default-header

Hartproblemen behandelen

Home Hartproblemen behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

De meest voorkomende hartproblemen behandelingen

Hartproblemen kunnen groot of klein zijn en daarom bestaat er ook geen eenduidige hartproblemen behandeling. De meest voorkomende hartproblemen behandelingen zijn ablatie en verschillende operaties waaronder bypass- of omleidingsoperaties en hartklepoperaties. Maar ook dotter- en stentbehandelingen, pacemakers, stamceltherapie en medicijnen worden vaak gebruikt voor de behandeling van hartproblemen. Onderga jij ook een behandeling voor je hartprobleem, maar zie je door alle bomen het bos niet meer? Dan helpt Stichting Hartpatiënten Nederland je weer de weg te vinden! Als donateur van deze stichting krijg je bijvoorbeeld medisch en juridisch advies over de verschillende hartproblemen behandelingen.

De meest voorkomende hartproblemen behandelingen

Gezond dieet als onderdeel van een behandeling hartproblemen

Gezonde voeding is natuurlijk heel belangrijk ter voorkoming van een breed scala aan hartproblemen. Een gevarieerd dieet volgens de Schijf van Vijf (Voedingscentrum) verkleint namelijk de kans dat je hart- en vaatziekten ontwikkelt. Veel groenten, fruit, vezels en (af en toe) vlees en vette vis draagt dus bij aan een gezonde levensstijl. Maar goed eten is ook belangrijk als je reeds een hartpatiënt bent en in een hartproblemen behandeling zit. Je hart kan dan aansterken als je dingen eet waar veel gezonde voedingsstoffen in zit. Volkoren producten en noten zijn bijvoorbeeld echt een dagelijkse must!

Gezond dieet als onderdeel van een behandeling hartproblemen

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Steun bij hartproblemen behandelen

Hartproblemen kunnen veel stress veroorzaken, hoe erg je ook je best doet bij een behandeling hartproblemen. Hulp en steun vanuit de omgeving is dan erg welkom. Helaas leven sommige hartpatiënten een geïsoleerd bestaan en hebben ze daarom niet veel sociale interacties met anderen. Wil jij graag in contact komen met lotgenoten die ook een hartproblemen behandeling hebben ondergaan? Via Stichting Hartpatiënten Nederland is het mogelijk om kennis te maken met medepatiënten die hetzelfde als jij doormaken. Het is namelijk wel zo fijn om soms met iemand te kunnen praten die goed begrijpt wat het betekent om hartpatiënt te zijn.

Steun bij hartproblemen behandelen