil zijn zonder vaccinatie, test, censuur of wat dan ook! Knap dat jullie hier voor strijden, bedankt, bedankt

 • Karin Konijn 26 maart 2021

  Als hartpatiente met meerdere aandoeningen ben ik het helemaal eens met wat hier door het artsencollectief geschreven staat. Ik heb covid 19 gehad , zuurstof antibiotica isolatie en al. Als ik in mijn omgeving zie hoeveel mensen zich door stress en angst laten leiden en amper meer de deur uitkomen, kapjes overal dragen en vereenzamen , is t nog een wonder dat er gezonde mensen overblijven. Vanuit mijn overtuiging dat gzond zijn samenhangt met vrij zijn ben ik een fel tegenstandster van de beperkingen die ons door deze regering worden opgelegd. En dat onnodig testen is een belachelijke manier om mensen bang te houden .. Laat iedereen vrij om te beslissen wat ze doen wel vaccin geen vaccin . Er is geen pandemie ..

 • Raymond 26 maart 2021

  Ik ben erg blij met dit bericht want ik ga er letterlijk aan onderdoor. Zoveel leed door de maatregelen. Ik hoop dat jullie het verschil kunnen maken maar ga dit ajb juridisch doen! Ik betaal mee. Want dit roepen en schrijven maakt mensen wakker maar het kabinet doet er niks mee.

 • Arno 26 maart 2021

  Best eng als een organisatie als Hartstichting Nederland de viruswaarheid club onder de artsen legitimeert met een podium.
  Er staan best wel een aantal onwaarheden op de site en het bestuur bevat geen enkele viroloog.

  Dan spreekt de data op de site zichzelf tegen.
  Schijnbaar kan je onder 170 mensen een afwijking van 0.001% meten. Als ik wil vaststellen dat een heftige allergische reactie in in 0.001% van de vallen voor komt (1 op de 100.000) dan heb ik 100.000 mensen nodig in de test en is de onzekerheid van dat cijfer hoog.

  Prima om kritisch te zijn maar hou de bron AUB eerst even tegen het licht voor u een club als deze legitiem probeert te maken.

 • Willy 26 maart 2021

  Ook al ga ik niet mee in de waanzin van onze “regering”, wat ze dus niet zijn, toch ben ik er meer mee bezig, dan ik zou willen.
  Ik bedoel hiermee, dat de ergernis en de woede jegens de regering zoveel levensvreugde wegneemt.
  Je voelt/ weet dat ze liegen, bedriegen, angst zaaien enz enz.
  Het hele menselijke aspect is ingeruild tegen een schrikbewind van Mark, Hugo, Grapjurk en nu ook nog Kaag samen met hun handlangers.
  Zij hebben allemaal dubbele agenda’s en dat, wat ons tot een mens maakt, staat er niet in.
  Ze hebben zich ook de medische tak willen toe-eigenen, zoals ze deden met de rechtelijke macht, de media en de Politie.
  De waarheid en de integriteit is ingeruild tegen de leugens (Rutte) en het bedrog (de Heilige Hugo.)
  In Godsnaam! Wat geeft de politiek het recht om de taken van de dokters op het tweede plan te verschuiven.
  Het zijn misdadigers tegen de mensheid.

 • Netty de Beer 26 maart 2021

  Hoop dat er meer artsen hun verhaal blijven herhalen, omdat Hugo de Jonge een tunnelvisie aanhangt die voor veel gezonde mensen funest zal worden , vooral kinderen en jongeren , dit virus zal steeds muteren en er zouden dus dan steeds nieuwe vaccins moeten worden uitgevonden, die in mensen worden geprikt, waarvan ze de echte werking zeker op de langere termijn niet kennen, het wordt vechten tegen de bierkaai ,
  Daarbij het gegeven dat een groot deel van de mensen dat virus zelf zal kunnen behappen , de rest moet beschermd worden, zo als ze dat al jaren met de griep epidemie proberen te doen, maar er zullen mensen sterven in ieder griep seizoen , elk jaar opnieuw ,
  Maar om dan in het wilde weg continu te testen en te vaccineren , daardoor mensen in een soort van angst te laten leven met allerlei cijfers te strooien en steeds de mensen op te sluiten , waar van niemand eigenlijk weet of , en hoe het gaat helpen , lijkt me niet goed , afgezien nog van de nevenschade die het meebrengt voor de reguliere zorg , de Economie enz ,
  Laat de overheid eens deskundige mee laten kijken en evt advies geven , en niet steeds blind varen op de bevindingen van Jaap van Dissel , het RIVM en het OMT , misschien komen er nieuwe ideeën boven , die kunnen helpen om uit deze crisis te geraken en er weer een beetje normaal geleefd kan worden ,
  Wil ik hier nog wel benadrukken dat mijn hart zeer doet voor al die mensen die Corona hebben doorleefd , zij die hun dierbare zijn verloren aan COVID

  Met vr groet

 • Irma Roelofs 26 maart 2021

  Blij dat jullie nu opstaan. Ik zeg het al vanaf de eerste lockdown en begin behoorlijk stuk te gaan door alle maatregelen

 • Jose laumen 26 maart 2021

  Het testen van mensen het angst opwekken van de regering.,wat ook tot een slechter gezondheid lijdt is zorgelijk.Er kan beter gezorgd worden voor het verbeteren van de weerstand.Tevens snap ik niet dat er geen alternatieve medicijnen voor carona gebruikt mogen worden.Tevens mondmaskers voor mensen met hartproblemen of een longaandoening vindt ik ook zeer verkeert
  B.v.d.

 • Marianne Lens 26 maart 2021

  Wat fijn om te lezen dat zoveel artsen opstaan en hun stem laten horen tegen deze onzinnige overdreven maatregelen. Helemaal mee eens! Laten we alsjeblieft weer gewoon gaan doen. Thuis blijven als je je ziek voelt is je gezonde verstand gebruiken en verder gewoon leven. Werk, school, ontspanning, dierbaren en vrienden ontmoeten, knuffelen. Je inkopen doen bij de winkeliers in de omgeving, een terrasje pakken, ergens een hapje eten. Een menselijk leven voor ons allemaal waarin we normaal met elkaar kunnen omgaan, elkaar kunnen vertrouwen. En laten politici zich bij hun eigen werk houden, doen wat ze moeten doen. Vooruitzien en de schade zoveel mogelijk beperken die tot nu toe maatschappelijk, sociaal, economisch, psychisch is aangericht. Er is werk aan de winkel, geen angst meer zaaien, geen stemming meer maken, een stabiele toekomst creeeren voor ons (klein)kinderen. Ik ga ervoor en laat mij geen angst aanpraten, geen moment al ben ik dan 71 en val ik in de “risicogroep”. So what! Wie bepaalt dat eigenlijk? Ik zelf dan nog altijd!

 • Michel van Holstein 27 maart 2021

  Waarom worden er geen medicijnen verstrekt die na diverse rapporten wereldwijd daadwerkelijk helpen tegen covid, zoals HCQ met zink en ivermectine als mensen positief zijn bevonden na een test.

  • Jeroen 30 maart 2021

   In ziekenhuizen wordt volop ivermectin gebruikt, om mensen te behandelen met longklachten op de Corona afdeling. De meeste mensen hier hebben geen Corona maar influenza of een longontsteking. Op dit moment hebben 3 van de 60 mensen op onze Corona afdeling daadwerkelijk Corona.

 • Lilian 27 maart 2021

  Ieder jaar heb ik last van hoestklachten. Als het uit de hand loopt krijg ik iets voorgeschreven, zoals bijvoorbeeld prednison stootkuur. Deze keer belde ik de huisarts, ik moest me laten testen aldus de assistenten. Ik weigerde en gaf aan dat dit de jaarlijkse klachten zijn. Ja maar nu is er Corona. Overleg met de huisarts: ik mocht alleen komen als ik negatief getest was. Weken aangemodderd, voor mijn gevoel ging ik richting longontsteking. Nogmaals gebeld en gewezen op de eed die de dokter heeft afgelegd. Mocht nu ineens wel op het rode Coronaspreekuur komen. Heb een puffer met Budesonide gekregen, dit was de ommekeer. Maar ondertussen twee maanden verder! Was gewoon niet nodig geweest en ik ben hier heel kwaad over.

 • Wilma van Leeuwen 27 maart 2021

  Het is zo jammer dat dit soort berichten niet in de gewone media komt, hierdoor blijven een heleboel mensen zo bang. Dat hebben ze goed voor elkaar vanuit den Haag, angstpandemie en daardoor blijven mensen maar testen bin het minste dingetje. Voorheen liepen ze gewoon door, ach een beetje verkouden en nu angst overheerst.

 • Roelof Bakker 27 maart 2021

  dit is zeer duidelijk en zo heb ik dit vanaf het begin al gezegd
  en zo denk ik er nog steeds over maar probeer dit maar aan Hugo de Jonge duidelijk te
  maken en dat kan alleen via een rechtzaak .

 • Ans Rijnhart 27 maart 2021

  Ik ben het hier helemaal mee eens,ik begrijp dat alle onzerheid over Covid een grote impacct heeft op idereen ,maar dat sneltesten en zeker dat je het bij desupetmarket kan kopen is echt totaal verkeetd
  Als oud vepleegkundige weet ik hoe mensen die bang zijn heel snel iets verkeerd kunnen interpreteren en dan kan het uit de hand lopen
  Laat het over aan de medici is ook mijn advies

 • Els van Veen 27 maart 2021

  Dank voor deze berichtgeving. Ik sluit me hier -als huisarts- volledig bij aan! Dit is geen Gezondheidszorg waar deze regering mee bezig is. Dit is; mensen echt ziek maken (met dit idiote testbeleid) en experimenteren met mensen. Stop hiermee.

 • Frans P 27 maart 2021

  Niet alleen de angst politiek wordt geboost met dit angst redeneren. Ook de data input voor de epidemiologische volgbaarheid raakt enorm vervuild.

  Ongekend dat de professionals van het OMT dit niet alleen niet bestrijden, maar zelfs lijken te promoten.

 • Asun 27 maart 2021

  Goedemiddag,
  Ik volg artsen collectief al een tijdje en mijn vraag is hoe denken jullie de politici anders te kunnen gaan laten denken . Betogen heeft geen zin zijn wappies vlgs Hugo. Als meneer Haga vragen stelt in de kamer luisteren de politici niet want ze blijven in hun eigen denkpatroon zitten. Dus hoe willen de artsen dit gaan aanpakken??
  MVG Asun Quetglas Blok

 • Peter Bakker 27 maart 2021

  Is verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt om je heen zoveel angst er gezaaid word niet normaal word tijd dat er meer vrijheid komt dit is ook geen leven zo

 • John Huijbregts 27 maart 2021

  Ik werk als leerkracht in het (speciaal) basisonderwijs. Bij ons op school (en op welke school niet?) worden alleen de op angststrategie en controle vanuit overheid en GGD uitgegeven berichten gedeeld met ouders. Voor een evenwichtiger en eerlijker beeld zou dit schrijven eveneens naar de ouders gecommuniceerd moeten worden….

 • Ed Kuijper 27 maart 2021

  Super bericht. Ga door met de strijd voor gezonde geest on gezond lichaam i.p
  v. de collectieve angstneurose die onze regering, RIVM en OMT veroorzaakt. Dat geklooi met die PCR testen moet stoppen
  . Laten we hopen dat Reiner Fuellmich met zijn internationaal advocatenteam deze schandalige vertoning weet te beeindigen. Ook verschrikkelijk dat zo een groot deel van de bevolking niet door heeft dat ze voor de gek gehouden worden. Iedereen kan met zijn mobieltje bij betere informatie dan wat je ziet op TV en leest in de kranten.

 • Gert-Jan Remijnse 27 maart 2021

  Wat een bevrijdend nieuws. Waarom verschijnt dit niet in de zgn mainstream!? Het onwetende pathetisch gejammer en overigens ook bijzonder respectloos spreken over wappies naar collega’s en medemensen, zou naar de verre achtergrond moeten verdwijnen in vergelijking met deze feiten en inzichten van jullie!! Wordt wakker en ga door! Leve vrijheid in wijsheid!

 • Buma 27 maart 2021

  Had klachten die duidelijk een soort chronische bronchitis was. Wilde daarvoor naar de huisarts. Kon de assistente er nieit van overtuigen dat het geen corona was (geen contact gehad met anderen behalve mijn vrouw). Moest dus eerst een test laten doen. Dus wat komt er in de praktijk terecht van dit als jullie zelf dit beleid niet ten uitvoer brengen? Denk dus dat we wel naar een testmaatschappij gaan en vraag me af hoeveel artsen dit standpunt delen. (en een PCR test meet wel degelijk virus rna, toch?

 • Buma 27 maart 2021

  Had klachten die duidelijk een soort chronische bronchitis was. Wilde daarvoor naar de huisarts. Kon de assistente er nieit van overtuigen dat het geen corona was (geen contact gehad met anderen behalve mijn vrouw). Moest dus eerst een test laten doen. Dus wat komt er in de praktijk terecht van dit als jullie zelf dit beleid niet ten uitvoer brengen? En een pcr test meet wel degelijk virus.

 • H.R.Vromans. 27 maart 2021

  Trutten en consorten maken er een zootje van.
  De chaos wordt er alleen no maar groter van.
  Weg met die onruststokers.
  Andere patiënt die geholpen moeten worden sterven dáárdoor onnodig van wegen een wandbeleid van dit demissionair kabinet.
  Nederlamd sta op en we blokkeren als waar deze duivels zitten. Op de brandstapel met deze lui en de Coronaver dwijnt daarna van zelf en keert derust terug in ons land.

 • Mickey 27 maart 2021

  De overheid staat niet open voor medici die een andere mening hebben en of een andere strategie aandragen. Het RiVM en het OMT, waar dit demissionaire kabinet zich zo aan vastpind, zijn mede beleidsbepalers die geen tegenspraak dulden. Ik denk dat er iets anders achter schuilt

 • Jose Neervoort 27 maart 2021

  Goedenavond, Ik wilde me niet laten testen maar omdat ik maandag naar huis ( Spanje) vlieg was ik dat verplicht. Ik moest 115 euro betalen en dat voor iets wat nergens toe dient. Morgen ontvang ik het certificaat dus als ik morgenavond een afscheids etentje zou geven en dan besmet zou worden kan ik maandag gewoon vliegen met een negatief resultaat. Ik had en heb geen symptomen en verder ook geen gezondheids problemen. Vind het erg onrechtvaardig zoals vele dingen in deze tijd.
  Met vriendelijke groet, Jose Neervoort

 • Leny Jacobs v Anrooy Mastebeek 27 maart 2021

  Ben zoals men zegt iemand uit de risico groep al jaren heb ik copd en houd mij in de (griepperiode) voor mijzelf aan bepaalde regels .Geen winkels in als het er druk is ,boodschappen 1xper week zo vroeg mogelijk nergens naartoe als ik verkouden ben en ook geen visite die verkouden is .Gebruik 1 medicijn per dag zorg dat ik zoveel mogelijk beweeg en let op mijn voeding . Maar als er zo,n (sorry) idioot in de regering denkt dat hij voor mij moet denken moet gij eerst maar eens leren wat het is om weinig lucht te hebben en daar toch zo normaal mogelijk mee leven en dat alleen maar omdat JEZELF oplet en geen gek die je op sluit en de essentie van gezond blijven keihard als leugens bestempelt hij moet terug naar de wat vroeger zo heette KLEUTERSCHOOL om de beginselen van het LEVEN te leren

 • Elly 27 maart 2021

  Ik ben 74 jaar gezond en energiek. So far… ik ben blij dat een artsencollectief zich inzet … mijn angst is groot voor het vaccin en weiger die dan ook. Ik hoop dat die gekte voor ik gaat.

 • Elly 27 maart 2021

  Ik ben 74 jaar gezond en energiek. So far… ik ben blij dat een artsencollectief zich inzet … mijn angst is groot voor het vaccin en weiger die dan ook. Ik hoop dat die gekte voorbij gaat

 • G,j 27 maart 2021

  Vraag wat is het verschil tussen griep en corona . Volgens mij worden we gewoon bedonderd , met testen en dat vaccineren . Dat is 1 grote geld boom voor de grote de heren .
  En al die regels zijn ook boel shit . Als je goed de griep hebt blijf je vanzelf wel thuis . En je moet je immuniteit ook op bouwen . Het is zelfs goed dat je een keer ziek ben …
  Die heren in denhaag hebben dit corona verhaal mooi met elkaar besproken .
  En dat vaccineren . Ben ik een grote tegen stander van . Ik vind het gewoon vergif . Als ik zo hoor van de gevaccineerden , zijn er zeer slecht aan toe , en dan werkt het maar 2 maand , en welke consequentie heeft het op langere levensverwachting. Met alle gevolgen van dien kanker . En andere vreemde dingen . Dit wat de ze nu uit voeren lijkt mij niet zuiver . Mijn grens is bereikt

 • Hennie kamerman 27 maart 2021

  Er word zoveel op tv media en radio en zelfs op het kindernet npo 3 de kinderen vragen gesteld door hugo en rutte dacht dit kan niet waar zijn zoveel angst paniek zaaien en maar haasten om dd mensen te laten testen en vaccineren je ben een experiment proefkonijn en het blijft maar doorgaan met dat de cijfers weer omhoog gaan met zieken en ben bezorgd om me kleinkinderen als ze maar een snotneus hebben niet naar school mogen en thuis moeten blijven en dit hoort in het leven we horen niks meer over griep elke dag elk uur corona dit is voor niemand goed dit moet stoppen en niet elke dag in angst leven daardoor ga ik hier voor tekenen

 • J.Korsten 27 maart 2021

  Als de gezondheidsredenen concludeert dat dergelijk beleid ” onwenselijk en zelfs ONRECHTMATIG” is, waarom spant er NIEMAND ’n rechtzaak aan dan??

 • Paul Kuipers 28 maart 2021

  Ik wil me niet laten vaccineren met een gen-therapie waarvan het nog niet duidelijk is wat het met mijn weerstand doet over meerdere jaren. Pas in december 2023 is het experiment van dit vaccin pas afgerond. Ik heb 3 hartinfarcten gehad en hoor hierdoor in de risicogroep. Of het nu Pfizer, Astra-Zenica of Moderna of Johnsson ik heb geen flauw idee welke het beste zou zijn. Je kan ook zelf niet kiezen hierin, Dus voor nu zeg ik tegen een vaccin wat opgedrongen wordt door de regering NEE.
  Wellicht dat ik uitgesloten wordt om deel te nemen aan de maatschappij v.w.b. uitjes zoals theater, bioscoop uit eten op vakantie etc. ik vindt dat met mijn fundamentele rechten van mens zijn wordt gemarchandeerd, ik hoop dat de Vereniging van hart-patienten zich nog luider laat horen, en we in Nederland tot een oplossing kunnen komen waarbij iedere burger weer deelgenoot kan zijn aan het normale sociale leven. De scahed die mensen wordt aangedaan met de draconische maatregelen is volgens mij schadelijker dan het virus (al ben ik geen viroloog)
  Ik hoop snel antwoord te ontvangen. Met de meeste respect en hartelijke groet. P.J.Kuipers

 • Wilke Vos 28 maart 2021

  Mee eens. Het zou het wel sterker maken als deze artsen zich eens kenbaar maakten met hun naam.

 • Meegh 28 maart 2021

  Ik vind t echt onzin wat jullie schrijven. Het geeft juist ontspanning als je hebt getest. Geen extra spanning. Wat een onzin. En de klachten zijn ook niet zo ingewikkeld dat een arts perse nodig is. Ze zijn namelijk zo wijd uiteenlopend dat alles er onder kan vallen. En als je positief test, toch gewoon nog double Check bij de ggd. Dus dan zie je alsnog een arts. Ik vind het thuis testen juist veel ontspannender dan weer naar de ggd. Dat is pas stressvol. Een zwangerschapstest mag je wel alleen doe en dan dit niet. Wat een onzin. Dus niet mee eens!

 • Christiane 28 maart 2021

  Dankjewel voor jullie berichten. Ik zou anders paranoia kunnen worden omdat ik af en toe denk dat ik alleen sta met het protest in mij tegen deze maatregelen

 • Willem 28 maart 2021

  Bevolkingen beinvloeden, onderdrukken en sturen is alleen mogelijk met het inboezemen van angst. Bij covid 19 word dit bereikt door het melden van dagelijkse besmetting toenames. Meer meten, meer besmettingen. Zo hou je de angst erin. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen ernstig ziek zijn. Minder meten is minder besmettingen registreren. Ic en ziekenhuis opnames geven realistischer beelden van de ernst. Maar dat is maar een fractie van 17 milioen mensen. Genereerd onvoldoende angst.

 • Pieter 28 maart 2021

  Maar dan ook NIET vaccineren als daar geen reden voor is! Gezonde mensen behoren NIET gevaccineerd te worden, waarom moet dat wel gebeuren volgens dit cabinet…….( lees The Great Reset…….).Hoeveel mensen zijn hierdoor de dood in gejaagd…je zult maar bloed aan je cabinet-handen hebben en toch weer verder gaan ‘regeren’ …..GRAAG UW MENING OVER DE PCR-TESTS LANDELIJK VERSPREIDEN S.V.P.

 • Yvonne Feenstra 28 maart 2021

  Wat een duidelijk en goed artikel.
  Dat gaan we voor!
  Niet onnodig testen en vaccineren.
  De verantwoordelijkheid bij de mediocre professionelen laten
  Ik zal hem delen!
  Bedankt

 • Roel 28 maart 2021

  Laten we dan ook onder de aandacht brengen dat bij de eerste golf de ‘artsen’ zelf geen idee hadden en zelfs een aantal dorpen besmetten door hun domheid.
  Met name huisartsen hebben het idee dat ze God zelf zijn maar ondertussen verstaan ze amper hun vak.
  Nog los van het feit dat de huidige huisartsen al lang niet meer arts zijn uit roeping. Maar het liefst parttime arts willen zijn.
  Ik zou wel eens een onderzoek willen zien van de gevallen waarbij het allemaal mis is gegaan door deze ‘artsen’ die mensen met een kluitje in het riet sturen.
  ‘Ga maar naar de eerste hulp, dan nemen ze je wel op’ en daarmee zelf weer rustig voor de tv kunnen zitten en oh zo trots zijn dat ze arts zijn.

 • Ivan Partono 28 maart 2021

  Ik ben zelf een hartpatiënt. In jaar 2020 twee stents in mijn hart geplaatst. Tot vandaag heb ik me niet laten testen op Corona en ben ook niet van plan. Ik steun het artsencollectief om niet te testen bij geen klachten.
  Het wordt tijd dat Artsen wakker worden en tegengeluid brengen om de hele Corona gedoe.
  Beleid van de overheid klopt niet en rammelt van alle kanten.
  De angstcultuur moet verdwijnen daarvoor in de plaats openheid en gezond verstand.

 • Nico 28 maart 2021

  Dank voor dit kraakheldere bericht, nu zou het prettig zijn wanneer 18 miljoen Nederlanders hier kennis van zouden nemen.

 • Erik 28 maart 2021

  Vanwege m’n beroep wordt ik regelmatig getest, zonder klachten. Mij persoonlijk levert dat geen chronische stress op. De oude testmethode was pijnlijk. De nieuwe is beter.

 • Harrie Crijns 29 maart 2021

  Twee vragen:
  Waarom wordt er niet gewezen op de noodzaak om weerstand op peil te brengen? C,D, zink, magnesium.
  Waarom mogen artsen bij symptomen niet de goedgekeurde en door testen goedwerkende medicijnen voorschrijven?
  Minder ziekenhuis opnames, minder nare en vaak lange nawerkingen?

 • Abbe Koning 31 maart 2021

  Ik ben het roerend eens met het bovenstaande bericht. Hoe kan het zo zijn dat de regering zo krampachtig vasthoudt aan de huidige,absurde maatregelen. Spelen er andere belangen? Ieder normaal nadenkend en voelend mens begrijpt dit toch??

 • Mayoke 31 maart 2021

  Wanneer komt er eens een actie van artsen, gewoon in de openbaarheid, in de Kamer of bij de premier?ik wacht 🌈

 • Dirkje Van der Harst 3 april 2021

  Ik ben het hier heel erg mee eens, we draaien allemaal door. Ik ben een gezonde vrouw laat me niet faccineren, laten ze mijn faccinatie maar geven aan de mensen die hem hard nodig zijn. Mijn lichaam is instaat om zich zelf te herstellen mocht ik covid krijgen. We moeten weer naar een”nirmaal” leven en van dit abnormale af

 • Huppertz 6 april 2021

  Ik wil aan deze wat Hugo de Jong niet aan mee werken de medische wereld moet in opstand komen jullie hebben een eed afgesloten

 • Bob 8 april 2021

  De Main Stream Media laten een eenzijdig verhaal horen op radio en TV. Het volk wordt te eenzijdig en vermoedelijk vanuit de overheid via deze kanalen van informatie over COVID-19.
  Het zou zeer raadzaam zijn om vanuit jullie organisatie eens een tegengeluid te laten horen en aan te schuiven bij praatprogramma’s als Op1, Beau , Nieuwsuur etc. etc.
  Het volk wordt gehersenspoeld en bewust angst aangepraat. Dat moet eens stoppen.

 • Jacqueline 7 mei 2021

  De 1 zegt dit de ander dat pfff
  Ik moet zeggen de ene loopt naar een paar dagen rond als ze carona krijgen
  De ander komt op de IC
  De ander overlijdt
  Mijn schoonzus had het afgelopen december
  Zit nu nog steeds in het revalidatiecentrum
  Ik zelf ben heel huiverig
  Want heb vorig jaar kanker gehad
  Snap al die verschillende media-aandacht niet alles is elke dag anders
  Maar 1 ding weet ik wel
  Een heel hoop mensen denken valt wel mee
  Maar ga maar eens naar een IC afdeling of revalidatiecentrum kijken
  Niemand weet hoe het zit
  En het verloop ook niet
  Ik verwacht het virus tussen de 10 en 15 jaar nog heviger terug
  Als die straks weg is

 • Gerda 12 september 2021

  Ik heb covid in mindere maten gehad dan mijn man. Hij heeft in get ziekenhuis gelegen. Heb ik nu kinder afweerstoffen dan hij. En Hoelang blijven deze afweerstoffen. Met vriendelijke gr G