default-header

Hartfalen vrouwen

Home Hartfalen vrouwen

Hartfalen vrouwen

Hartfalen: vrouwen ervaren dit anders dan mannen

Verschijnselen hartfalen vrouwen worden vaak minder snel herkend dan bij mannen. Dit is een kwalijke zaak, want hierdoor sterven er meer vrouwen aan hartfalen omdat men niet op tijd aan de bel heeft getrokken. Een reden waarom de verschijnselen bij vrouwen minder goed herkend worden, is omdat de signalen bij vrouwen wat vager zijn. Mannen krijgen bijvoorbeeld last van pijn op de borst en in de bovenarm, terwijl de meeste vrouwen deze symptomen niet eens krijgen. Verschijnselen hartfalen vrouwen zijn een stuk vager, waardoor ze eerder worden genegeerd.

Wat zijn de verschijnselen hartfalen vrouwen?

Symptomen hartfalen vrouwen zijn onder andere vermoeidheid, kortademigheid bij inspanning, misselijkheid en pijn in de schouderbladen. Veel van deze verschijnselen worden in de meeste gevallen ook toegeschreven aan de overgang. Dit maakt het herkennen van hartfalen bij vrouwen een stuk moeilijker. Mannen krijgen plotseling heftige klachten, terwijl vrouwen wekenlang zeurderige en mildere klachten ervaren. Vrouwen krijgen weken voor een hartaanval bijvoorbeeld last van hartkloppingen en slaapstoornissen. Echter denken veel vrouwen dat ze zich niet aan moeten stellen en gaan daarom ook niet naar de huisarts om deze klachten te bespreken, terwijl er misschien wel sprake is van hartfalen.

Symptomen hartfalen vrouwen leren herkennen

Het is erg belangrijk om symptomen hartfalen vrouwen te leren herkennen, want hartfalen is een ernstige zaak. Stichting Hartpatiënten Nederland biedt daarom veel informatie op het gebied van allerlei hartziekten. Op de website lees je ook meer over de verschillen in symptomen bij hartfalen tussen man en vrouw. Ook heeft de stichting verhalen van mede-hartpatiënten verzameld. Deze verhalen vertellen je hoe het is om met hartproblemen te leven. Iedereen ervaart dit weer op hun eigen manier. Als jij ook een hartziekte hebt en te maken hebt met hartfalen, dan ben je natuurlijk ook hartstikke welkom om jouw persoonlijke ervaringen te delen!

Hartfalen vrouwen