default-header

Hartaandoening behandelen

Home Hartaandoening behandelen

Hartpatiënten Nederland zet zich al jaren voor hartpatiënten in en heeft in die tijd al heel wat resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels veel mensen opgeleid om een Hartbewaakt Nederland te creëren, oftewel middels reanimatie onderwijs. Lees hier over onze ambities en doelen.

Hulp bij een behandeling hartaandoening

Als je een hartaandoening behandeling ondergaat, dan is het belangrijk dat je hier goed geïnformeerd over bent. Een goede tip is om alle vragen die er in je opkomen, alvast op papier te zetten. Deze neem je dan mee naar de doktersafspraak, zodat je zeker weten niets vergeet. Verder is het ook aan te raden om iemand mee te nemen naar deze afspraak. Dit kan bijvoorbeeld een familielid of een vriend zijn. Tijdens zo’n doktersgesprek wordt er namelijk veel informatie uitgewisseld en in je eentje is het allemaal soms moeilijk te onthouden. Zit er iemand anders bij, dan helpt dit je om deze informatie na zo’n gesprek goed na te vertellen.

Hulp bij een behandeling hartaandoening

Goed geïnformeerd over hartaandoening behandelen

Er bestaan tegenwoordig verschillende manieren voor hartaandoening behandelingen, variërend van licht tot zeer ingrijpend. Het gebruik van verschillende medicatie is bijvoorbeeld een relatief lichte behandeling, terwijl een openhartoperatie tot een zware behandeling behoort. Het is in ieder geval erg belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de mogelijke bijwerkingen en consequenties, welke behandeling hartaandoening je ook ondergaat. Voor vragen en meer informatie hierover is jouw eigen huisarts of andere behandelende medische specialist natuurlijk het eerste aanspreekpunt. Toch kan het zo zijn dat je door bepaalde omstandigheden hier niet toe in staat bent. In dat geval kun je bij Stichting Hartpatiënten Nederland terecht voor medisch advies of een second opinion. De stichting legt jouw situatie desnoods voor aan een deskundige die jou verder helpt!

Goed geïnformeerd over hartaandoening behandelen

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de hartzorg?

Ervaringen delen na een hartaandoening behandeling

Een hartaandoening behandelen is voor sommigen een ingrijpende situatie. Er bestaat dan soms de behoefte om jouw ervaring te delen met anderen. Wil jij je verhaal ook graag kwijt? Stichting Hartpatiënten Nederland brengt lotgenoten bij elkaar en biedt hartpatiënten de gelegenheid om te praten over hun hartaandoening behandeling. Maar je kunt het platform ook bijvoorbeeld gebruiken om prangende vragen aan lotgenoten te stellen als je zelf nog geen ervaring met een bepaalde behandeling hartaandoening hebt. Door het delen van ervaringen, tips en verhalen wordt een hartaandoening behandeling meer begrepen en wordt er meer bewustwording voor hartpatiënten gecreëerd.

Ervaringen delen na een hartaandoening behandeling