default-header

Hartafwijking behandelen

Home Hartafwijking behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hartafwijking behandelen: de mogelijkheden

Een hartafwijking behandelen is meestal noodzakelijk om een gezond leven te leiden. Er bestaan verschillende soorten behandelingen hartafwijkingen. Een veel voorkomende methode is bijvoorbeeld het gebruik van (meerdere) medicijnen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen medicijnen die in een acute situatie worden ingenomen en medicijnen die voor een langere periode worden gebruikt. Bekende medicijnsoorten zijn bijvoorbeeld bètablokkers, antistollingsmedicijnen en bloeddrukverlagers. Sommige mensen met een hartafwijking hebben een pacemaker of een ICD (implanteerbare cardioverter defibrillator) ter behandeling van een hartafwijking. Tenslotte behoren een (openhart)operatie of een hartkatheterisatie ook tot de mogelijkheden om een hartafwijking tijdelijk of blijvend te behandelen.

Hartafwijking behandelen: de mogelijkheden

Wat gebeurt er na een behandeling hartafwijking?

Na een heftige behandeling hartafwijking zoals een hartoperatie is het belangrijk om te herstellen. Soms heb je namelijk een grote wond op je borstkas die moet helen. Maar ook als je alleen medicijnen voor je hartafwijking gebruikt, is het belangrijk dat je zo nu en dan nog op controleafspraak komt. Verder is een gezonde levensstijl aanhouden ook bevorderlijk voor het herstel. Regelmatig bewegen en een gezond en gevarieerd eetpatroon – desnoods onder deskundige begeleiding – is dus echt een must. Op de website van Stichting Hartpatiënten Nederland zijn een heleboel recepten te vinden die smakelijk én goed voor het hart zijn!

Wat gebeurt er na een behandeling hartafwijking?

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Steun zoeken bij een hartafwijking behandeling

Een hartafwijking laten behandelen is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. Daarom biedt Stichting Hartpatiënten Nederland de mogelijkheid om met lotgenoten in contact te komen. Misschien hebben anderen ook dezelfde operatie meegemaakt en heb je de behoefte om hier met elkaar erover te praten. Ook kun je bij de stichting terecht voor allerlei vragen en meer informatie over de verschillende hartafwijking behandelingen. Als donateur krijg je zelfs de mogelijkheid om medisch advies of een second opinion aan te vragen. Stichting Hartpatiënten heeft een breed netwerk deskundige zorgprofessionals. Hier kun je terecht voor vragen die je door omstandigheden niet aan je eigen huisarts en/of zorgspecialist kunt stellen.

Steun zoeken bij een hartafwijking behandeling