default-header

Hartritmestoornis behandelen

Home Hartritmestoornis behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hoe gaat een hartritmestoornis behandelen in zijn werk?

Als het hart meerdere keren onregelmatig slaat – dit kan te snel of juist te langzaam zijn – dan is er sprake van een hartritmestoornis. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo is de kans groter als je een hoge leeftijd bereikt hebt, maar ook roken, alcohol nuttigen, drugsgebruik of een aangeboren hartafwijking kunnen mogelijke oorzaken van een hartafwijking zijn. Een hartritmestoornis behandelen gebeurt meestal met een ablatie. Dit houdt in dat het er via een katheter weefsel bij het hart een heel klein beetje wordt beschadigd, zodat er kleine littekens ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het hart weer regelmatig slaat.

Hoe gaat een hartritmestoornis behandelen in zijn werk?

Innovatieve behandeling hartritmestoornis met MRI-ablatie

In het MRI-ablatiecentrum van het HagaZiekenhuis (Den Haag) kun je ook terecht voor een innovatieve hartritmestoornis behandeling. Met een MRI-scan worden de bewegingen van de katheter gevolgd, waardoor de ablatie nauwkeuriger en sneller uitgevoerd wordt. Het weefsel rondom het hart komt dankzij de scan namelijk veel nauwkeuriger in beeld. Deze behandeling hartritmestoornis is relatief nieuw, want hiervoor werd er met röntgenstraling gewerkt en had de cardioloog geen beeld van het hartweefsel tijdens de ablatie. Een ander bijkomend voordeel van deze nieuwe manier van hartritmestoornis behandelen is dat het goedkoper en veiliger is dan de traditionele manier.

Innovatieve behandeling hartritmestoornis met MRI-ablatie

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Mensen steunen bij een hartritmestoornis behandeling

Stichting Hartpatiënten Nederland ondersteunt mensen die een behandeling hartritmestoornis moeten ondergaan. Dit doen zij bijvoorbeeld door deze mensen te helpen hun weg te vinden in de door winstdoelstellingen gedomineerde zorg en farmacie. Patiënten die bijvoorbeeld ook een MRI-ablatie willen ondergaan of meer informatie willen hebben over deze innovatieve behandeling hartritmestoornis, kunnen bij de stichting terecht voor advies. Op de website zijn verhalen van mede-hartpatiënten te lezen die een behandeling hebben ondergaan. Ook brengt de stichting lotgenoten samen die ervaringen uit kunnen wisselen. Het doel van Stichting Hartpatiënten Nederland is om professionele support te bieden!

Mensen steunen bij een hartritmestoornis behandeling