default-header
HomeNieuwsGrip op uw gezondheid!

Grip op uw gezondheid!

Boeken

woensdag 25 augustus 2021, door Hartpatiënten Nederland

Een gezonde leefstijl, wat is dat nou eigenlijk precies? Wij kunnen ons voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij een aantal boeken op een rijtje gezet die u bij ons kunt bestellen, die er naar onze mening aan bij kunnen dragen om meer grip te krijgen op uw gezondheid. Bekijk hier het aanbod:

Hart voor je brein, Erik Scherder & Leonard Hofstra
Rust roest. U kent die uitspraak wel. Bewegen is de oplossing. Zo verklein je de risico’s op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Door te bewegen in combinatie met gezond eten worden de bloedvaten gezonder en dat heeft een positief effect op het hartvaatstelsel, de hersenen én ons immuunsysteem! Een boek voor mensen die écht willen investeren in een gezond leven. Prijs € 22,50 incl. verzendkosten.

Weet wat je eet, Daan de Wit
Je lichaam hunkert naar natuurlijke voeding. Naar voldoende vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten. Gezond eten is eten zoals je lichaam zou willen dat je eet. Daan de Wit beschrijft in zijn boek Weet wat je eet op een treffende manier wat verstandig eten is. Hij doet dat door op eenvoudige wijze te laten zien dat de oudste kennis over voeding wordt bevestigd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Prijs € 22,99 incl. verzendkosten.

Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter, Karine Hoenderdos & Hanno Pijl
Zelfs kleine aanpassingen in je leefstijl en voeding kunnen al zorgen voor een groot resultaat. Dat maakt het voor iedereen haalbaar om gezond te leven, blijkt uit dit boek van cardioloog Hanno Pijl en diëtiste Karine Hoenderbos. Zij komen met een eenvoudig stappenplan aangevuld met gezonde en lekkere recepten. Prijs € 22,99 incl. verzendkosten.

Gezond naar honderdvijftien, Eric Claassen, Lisette de Jong en Heidi Klijsen
Een nieuwe baan op je 60ste, snowboarden op je 70ste en op safari op je 80ste. Tegenwoordig kan zoveel. Tenminste als je gezond blijft. Dan word je straks wel 115 jaar. Hoe? Vaak zijn de extra jaren niet de beste, met hun suikerziekte, broze botten, hartfalen of vergeetachtigheid. De auteurs van dit boek vinden wegen om toch gezond 115 te worden. Prijs €19,99 incl. verzendkosten.

Leefstijl op recept, Jacqui van Kemenade
Afvallen door minder te eten en meer bewegen? Dat lukt bijna niemand. Het gaat om meer dan dat: alles draait om verandering van levensstijl. Huisarts Jacqui van Kemenade schreef er een prettig leesbaar boek over. Een aanrader voor wie de eigen gezondheid wil verbeteren en een recept wil vinden voor een betere levensstijl. Prijs € 20,99 incl. verzendkosten.

De cholesterolmythe, Daan de Wit
De cholesterolmythe van Daan de Wit is niet het eerste boek over dit onderwerp, maar geeft wel een actueel overzicht. Het boek beschrijft het ontstaan, voorkomen en omkeren van hart- en vaatziekten, waarbij cholesterol nu eens niet als de grote ‘boeman’ wordt gezien. Integendeel. We kunnen niet zonder, en te laag cholesterol is schadelijk, vindt De Wit. Hij baseert zich op gesprekken met artsen en wetenschappers. Prijs € 23,50 incl. verzendkosten.

Hart voor vrouwen, Angela Maas

Vrouwen zijn lang vergeten in de medische wetenschap. Hun hartklachten werden afgeleid van die van mannen, en als de dokter die klachten dan niet kon thuisbrengen, werden ze afgedaan als gezeur. Met alle gevolgen van dien. Cardioloog Angela Maas is expert op het gebied van het vrouwenhart, dat in heel veel opzichten anders is dan het mannenhart. Datzelfde geldt voor hartziekten. Een boek dat iedere vrouw ter harte gaat! Prijs € 20,99 incl. verzendkosten.

Een boek bestellen kan via roermond@hartpatienten.nl of via het contactformulier.

TIP: Een boek cadeau krijgen? Meld dan een nieuwe abonnee of supporter bij ons aan en ontvang zelf een boek naar keuze! Mail of bel ons en vermeld de gegevens van de persoon in kwestie en of het een abonnee of supporter betreft. Vergeet niet uw keuzeboek erbij te vermelden. Zodra de nieuwe aanmelding afgehandeld is en wij de donatie hebben ontvangen, ontvangt u per omgaande het door u gekozen boek. Aanmelden als Abonnee Supporter of Vriend kan via de volgende link: https://www.hartpatienten.nl/word-lid/


Geef een reactie